- Член од
- 3 август 2015
- Мислења
- 1.722
- Поени од реакции
- 2.958
Ocekuvame ovaa nedelagi nema da trgna promenive od finalna u polozitelno
Ocekuvame ovaa nedelagi nema da trgna promenive od finalna u polozitelno
Batka dlaboko se zaprasuvaj u palanka pred kooperacija so ladno pivo vegeta i mesen narezok , tuka temata e taa ..Jas patriotizam na svoi 20 god? Povekje zvuci smesno otkolku vistina.
Jas ja svativ poentata drugar ne e toa problemot,tuku samo bev dlaboko zaprasan zosto nekoi se tolku mnogu protiv bugarskite pasosi, kako da site nie sto imame ili cekame bugarski pasosi ne sme makedonci ili sme se otkazale od toa sto sme, i da pak ke kazam deka ne sakav nikogo da navredam ili da pokrenam nekoja tema za patriotizam, samo mislev deka nekoj sto e postar i pomudar od mene ke proba da objasni..
Kako i da e i jas kako mnogu ovde na forumot se nadevam deka za site nas ke stignat pozitivni vesti.
Broj na prepiska?Konecho i jas na finalna, intrvju 08.01.2019 vo BT a vo MP zaveden na 07.03.2019
Batka iako 5 godini sum vo Svajcarija ne e taka kako sto mislis vo Palanka, ne sme nie simnati od planina,pretpostavuvam od Skopje si pa mozes vaka da zboruvas so nas " provincijalcite" iako i sam si zabega od temata ke ti kazam nesto i jas nastrana od temata, za nekoja godina ke go barate zivotot sto go ziveeme nie "provincijalcite". Ti vetuvam pozzBatka dlaboko se zaprasuvaj u palanka pred kooperacija so ladno pivo vegeta i mesen narezok , tuka temata e taa ..
Se soglasuvam i moja vina e sto voopsto pisav i malku zabegav od temata,se nadevam na razbiranjeдај оставете ја темава исклучиво за која е и наменета (процедура и документација), тупете на ПП, немора да читаме тука офф топик.
Preku sto dokumenti batko fala intervju bitola li beseeBroj na prepiska?
Jas sum 8***/2019
Pale ako mozes pisi mi go brojot od tvojot posrednikGoree desno do tvoeo ime na kajgana stoi pismence.Tamu imas poraki.
Eve uste ednas ke ti pisam i ke ti stoi so crveno brojce kolku poraki imas.
Да не имаш грешка во годината, да мислиш 2020? Оти ако си од 05.02.2019 на тој статус тогаш пред 6 месеци требало да добиеш указ.Ve molam dali mozi edna informacija...
Od 05.02.2019 sum so status Izdavanje na ukaz na Viceprezidenta..od prilika koga bi trebalo da ima promena na statusot..
Da greska....05.02.2020 god..Да не имаш грешка во годината, да мислиш 2020? Оти ако си од 05.02.2019 на тој статус тогаш пред 6 месеци требало да добиеш указ.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Така некако. Или ноември месец, најрано.Во принцип се чека(ше) по 12 месеци но сега убрзаа па би рекол декември негде треба да добиеш указ.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Ме интересира по што гледат, година кога си бил на интервју или година кога прв пат си поднесол документи? Ако е по интервју, јас сум 2018, се надевам ја имаат почнато и неа.Така некако. Или ноември месец, најрано.
Зависи како ќе се движи објавувањето на Указите во следниов период. Ако ја завршат 2019 до крај на септември, има реални шанси за ноември.