Фудбалски/трансфер дискусии

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.728
Поени од реакции
52.668
Лукаку и КдБ не се од школата на Челзи. Зборам за играчи од генерациите што доминираа низ младинските категории на Англија и Европа. МекЕкран, Какута, Траоре, Бертранд, Брума, Чалоба, Пиазон, Феруз, Бејкер, Браун, Бога, Мусонда, Соланке.

Не викам јас дека @Донев за сите овие имал преголеми очекувања, но за Мекекран, Какута, Брума, Чалоба, Браун, Соланке сигурен сум дека има пишувано и пишувано на форумов. xD

И факт е дека ова го има во секој фан клуб, ете кај нас на пример лани Мектоминеј беше ставан на ниво на Керик после подпросечна сезона од поединци, истото важи и со Вилијамс годинава. Претходно сме имале примери со Јанузај, Вил Кин, Џејмс Вилсон, Клеверли, тие шмугљовците што ги извади ЛВГ во одбрана, не ги ни памтам како се викаа, ама од авион се гледаше дека ниту еден од нив нема да биде играч... итн, итн... но Донев со години не успеа да ја научи лекцијата дека не секој што гази во младинските категории ќе гази и со сениорите. :D
Прво за фалењето, нормално е кај сите да го има. Ако не ги браниш и фалиш играчите на својот омилен клуб, не си фан :D

За младите ајде, пак нормално е дека сите ќе се надеваме дека ќе ги биде. Сум зборел јас посебно порано за доста, и имав надежи за доста. Ама мора да се погледнат околностите. Кога фалам некој млад играч, зборам за неговиот потенцијал и за тоа што би можел да биде. Никогаш не сум зборел дека сигурно ќе успее, нити па си правам филмови дека веќе е на некое високо ниво. Може некогаш и така да сум се излетал за некој, ама пробувам да пазам. А на патот кон успехот може милион работи да се случат кои не го негираат талентот на играчот и го прави неточно тоа што сум го фалел, не значи дека грешно сум се надевал. Една несреќна повреда може да им ја уништи кариерата. Еве за Челзи, знаеме дека некој дури и да имал поголем талент од Меси, пак немаше да добие шанса во прв тим, ќе беше шетан по позајмици се додека не му се смачи од фудбалот и ќе отиде во некој полусериозен клуб да поигра малце пред да се пензионира. Огромни таленти пропаднаа низ годиниве во Челзи поради тоа, и не гледам како ние како фанови сме криви што сме ги фалеле и сме се надевале дека ќе успеат кога стварно покажувале талент и потенцијал. Сепак, последниве десетина години извадија и доста играчи кои си играат во ПЛ, играчи со ПЛ квалитет. Е сега еве има промена во Челзи на тоа поле и ќе може малце пореално да ја видиме сликата. Уште во првава сезона неколку од нив покажуваат дека не бил за џабе хајпот и со нивна помош клубот избори место во топ 4. Ама уште не викам дека сигурно ќе ги биде ако ме читаш секаде. Само дека имаат доволно потенцијал за да бидат битен дел од клубот. Дали ќе го исполнат и ќе бидат, ќе видиме.

За да дообјаснам конкретно еве ќе го земам Одои како пример, затоа што беше срамно спомнат, иако мислам него па сум го фалел помалце него што треба. Ептен е очигледен талентот кај него, и ако некој не го гледа, не знам што да кажам. Не треба јас да зборам уствари, Баерн кои знаеме дека не се расфрлаат со пари безвезе нудеа 40 милиони за него иако му истекуваше договорот и имаше точно 0 стартови во ПЛ. Ама ете, за жал скина лигаменти и и покрај тоа што успеа да се врати побрзо од очекуваното и имаше по некоја солидна партија, не успеа да се врати на нивото на кое што беше претходно. И сега ако поради таа лоша повреда никогаш веќе не заигра како што треба и не го исполни потенцијалот кој верувам сите сме свесни дека го има, тоа значи дека џабе било фалењето иако било и повеќе од заслужено во тој момент? Му се брише талентот и сите што сме го збореле испаѓа дека сме збореле глупости?

За играчите кои подолго играат во клубот, без разлика дали се од академија или купени подобро да не почнуваме. Како што кажав доволно е да пишете комбиниран состав со Ливерпул и јасно ќе се види колку ги преценувате иако не заслужиле.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.720
Поени од реакции
43.768
За играчите кои подолго играат во клубот, без разлика дали се од академија или купени подобро да не почнуваме. Како што кажав доволно е да пишете комбиниран состав со Ливерпул и јасно ќе се види колку ги преценувате иако не заслужиле.
Горе-долу ти држи вода муабетот за повредите, ама ако е така тогаш истото важи и за Вилшер, Ремзи, Клеверли, Шо... итн, итн.. Реално, од друга страна имало и играчи што исто доживувале страшни повреди, па се враќале од тоа, нормално тука влијае и менталната сила на играчот.

Пошто втор пат го спомнуваш ова со Ливерпул, јас образложив неколку пати тогаш зошто ги бирам Рашфорд и Марсијал пред Салах и Фирмино. Не дека се подобри играчи во тој момент, туку дека прво, лично ми се меѓу омилени играчи на Јунајтед и не би ги менувал и второ дека се млади и имаат простор за напредок. Ете нека поминат 10-15 години, нека се пензионираат сите и ќе споредиме кој што освоил со Јунајтед и Ливерпул од овие 4 играчи, па ќе видиме дали сум бил во право или "сум ги преценил".

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.728
Поени од реакции
52.668
Горе-долу ти држи вода муабетот за повредите, ама ако е така тогаш истото важи и за Вилшер, Ремзи, Клеверли, Шо... итн, итн.. Реално, од друга страна имало и играчи што исто доживувале страшни повреди, па се враќале од тоа, нормално тука влијае и менталната сила на играчот.

Пошто втор пат го спомнуваш ова со Ливерпул, јас образложив неколку пати тогаш зошто ги бирам Рашфорд и Марсијал пред Салах и Фирмино. Не дека се подобри играчи во тој момент, туку дека прво, лично ми се меѓу омилени играчи на Јунајтед и не би ги менувал и второ дека се млади и имаат простор за напредок. Ете нека поминат 10-15 години, нека се пензионираат сите и ќе споредиме кој што освоил со Јунајтед и Ливерпул од овие 4 играчи, па ќе видиме дали сум бил во право или "сум ги преценил".
А реално ако погледнеш малце, дали се согласуваш дека и покрај огромниот талент, Рашфорд и Марсијал еве иако веќе со години играат во првиот тим на Јунајтед, никогаш немаат покажано константност? Константност каква што е потребна за да го водат тимот во борба за титули.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
нека се пензионираат сите и ќе споредиме кој што освоил со Јунајтед и
Апсолутно небитно.
Рашфорд ништо да не освои со УТД до крљј на кариера а да остане таму пак ќе биде огин напаѓач. Вас, навивачи на Јунајтед ви е останато во глава дека ако освоиш трофеј си квалитетен играч. Не треба да те потсетам какви пропалитети кај вас освајаа титули или дека ШаЧири братот има 2 ЛШ.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.852
Поени од реакции
10.225
Поглуп бек од Менди нема на планетава, коњ без ум.[/QUOTE]Менди од кога се спука со Пеп е не е истиот играч, сети се како играше Во Монако и до повредата во Сити, ОРАШЕ по лева страна, сам ја држеше и во напад и во одбрана. Ја се кладам дека било каде да појде ќе ја врати формата.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.720
Поени од реакции
43.768
А реално ако погледнеш малце, дали се согласуваш дека и покрај огромниот талент, Рашфорд и Марсијал еве иако веќе со години играат во првиот тим на Јунајтед, никогаш немаат покажано константност? Константност каква што е потребна за да го водат тимот во борба за титули.
Точно. Но голем проблем е што цел товар паѓа токму на нив, а реално и двајцата се сеуште млади да носат цела екипа на грб. И Роналдо и Руни почнаа да освојуваат титули некаде на 23-4 години, но они ги имаа Гигс, Сколс, Фердинанд да ги носат на грб. Јас со години зборам дека во Јунајтед фали токму таков играч (па можда и двајца), што ќе донесат малце стабилност и зрелост во екипата.

Мегваер имаше океј сезона, но искрено не видов некој преголем импакт кај него во поглед на лидерство. Од друга страна со доаѓањето на Бруно евидентна беше промената кај Марсијал (посебно кај Марсијал би рекол) и кај Рашфорд. Уште да се најде некој што ќе го шамара Погба на секои 15-20 минути да го потсети дека всушност игра утакмица, а не е на тренинг можда конечно ќе тргне работата.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.852
Поени од реакции
10.225
Робертсон, Дињ да, останатите тешко.
Еве Тирни е нов, немаше време доволно заради повредите ама Дејвис не е во ништо полош од Чилвел, Роуз го прати на позајмица минатава сезона

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952

Дали било кој од нив двајца има надминато 20 гола во сезона, да не гуглам сега, ама мислам дека не. Засега се преценети, за во иднина ќе видиме.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.720
Поени од реакции
43.768
Апсолутно небитно.
Рашфорд ништо да не освои со УТД до крљј на кариера а да остане таму пак ќе биде огин напаѓач. Вас, навивачи на Јунајтед ви е останато во глава дека ако освоиш трофеј си квалитетен играч. Не треба да те потсетам какви пропалитети кај вас освајаа титули или дека ШаЧири братот има 2 ЛШ.
Добро, ете бројките на самите играчи тогаш. У право си дека Рашфорд може да даде 150 гола и да не земе ништо ради Х причини. Муабетот повеќе ми беше од аспект на лидерство, демек да го донесат Јунајтед до ПЛ, како што Салах и Фирмино го донесе Ливерпул. Но од друга страна фудбалот е тимски спорт и неможе еден или два играчи (океј Меси и Роналдо на страна) да носат цела екипа на грб, посебно не во ПЛ каде концуренцијата знае да биде страшна.
Автоматски споено мислење:

Дали било кој од нив двајца има надминато 20 гола во сезона, да не гуглам сега, ама мислам дека не. Засега се преценети, за во иднина ќе видиме.
Баш индивидуално најдобра сезона имаа и двајцата, Марсијал 23 гола со 12 асистенции во сите натпреварувања, Рашфорд 22 гола и 11 асистенции.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

Стекот зел објаснува,а на времето се влажнеше на факинг Фреди Гуарин хахахах,да не зборам па за оној Габигол што све ми има зборено.
Абе стомајки да тибам ја тебе стек превртлива фацо една мрсомудачка.

Кога сме веќе кај мојот комрад стек,
Поздрав и секое добро од мене.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk
Резилот го има напипано. Му дошол клиент овој му зборел нешто му објаснувал вака така фактури знаете господине уплатници ова она крррккк му паѓа умник и овој да не го голтне почнал да збори како шлогиран доека умникот внатре ламбада играл и тропкал. Очајот го допрел. Вечерта Интер блам допре а планирал викендот да го помине во мир и спокој, да се одмори и све што ќе праи е да се коцка и да прати спорт. И тука настапува Данчо со понуда што не може да се одбие, да струга врати. Интересен викенд.

Стек и неговиот план за мирен викенд: :tvg: :kafence:

Данчо:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.728
Поени од реакции
52.668
Точно. Но голем проблем е што цел товар паѓа токму на нив, а реално и двајцата се сеуште млади да носат цела екипа на грб. И Роналдо и Руни почнаа да освојуваат титули некаде на 23-4 години, но они ги имаа Гигс, Сколс, Фердинанд да ги носат на грб. Јас со години зборам дека во Јунајтед фали токму таков играч (па можда и двајца), што ќе донесат малце стабилност и зрелост во екипата.

Мегваер имаше океј сезона, но искрено не видов некој преголем импакт кај него во поглед на лидерство. Од друга страна со доаѓањето на Бруно евидентна беше промената кај Марсијал (посебно кај Марсијал би рекол) и кај Рашфорд. Уште да се најде некој што ќе го шамара Погба на секои 15-20 минути да го потсети дека всушност игра утакмица, а не е на тренинг можда конечно ќе тргне работата.
Сепак, и да не се бори тимот за титули пак не е тоа оправдување за да не се они индивидуално константни. Сите сме свесни за талентот, и никој не го негира тоа, ама се претставуваат како нешто многу повеќе од тоа што се иако реалноста е дека пола сезона стварно предобро играат, ама другата половина ептен ве фрустрираат со тешки промашувања и несериозност. Тоа не е класа/огин/штоидае играч според мене.

За Погба секако сите коментари се излишни. Ни 10% од очекувањата ги нема исполнето од кога го направи трансферот. Пак, неоспорен талент ама не може на тоа да се вади со години кога не го покажува константно. Во доста други клубови веќе ќе беше отпишан, па и продаден. Уствари и во Јунајтед ќе беше, ама се случи корона. Непростлива е таа непрофесионалност која ја покажаа заедно со брат му и агентот.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Па ти вчера мене ми го направи истиот муабет, за Вернер и Зијач. Сега е лејм, вчера не беше?

А за Зијеч и холандска лига ова не ти чинеше?

Кога само ќе се сетам на ситуацијата кога @vidooq ти цитираше што ти имаше пишувано за Бакајоко, па потоа негираше, не знам дали да се смеам или да плачам.
Ставро, читај Ставро. Прво, холандска лига за шкотска е Премиер. Второ, Зијеш е докажан и на европска сцена.
Трето, не е тоа единствен параметар за вреднување на Тирни. Тирни не може воопшто да се оценува сериозно, бидејќи човекот првенствено нема играно фудбал.

Незнам што е смешно, никој не го спореди со Марсело или Дејвис од Баерн, што пак Чилвел е толку подобар?
Јас не реков ништо на таа тема. За останатото, читај ова за Владимир.
Значи, за да биде Тирни подобар фудбалер од Чилвел или од било кој фудбалер на светот, треба прво да игра...фудбал. Да почнеме од тоа, еве.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Ставро, читај Ставро. Прво, холандска лига за шкотска е Премиер. Второ, Зијеш е докажан и на европска сцена.
Трето, не е тоа единствен параметар за вреднување на Тирни. Тирни не може воопшто да се оценува сериозно, бидејќи човекот првенствено нема играно фудбал.

Јас не реков ништо на таа тема. За останатото, читај ова за Владимир.
Ма нема проблем. А муабетот за лејм некако го ескивира? Истиот муабет, збор до збор, што вчера ми го направи? Муабетите се како стапот, имаат два краја.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ма нема проблем. А муабетот за лејм некако го ескивира? Истиот муабет, збор до збор, што вчера ми го направи? Муабетите се како стапот, имаат два краја.
Муабетот можеш да го постираш овде и можат сите да видат колку е ист. Залудно форсирање.

И тоа со лејмот и тоа не си го сфатил. Лејм е муабетот дека членот ми рече ,,немаш врка, не си ни го гледал Тирни во Селтик". Што е неточно. И затоа е лејм муабет.

Kajgana Shop

На врв Bottom