Фан Клуб: Барселона

Член од
29 април 2015
Мислења
4.284
Поени од реакции
4.216
Дембеле најголем флоп :tapp:

Добро, според тебе тогаш и Хазард е флоп, затоа што беше цела сезона повреден.

Дембеле на 23 години, гарантирал он дека е у топ 5 флопови во фудбалот... :pos:

Кој си ти бе братче... Поима немаш од фудбал.

Се смееш за трансферите за кој никој не измислива, патем и така се прават трансфери, не знам колку си запознаен...
А трескаш глупости по сите теми.
Ние барем во наш фан клуб си пишуваме, а за тоа е и форумот, којшто сака да пишува.
Според твојот муабет нема шпекулации и одбиени трансфери, само тоа што ќе се оствари е окај, се друго е глупост....

Уште не можеш да се соземеш од 2009 и 2011.. али ќе биде...
И со овој состав сеа најлош на Барса у последните 20 години, ќе ве потопиме, а ти пак се прави паметен и споредувај играчи по позиции.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Интерашиве ај добро, форсира Џонтра нормално
Не форсирам бе, сериозен сум за Лаутаро. Ова што и се дешава на Барса во последниве ај да речам 2 години, мада последнава посебно, дојде во ситуација да не е фаворит во ниедни преговори за ниеден играч. Иако до душа они до сега не влегле никогаш во преговори за ниеден играч, пошто сите им се земени со манипулација односно штрајк на играчот. Или пукање баснословни суми каде со осмех од 6 до 6 биле прифаќани од клубовите, ко овие у Шахтјор коа славеле за понудата на Манчестер за Фред.

Што сакам да кажам погоре за смешките со Фирпо у понудите за Лаутаро. Ако Барса дојде да прашува за Лаутаро, тогаш условите ќе ги диктира Интер, и Барса во тие преговори ќе игра како што Интер ќе свири. Е на такво ниво спадна Барса. Јас ти гарантирам и убеден сум дека никогаш Марота нема да прифати такви смешни понуди од типот 60-70 милиони плус Фирпо проценет над 40 милиони евра. Единствено Гризман би влегол во игра мада прашање е колку тоа би му одговарало на Интер. Јес да една лоша сезона не го праи Гризман лош играч, ама други ствари се у прашање кај него, годините, можност за заработка од неговиот трансфер во иднина, форма во опаѓање со тек на годините, плата. Лаутаро е спротивност од ова.

Остај што се глупираат овие Нејмаровци овдека, 3 пати го немаат гледано како игра.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.284
Поени од реакции
4.216
Не форсирам бе, сериозен сум за Лаутаро. Ова што и се дешава на Барса во последниве ај да речам 2 години, мада последнава посебно, дојде во ситуација да не е фаворит во ниедни преговори за ниеден играч. Иако до душа они до сега не влегле никогаш во преговори за ниеден играч, пошто сите им се земени со манипулација односно штрајк на играчот. Или пукање баснословни суми каде со осмех од 6 до 6 биле прифаќани од клубовите, ко овие у Шахтјор коа славеле за понудата на Манчестер за Фред.

Што сакам да кажам погоре за смешките со Фирпо у понудите за Лаутаро. Ако Барса дојде да прашува за Лаутаро, тогаш условите ќе ги диктира Интер, и Барса во тие преговори ќе игра како што Интер ќе свири. Е на такво ниво спадна Барса. Јас ти гарантирам и убеден сум дека никогаш Марота нема да прифати такви смешни понуди од типот 60-70 милиони плус Фирпо проценет над 40 милиони евра. Единствено Гризман би влегол во игра мада прашање е колку тоа би му одговарало на Интер. Јес да една лоша сезона не го праи Гризман лош играч, ама други ствари се у прашање кај него, годините, можност за заработка од неговиот трансфер во иднина, форма во опаѓање со тек на годините, плата. Лаутаро е спротивност од ова.

Остај што се глупираат овие Нејмаровци овдека, 3 пати го немаат гледано како игра.
За болдираново не си во право, пошо Интер ми е најсимпатична екипа во Италија и сите поголеми утакмици сум го гледал.
На 1 ќе изигра ѕверски, на една нигде го нема... пример финалево во ЛЕ.
Да бидеме искрени, класа фудбалер што му бараат 110 треба да е константен.

За другиов муабет си во право, ние и самите кажуваме дека имаме најлоша управа у свет и најлоша трансфер политика, тоа е откако го земаа Нејмар и лупнаа голема сума за Дембели и нормално е сега екипите да ни бараат големи суми.

Муабетот беше што @Vladimir1984 пишува дека ние измислуваме такви муабети и си праиме филмови во фан клубот, а нема врска сите информации се од шпански медиуми, па ако не од таму, од кај за Барселона.

Конкретно за тој трансфер го имаше и на насловна, ако ја најдам ќе ја постирам, дека Барса нуди 70 милиони и Фирпо кој го проценува на 41 милион. :icon_lol:

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.586
Поени од реакции
13.953
Добро бе, свесен си што пишуваш, Гризман во најлошата сезона има подобра статистика од Лаутаро, во кој свет живеете не ми е јасно. Се надевам дека никогаш нема да се оствари трансферот, само што оваа мочана управа ќе замара со него до крај на трансфер период.

Јакиот тим што го прегазивме со Фати и Лукас Перез, дури и ваква Барселона е поим за вас.

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
И да, и не. Ама не е тука Барса проблемот, било кој клуб да улета, Интер ќе има upper hand во преговорите. Кризава малце поремети, ама олеснителна околност е што Лаутаро има договор до 2023, имаат уште цела година фора да преговараат за обновување, па тек следно лето би биле под притисок Интер да продаваат доколку пројави желба за заминување. Сега, и да притисне играчот за трансфер, Интер нема ама баш ни мала причина зошто би попуштил, шансата беше клаузулата која поради кризата стана недостижна, а Фирпо, Видал и остали што се споменуваа беа само шпекулации. Во моментов мислам дека воопшто не ни им е во план на Барса.

Она што мене малку лично ми пречи, е што превише се потценува Барса, една ужасна сезона во која патем се бореа за Ла Лига до претпоследно коло и долго беа први, и изминатите 2 „добри“ сезони за било кој клуб ако погледнеш од аспект на достигнувања, ама бламовите со Рома и Ливерпул оставија огромен белег и ја менуваа перспективата. Во секој случај ужасно работење и менаџирање живее Барса овие 4-5 сезони, така да до негде и оправдано се гледа со потсмев, самите си го заслужија тоа, а ужасното работење на трансфер пазарот уште толку им ја отежнува во моментов работата, затоа што сите беа сведоци на глупостите што ги направија изминативе години.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Суарез рече нема да биде проблем за клубот и ќе замине,
Па не е проблем, дајте му 25 милиони и ќе замине. Каде гледаш проблем? А да, немате пари оти ги потрошивте на Дембеле, Кутињо и Гризман.
Автоматски споено мислење:

И да, и не. Ама не е тука Барса проблемот, било кој клуб да улета, Интер ќе има upper hand во преговорите. Кризава малце поремети, ама олеснителна околност е што Лаутаро има договор до 2023, имаат уште цела година фора да преговараат за обновување, па тек следно лето би биле под притисок Интер да продаваат доколку пројави желба за заминување. Сега, и да притисне играчот за трансфер, Интер нема ама баш ни мала причина зошто би попуштил, шансата беше клаузулата која поради кризата стана недостижна, а Фирпо, Видал и остали што се споменуваа беа само шпекулации. Во моментов мислам дека воопшто не ни им е во план на Барса.

Она што мене малку лично ми пречи, е што превише се потценува Барса, една ужасна сезона во која патем се бореа за Ла Лига до претпоследно коло и долго беа први, и изминатите 2 „добри“ сезони за било кој клуб ако погледнеш од аспект на достигнувања, ама бламовите со Рома и Ливерпул оставија огромен белег и ја менуваа перспективата. Во секој случај ужасно работење и менаџирање живее Барса овие 4-5 сезони, така да до негде и оправдано се гледа со потсмев, самите си го заслужија тоа, а ужасното работење на трансфер пазарот уште толку им ја отежнува во моментов работата, затоа што сите беа сведоци на глупостите што ги направија изминативе години.
Ти си нормален, бегај од овој фан клуб додека си сеуште нормален.

Run, run for your life.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.405
Поени од реакции
38.921
Фирпо со 2ипол професионални утакмици, 40 милиони. :pos: Грујо немаше толку послушни медиуми во 2013, како Барто сега. Шо им пласира тоа пишуваат. Лаутаро е пропаганда со која ќе не ебаваат цел трансфер рок, за на крајот да земат некој нигер од втората постава на Севиља и да ни го претстават како наредниот Ривалдо.

Ако по некоја вселенска случајност успеат да протнат ваква размена, Интер слободно нека потпишат дека од утре се распаѓа клубот и средствата нека ги донират на Милан. :pos:

Видете погоре - Klopp suena con el fichaje de Dembele. Клоп сонувал да го потпише Дембеле. :pos: :pos: :pos:

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.586
Поени од реакции
13.953
Отприлика го дознавме планот на Куман за следна сезона и како би изгледал тимот. Има уште нејаснотии посебно со младите играчи, дали ќе останат или ќе одат на позајмица и за уште еден-два други не се знае. За тоа веројатно ќе одлучи Куман кога ќе ги види на подготовките колку се спремни за во прв тим.

Досега се знае дека во тимот нема да се Суарез, Ракитиќ, Видал и Умтити. Додека Бускетс, Пике, Алба и Роберто сигурно остануваат. Меси и да побара трансфер нема да го пуштат и ќе алудираат на клаузулата од 700 милиони евра.

Рафиња исто сигурно заминува, додека Тодибо е пола-пола моментално, не се знае што ќе биде, но може да остане бидејќи моментално од стопери сме со Пике и Ленгле. Евентуално ако го купат Гарсија, ќе фали пак уште еден стопер, а тоа ќе е Тодибо или Араухо.

Нови играчи досега се Пјаниќ и Тринкао, којшто ќе се сигурно дел од првиот тим, додека Педри и Фернандеш се млади играчи за кои е нејасно дали ќе останат во првиот тим, мое мислење е дека нема, бидејќи Куман побарал уште еден играч од среден ред да купат.
Кутињо најверојатно ќе остане во Барса, па и тој може да се рачуна како старо-нов играч.

Е сега за да се купат играчи ќе треба да се продаде нешто, мада Бартомеу кога се осврна на ова, рече дека поголем проблем се платите, а дека пари за купување има. Со заминувањето на Суарез, Ракитиќ, Видал и Умтити и најавеното кратење на платите на Бускетс, Роберто, Алба и Пике ќе се ослободи огромен простор за нови играчи.

Куман побарал стопер, два бекови како бекап за Семедо и Алба, везен играч и централен напаѓач. За сите освен напаѓачот планираат да потрошат мали пари, така да некои помалце познати играчи де очекуваат на тие позиции од кои еден ќе е Гарсија од Сити најверојатно.

Формацијата веројатно нема да стриктна, но најмногу според изјавите на Куман би одговарала 4-2-3-1

Голман: Штеген, Нето
Десен бек: Семедо, ?
Лев бек: Алба, ?
Стопер: Пике, Ленгле, Гарсија?, Тодибо?
Средина: Де Јонг, Пјаниќ, Бускетс, Роберто, Пуиг, Кутињо, ?
Напад: Меси, Гризман, Дембеле, Фати, Тринкао, ?

Можда заборавив некој играч, ама небитно :D

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Формацијата веројатно нема да стриктна, но најмногу според изјавите на Куман би одговарала 4-2-3-1

Голман: Штеген, Нето
Десен бек: Семедо, ?
Лев бек: Алба, ?
Стопер: Пике, Ленгле, Гарсија?, Тодибо?
Средина: Де Јонг, Пјаниќ, Бускетс, Роберто, Пуиг, Кутињо, ?
Напад: Меси, Гризман, Дембеле, Фати, Тринкао, ?

Можда заборавив некој играч, ама небитно :D
Топ тим, посебно ми се допаѓаат бековските позиции. Ливерпул таму ги има ТАА и Робертсон, Барса ги има Семедо и Алба. Се надевам повторно ќе играте протов Ливерпул, има да ве отворат како конзерва со месен нарезок останата од времето на ЈНА.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.586
Поени од реакции
13.953
Никој од стартерите во средина минативе сезони нема да е стартер наредната (y) . Кога само би го купиле ВДБ, ама неќе моќи :D сигурно одеднаш нема да добиеме најјака средина, меѓутоа ми се допаѓа промената тука. Најмногу му замерам на Куман што одбраната ќе е иста, освен ако не се погодат новите бекови, очекувам Пике и бековите да се најголем проблем и извор за пцофки :kafence:

Член од
29 април 2015
Мислења
4.284
Поени од реакции
4.216
@The Shadow Walker
Мислам дека Араухо ќе е четврт штопер, а Тодибо ќе го продадат пошо од него може да извадат 20 милиони.

Десен бек тешко да купат, Роберто ќе е бек ап.

Според мене ќе се оди на Гарсија, ефтино лево бекче, везњак (претпоставувам Ван де Беек) и по Лаутаро. Ако не може да го зееме Лаутаро ништо чудно да тргнеме по Депај.

Некој од директорите кажа дека иаме 50 милиони плус парите од трансфери.

Kajgana Shop

На врв Bottom