Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
5 март 2018
Мислења
16.514
Поени од реакции
18.779
За 30 милиони не знам зошто не го собраа некој од Барса, Реал и Атлетико.
Сите три екипи се анемични на таа позиција, за таа пара шо знам мислам дека ќе беше полн погодок.
Е сега зависи и платата и условите кои ги барал играчот оти сепак 29 годинки има

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Уште Гаја остана кај распаднативе, добро бекче кој и да го земе.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.244
Поени од реакции
4.163
Шала на страна, Бартомеу треба да се прогласи за персона нон грата во Барселона.

Ја мислам дека е завршена работата, Меси е малку чуден карактер, ако се заинати - тоа е.
Капакот дое ради другарчето негово.

Само реално требаше на друг начин да си замине, сепак имаше посебна конекција... и Барса направи многу за него и он за Барса.

После ова Барса ќе е малку во шок и најлошо ќе е да се реагира како после Нејмар.
Со сите заминувања се ослободува над 100 милиони за плати. Ќе има место за играчи, ама ме треба да се брза.

Ако остане Барто до Март најдобро е ништо да не се менува и по цена да се бориме за ЛЕ, а после изборите да се напраи долгорочна стратегија со новиот претседател.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.514
Поени од реакции
18.779
Си бега оти не им верува на оваа управа, не мисли дека ситуацијата можи да се смени на подобро, смета дека не можат да состават компетентен тим кој ќе се бори за титули,и последното не му се допаднало како ги третирале некои играчи, хинт Суарез

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Додека овој многу повеќе се потпира на пробивност, брзина и дриблинг.
Со сета почит према @ElNinho братот последниве 2-3 години е доста разочаран од клубов хахаха.
И ништо од тоа не прави подобро од некој рандом просек играч, бар досеа. :unsure:

Ти бе па да не си задовлен со тимот?

Ќе те прашам догодина кога ќе ни освои Барса лига со Рики Пуџ, Ансу Фати и ПЕДРИ. :kuracc:

• Хаха
Reactions: ob1
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Си бега оти не им верува на оваа управа, не мисли дека ситуацијата можи да се смени на подобро, смета дека не можат да состават компетентен тим кој ќе се бори за титули,и последното не му се допаднало како ги третирале некои играчи, хинт Суарез
Оваа управа заминува во март, истата досега не му пречеше на Меси иако ситуацијата е ваква со години, се додека... не го шутнаа дивото прасе :(

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.355
Поени од реакции
38.602
Ова со Суарез е голема глупост шо го форсираат. Меси барал конкурентен тим, а од друга страна го гледа Суарез дека веќе 2 сезони е во офсајд со стомакот и ќе го брани сеа, yeah right.

Суарез е никој и ништо во Барса, печалбар. Поголеми се шансите кланот Пике-Бускетс-С.Роберто и Алба да имаат поголем импакт врз Меси, отколку Суарез. Какви играчи како Ето, Анри, Виља ги пушташе низ вода кога имаа лоши сезони, па сеа ќе се мисли за тутуноберачот од Чиле.

Јас мислам дека постојат само 2 опции за шпекулациите. Или е последен обид за оставка на управата, или едноставно стварно сака да оди и да проба нешто друго. Како и да е јас незнам фан на Барса шо нема да му биде благодарен на Меси до крајот на животот, макар и заминал преку факс.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.100
Поени од реакции
25.147
И ништо од тоа не прави подобро од некој рандом просек играч, бар досеа. :unsure:

Ќе те прашам догодина кога ќе ни освои Барса лига со Рики Пуџ, Ансу Фати и ПЕДРИ. :kuracc:
Па не прави, ама за позајмица + право на откуп е одличен дил.

Абе не сум задоволен од клубов како што бев од времето на 3те по ред, ама па тоа време помина. Реал стигна до точка кај што единствениот пат беше надоле и падот кој што го доживеа беше неминовен. Задоволен сум од тоа што Зидан се врати и заедно со Перез тој пад добро го изменаџираа и не дозволија да трае повеќе години од една.

Рачунај следно лето све чемо испичкарат и има да го купиме цел свет. :cool:

А за Барса можам во што сакаш да ти се кладам, дека ако го продадат Меси нема шанси да ни земат титула во наредните 2-3 сезони. Единствената разлика помеѓу нив и нас минатата сезона беше Меси и тоа што на грб ги носеше до победи кои што реално не требаше да ги добијат.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305

А што му фали на тимот?
Покриени сме на сите позиции со по два топ играчи, и Зизу на клупа. А ако си иде стварно Меси од 8арса еве памти со 10 бода титула пред нив ќе земеме. Онака реално без курчење зборам, ете израчунај колку бода им носи по сезона со купишта голови и асистенции, и дали имаат некој кој би им ги надокнадил.
А Ob1 брат како ти е супер дилот ако се оствари за Дијаз, значи ако им се погоди ќе ни го земат за однапред договорена мала сума, ако не ќе ни го вратат... А за Оскар слободните шо си пишал хахаха , ѕирни му ги па ќе праиме муабет, страва голови, Жунињо вол.2. :) А против нас у последно коло последниот шут чист од15 метра може ти текнуе зицер го опали над гол аматерски и ги прати у секунда дивизион Лехањес.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Моментално е невозможно да се замени Меси, јбг... Без разлика кои играчи ќе дојдат неминовен е пад на тимот. Настрана од тоа, уште сега замислувам која траорна атмосфера ќе биде цела сезона. Сепак е крај на една ера и ќе треба време да се навикнеме. Барто и неговите кловнови ако останат на позиција до изборите ќе има и нон стоп плукање и колнење по нив ако публиката скоро се врати на трибините. Транзициска ќе биде оваа сезона, нешто слично на онаа со Антиќ. Е сега некои тука што бладаат дека тимот ќе доживеел катаклизма нека не се радуваат толку. Барса беше великан и пред Меси. Во моментов нема теоретска шанса тимот да падне под трето место во Ла Лига.

На Меси мора да му бидеме благодарни фановите за се што направи за клубот. Е сега за новиот клуб, ако оди во Аргентина или САД за мене ќе биде најбезболна варијанта. Мада се води накај Сити. Пеп и Кун се огромни фактори и ќе ми биде чудно ако веќе не одлучил да оди таму.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.514
Поени од реакции
18.779
А што му фали на тимот?
Покриени сме на сите позиции со по два топ играчи, и Зизу на клупа. А ако си иде стварно Меси од 8арса еве памти со 10 бода титула пред нив ќе земеме. Онака реално без курчење зборам, ете израчунај колку бода им носи по сезона со купишта голови и асистенции, и дали имаат некој кој би им ги надокнадил.
А Ob1 брат како ти е супер дилот ако се оствари за Дијаз, значи ако им се погоди ќе ни го земат за однапред договорена мала сума, ако не ќе ни го вратат... А за Оскар слободните шо си пишал хахаха , ѕирни му ги па ќе праиме муабет, страва голови, Жунињо вол.2. :) А против нас у последно коло последниот шут чист од15 метра може ти текнуе зицер го опали над гол аматерски и ги прати у секунда дивизион Лехањес.
Добро сеа јесте ние сме алергични на титули ама не ја претервајте и вие :)
Наредна сезона би требало да е поуигран тимот, сепак оваа сезона им беше прва од кога си заминаа сите играчи.
Имате добар тим ама дека сте на секоја позиција покриени со топ играчи не би рекла.
Замена напаѓач немате, одбраната е шашава, Рамос го стигаат и годините а ѓупци како Милитао не очекувам да го заменат неговото отсуство кога нема да е на теренот.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Атмосферата баш треба да се подобри, Меси и Суарез беа едни од главните за лош тимски дух, секако и Алба и Бускетс циниците. Третманот што му го дадоа на Сетиен е брука и ова е еден вид правда. Можам да набројам повеќе позитивни работи од негативни од заминувањето на Меси и Суарез, јас сум еден од ретките навивачи на Барса што сум за нивно заминување, се разбира треба добро да е наплатено сето тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom