Фан Клуб: Барселона

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Дојде денот.

Тоа што заминува во ваков период воопшто не остава белег врз се што направи. Напротив, како што пиша Спојлер ова е најголемата жртва за клубот што можеже да ја направи.

За нас ти си најголем!

M

Mayavin

Гостин
Бартомеу не си заминува. Му треба сезонава да ги изедначи бројките, за пари се работи. Инаку ќе мора од џеб да вади за долгот што го направи, има вакво некое правило во клубот. Лично повеќе верувам дека го молел Меси да си замине да ослободи буџет. Оние талентиве каталонски што добиваат милионита шанса исто им е речено да прифатат помала плата или ќе летат и тие ко Суарез и Меси.

Вистинските причини зошто си заминуваат се погрешни, Барто го уништи клубов, но сеуште мислам дека на долг рок е подобро за Барса.
Не сум знаел за ова, фала за информација. Ама СЕПАК, полека полека се одстрануваа старциве, еве ги овие Каталонциве прифатиле помала минутажа и помала плата, неможевме сите одеднаш да ги продадеме, мене ми се свиѓаше ова Куман што го прави.

Ама одеднаш од нигде никаде преку вечер Меси одлучува да си замине? Па требаше окулу Меси се да се почне он беше столбот кон новата ера на Барса, пак има уште многу да даде колку и да е стар факинг Меси е.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.586
Поени од реакции
13.953
И јас сум 50-50 за ситуацијава, од една страна глупо ми е што му раскинуваат договор на Суарез, ама му рекоа дека нема место за него и овој не сака да си оди за да лапа плата. Што треба клубов да направи сега? Ако ова е причината за Меси да си замине тогаш веројатно го става другарот над клубот што го направи човек, инаку ќе беше метар двајсе во некое гето во Аргентина сега. Ама шпекулации се ова, ќе се дознае некој ден ваљда.
Абе досега се прчеа заедно на плажа, го заболе Меси курот за Бартомеу, претходниве години не бев јас претседател, Барто беше, ама добар беше додека губевме од Ливерпул и Рома, ама сега му го чепнаа другарчето, сигурен сум дека е тоа причината.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
10.292
Не сум знаел за ова, фала за информација. Ама СЕПАК, полека полека се одстрануваа старциве, еве ги овие Каталонциве прифатиле помала минутажа и помала плата, неможевме сите одеднаш да ги продадеме, мене ми се свиѓаше ова Куман што го прави.

Ама одеднаш од нигде никаде преку вечер Меси одлучува да си замине? Па требаше окулу Меси се да се почне он беше столбот кон новата ера на Барса, пак има уште многу да даде колку и да е стар факинг Меси е.
Може само да шпекулираме зошто. Овие шпекулациите како се наљутил за Суарез се од медиуми блиски до управата, каша попара е се сега. Јас мислам дека Меси не става ништо над клубов. Во кариерата имаше шанси 200 пати да си замине. Мислам дека едноставно одлучил дека неговото заминување ќе доведе до позитивни работи на долг рок - управа, игра, нови играчи итн. Не е преку вечер, проблемов со зависноста од Меси е со години, а тој не е веќе во години да може да носи клуб полн со паразити на свој грб до титули во ЛШ. Пред 5-10 години можеби, на 33 години не. Сезонава веројатно му го потврдила ова.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.586
Поени од реакции
13.953
Најлуда година во историјата, од корони, триста срања, до крај за Меси во Барса, а изгледа и за Барто :pos:

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.675
Поени од реакции
4.154

И што сега (ако е точно ова)? :unsure:
Не знам како функционира, ама логично е да се повикаат избори или па ќе стават некој за замена.
Доколку се повикаат избори и тепа Фонт, стварно не знам како ќе го избркаат новиов тренер и Xavi да го стават.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Абе готово е какво Бартомеу какви глупости. Претседателот на Каталонија со твит “Каталонија секогаш ќе биде твој дом. Ти благодарам за целата среќа која ни ја донесе со својот фудбал. Имавме среќа да живееме во друштво со таков играч.”

Нема назад тоа е.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Дечки, не сум фан на Барса....ама не ми се верува ова.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Nakon sastanka s upravom, Josep Maria Bartomeu je odlučio odstupiti s mjesta predsjednika FC Barcelone!

Izvor: "TyC Sport".

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.586
Поени од реакции
13.953
Автоматски споено мислење:

Ај сега да видиме дали е заради Барто, јас сум сигурен дека е заради Суарез. Само да не направат глупост да го остават Суарез само заради него, тоа ќе е најголема пропаст евр.

Kajgana Shop

На врв Bottom