Не да е точно тоа туку преточно.Гледам да ми заврши договорот па да си бегам и јас,иако работата премногу си ја сакам.Посветив 9 години на безбедносните служби и пред пола година си заминав бидејќи е 10 пати бетер од тоа што Волчко кажува. Се што чини е поттиснато и унаказено за да се остави пат на неписмените и неспособните.
Ти јунак влезе во АРМ? БРАВОНе да е точно тоа туку преточно.Гледам да ми заврши договорот па да си бегам и јас,иако работата премногу си ја сакам.
Да,уште сум првиот договор и немам уште многу останато.Не се фалам со тоа затоа не ни знаете овде,исто така еден од првите сум во новата формација ЛПБГ.Ти јунак влезе во АРМ? БРАВО
Ех одлично, имате дама (Н.В. - потпоручник), се надевам ти е претпоставена, може едно мислење за неа еве од твоја перспектива...Да,уште сум првиот договор и немам уште многу останато.Не се фалам со тоа затоа не ни знаете овде,исто така еден од првите сум во новата формација ЛПБГ.
Не ми е и фала богу што не ми е.Нема што повеќе да коментирам за неа, со тоа што кажав дека подобро што не ми е,доволно кажува.Еден месец бев и во Куманово и таа ни беше одговорна,јас и бев омилен војник.За тоа време од еден месец видов убаво каква е како старешина.Ех одлично, имате дама (Н.В. - потпоручник), се надевам ти е претпоставена, може едно мислење за неа еве од твоја перспектива...
Муабетот, не беше за состојбата, туку за тоа дека има навистина професионалци, кој си ја вршат чесно работата, и дека не може сите да се стават во исти кош... А не да се мешаат баби и жаби, и да се паметува...
ц ц ц ... самобендисанНе ми е и фала богу што не ми е.Нема што повеќе да коментирам за неа, со тоа што кажав дека подобро што не ми е,доволно кажува.Еден месец бев и во Куманово и таа ни беше одговорна,јас и бев омилен војник.За тоа време од еден месец видов убаво каква е како старешина.
Тоа е тоа,точно од збор до збор.Проблемот е генерално дека има премногу средни и високи офицери а премалку лидери. Не може сите штабни да бидат, а и тие што се, се губат во просторот.
1. Нема некој што запишал а не завршил академија, па секое упишано теле станува офицер
2. Чинот расте со години и без никакви резултати и вештини, физички и проверки на знаење се вредни килку тоалет хартија
3. Се форсираат глупи послушници за да бидат полесно контролирани
Кога лидер наредува, тој прв ја извршува наредбата, тој води
Кај нас е "идемо у рат да се биете, неки чете да погинете, а неки чемо да се вратимо". Нема ни доверба ни почит меѓу чинови, само плата и дневници
Ne postoi stranicata a ako nekoj gi ima na hard disk neka postavi . pozdravДа постои сеуште Штит.http://www.morm.gov.mk/content/?ID=F81D920B54A11803CF6D932FB44CF0BF93E61E16&lang=mk овде ти се сите броеви на штит достапни за читање.
Дечко со таков речник може да прогресираш на друго место кај мене не.Батали ги редовните полицајци за нив овде не сум пишал.ЕБИ Лавови се знае ептен убаво,како се формираше,зошто се формираше и каква единица беше.Фактите сами си кажуваат,а ти шо сакаш зборувај.GOVNA DA JADES . DA NE BEA LAVOVITE GRUPA ShOShONI KE NE NABRKAA OD Makedonija . I ZBOR DA NE CUJAM. REDOVNI POLICAJCI ZEMAA BOLOVANjA(BEGAA) A NIE KRVAREVME I ODEVME NAPRED SO CELA VERA I LjUBOV KON Makedonija !
ЕБИ Лавови беа пред се доброволци, кога други бегаа од мобилизација, тие доброволно се јавија. Беа очајно потребни, ја завршија нивната работа во најголем дел но се покажа дека во матното време влегоа и матни луѓе.Дечко со таков речник може да прогресираш на друго место кај мене не.Батали ги редовните полицајци за нив овде не сум пишал.ЕБИ Лавови се знае ептен убаво,како се формираше,зошто се формираше и каква единица беше.Фактите сами си кажуваат,а ти шо сакаш зборувај.