Darling
High Value
- Член од
- 5 јуни 2009
- Мислења
- 14.125
- Поени од реакции
- 30.212
Veke preminuvas vo klovn.Да беше неговата сестра некоја пичка ќе поверував во приказнава.
И за албански стандарди таа фаца не вреди за тепачка.
Veke preminuvas vo klovn.Да беше неговата сестра некоја пичка ќе поверував во приказнава.
И за албански стандарди таа фаца не вреди за тепачка.
Не знам, треба да се прашаат оние албански субјекти кои ги организираа. Може само да претпоставувам, одработуваа политички или демографски, промена на демографска структура. Како што направија со крстот и масакрот кај езерото...и редица други постапки. За некое утре кога ќе се збори за староседелци на одредени простори, албанците да менуваат историја, да бидат претставувани како староседелци во тој дел од Скопје, што нема да е точно. Било како, не верувам во случајни напади и случајности.Зошто тогаш имаше секојдневни напади а денеска нема?
Шизофреничен е, како и цел негов народ. 20 години истата приказна, копи-паст на секој 3 месеци. И ако земеме предвид дека тоа пали кај нивниот народ, тогаш што сакаш повеќе? Уназадени се, јбг. Самиот он вика да не сме суделе народ поради постапките на поединци, ама народот е исти како поединецот.Самите тие не беа за соживот или живот. Тепаат, асимилираат, градат џамии кај стигнат и споменици со орли и учк, а овде се збори дека се ширела омраза од нас македонците.
Општо земено Муслиманите имаат слични односно исти манири.Во неделата бев до Марков Манастир со точак.Можам само со жалење да констатирам дека луѓево од Батинци ме разочараа.
Имаше едно пет шест свадби.Излезени сите преку прозори на колите надвор, вриштат, се дерат,мавтаат со турски знамиња(а ниеден турчин таму нема).Истата иконографија како во некое албанско село кога бев дете пред 30-тина години.
Никаков напредок на село на самиот раб на Скопје.
Бошњаците кај нас изгледа живеат во тешка заостанатост таму каде се мнозинство и опасно негуваат инфилтрирана верска нетрпеливост.
Полицијата не оди на Бит-пазар да прави контрола затоа што им одговара шиптaрите да купуваат оружје и да пукаат, додека на пазар Буњаковец прави контрола и казнува баби што продаваат марула затоа што кај каурите сакаат да се спроведува законот и да нема сива економија. Ми кажа еден Македонец каур од Ропалце кој чува зоља на таван и има слаткарница од каде што купуваат сите шиптaри без оглед на пол, вера, раса, националност, боја на кожа, сексуална определба или направен бар мицва .Каде на друго место во градов, освен на Бит-пазар, можеш да купиш нож, боксирач, пендрек и сл. средства? Не биле племе? Абе на Кавказ да ги пратиш, таму се поцивилизирани. Мене такви ко пуно ми се вистинскиот проблем, племето барем не ти глуми и ти вика сака да те исчисти, овој релативизира. Македонците кои го бранат соживотот, нека изедат едно газење од 10 шиптаpи и 2 убода со нож за Нова година, па нека релативизираат до бескрај за истиот соживот.
Не е во ред вака цел еден народ да оцрнуваш поради поединци.Засрами се.Вакви како тебе го рушат соживотот.Јас живеам во место каде сме пола пола со Бошњаците никогаш не сме имале проблеми.Од вакви како тебе Северна Македонија никогаш нема да напредуваВо неделата бев до Марков Манастир со точак.Можам само со жалење да констатирам дека луѓево од Батинци ме разочараа.
Имаше едно пет шест свадби.Излезени сите преку прозори на колите надвор, вриштат, се дерат,мавтаат со турски знамиња(а ниеден турчин таму нема).Истата иконографија како во некое албанско село кога бев дете пред 30-тина години.
Бошњаците кај нас изгледа живеат во тешка заостанатост таму каде се мнозинство и опасно негуваат инфилтрирана верска нетрпеливост.
Пред15-20 години возев многу поактивно и често одевме за Марков Манастир.Никогаш не сум го видел Батинци такво.Делуваа позаостанато од тоа време,па времето кај нив излгеда
Бошњаците тука се подиви и од Албанците, немаа никаква допирна точка со оние од Бих. Овие се како Санџаклиите.Во неделата бев до Марков Манастир со точак.Можам само со жалење да констатирам дека луѓево од Батинци ме разочараа.
Пред15-20 години возев многу поактивно и често одевме за Марков Манастир.Никогаш не сум го видел Батинци такво.Делуваа позаостанато од тоа време,па времето кај нив излгеда делувало негативно.Баш онака од прва импресија ме разочараа, а сум негувал добри чувства кон Бошњаците.
А па тие од БиХ пичку матер,господа луѓе што да ти кажам.Бошњаците тука се подиви и од Албанците, немаа никаква допирна точка со оние од Бих. Овие се како Санџаклиите.
Немало нуклеарни боеви глави у тоа време,башка новиве се интерконтиненталниzosto.ama bas sekade ZOSTO,sega mislimanite pravat nekoj cudni dgamii so 4 raketi (taka i vo Batinci).. Saraj i sekade duri i na Kitka.
zosto nema ni edna napravena nova dgamija a da lici na Staro Turska dgamija,kako Mustafa pasa,Jaja pasa, Murat pasa i drugi sto se vo Skopjevo.
Наводното тивко етничко чистење албанците го правеа и без тепање деца, со пари се правеше тоа, никаква стратегија, се гледа по цената на купувањето, џабе правите празен муабет тука, да ги земаа без пари како што вие сте правеле последните 100 години тогаш можеме да зборуваме за етничко чистење. Со купување, бујрум кој сака ќе му продавам куќа, дојдете во било кое село, дајте цена каква што давааат албанците за македонски имоти.Не знам, треба да се прашаат оние албански субјекти кои ги организираа. Може само да претпоставувам, одработуваа политички или демографски, промена на демографска структура. Како што направија со крстот и масакрот кај езерото...и редица други постапки. За некое утре кога ќе се збори за староседелци на одредени простори, албанците да менуваат историја, да бидат претставувани како староседелци во тој дел од Скопје, што нема да е точно. Било како, не верувам во случајни напади и случајности.
Самите тие не беа за соживот или живот. Тепаат, асимилираат, градат џамии кај стигнат и споменици со орли и учк, а овде се збори дека се ширела омраза од нас македонците.
Во ниту една приказна не губам јас, џабе ловиш вештерки.Секако губиш у приказнава.
Ако е вистина, тогаш нормално дека албанец и се ставил на некоја у фаца и ја избодел откако му рекла да одјебе. Кој друг? Ништо невообичаено и ништо ново.
Ако не е вистина, тогаш англиските медиуми/ПР-от на Јунајтед помислил кое е најдивото, насилно племе што живее на овие простори за да лагата звучи убедливо и го одбрале твоето, Пуно, племе. Англичаните, не србите, не ние.
Мислам дека требаше на Лурц да му реплицираш.Не знам. Добро прашање.
А кога ќе видиш тоа време беше врвот на моќта на Мијалков-Груевски, прислушкуваа секого, Тачи им беше верен до смрт, а на ДУИ у било кое време им се јавуваа и лабаво им зимаа функции, спрат у МВР, 62 пратеника...
Пошто сме ептен грди, ептен доле се стандардите.А какви се албанските стандарди?
Ама затоа со 2 прста потпишувате све што е против Македонија и Македонскиот народ.За историја вие сте фалсификатори број еден можеби во цел свет.
Последните 100 години преовладува чистката на Македонецот од племе кое заработува на црно, работи по Швајцарија и се репродуцира едно 3 пати повеќе. Во села каде албанец не ни имало пред 50 години, со неколку куќи сте почнале да се ширите и доаѓа денот каде тој некој си, е приморан да ја продаде куќата или станот за испод цена, бидејќи не му се живее со дивљаци. Таков пример ти е ЦЕЛА западна Македонија.џабе правите празен муабет тука, да ги земаа без пари како што вие сте правеле последните 100 години тогаш можеме да зборуваме за етничко чистење. Со купување, бујрум кој сака ќе му продавам куќа, дојдете во било кое село, дајте цена каква што давааат албанците за македонски имоти.