Кладилница (Генерална дискусија)

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
si ja utnal temata... imas druga tema za falenje, ovaa ne e 'posle vojna site generali' tuku pravenje na strategija za dobivanje na bitkata ...
E aku de, potop mi se desavat od vcera, aku se pofalam.

Imav i za sega nekoi ama Varnamo i Struga Trim i Lum zaebavaat momentalno.

Za vecer Bayern ja izigrav 2 jka i t2 3+, ama ne mi e sigurna, sepak e finale.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Tobias Harris 20.5+
Harris inace stava vo prosek 20pts, a vo ovaa serija protiv Boston bez Simmons se ocekuvase i povekje.
No totalno potrfli,
Prvata utakmica 15pts shut od igra 6/15,
Vtorata 13pts shut od igra 4/15
Tretata 15pts shut 6/19.
Ova e verojatno posledna utakmica sezonava za Harris i ekipata, mislam deka vecerva lesno ke odi preku 20pts
Smart mu ide na Tobias,cela serija ne mrdna Haris.Pre bi go isforsiral JoJo za use edna 30+ partija.
Sutot veruj deka e radi toa sto epten teski pozicii mu ostava na Tobias

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.828
Поени од реакции
4.421
T. Hardaway Jr 17,5 +
18, 17 и 22 претходните утакмици, ама за вечер Дончич не е сигуран, ипак мислам дека ќе игра ама нема да форсира ногу, ако испадне Дончич дека нема да игра лагано киде плус

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Smart mu ide na Tobias,cela serija ne mrdna Haris.Pre bi go isforsiral JoJo za use edna 30+ partija.
Sutot veruj deka e radi toa sto epten teski pozicii mu ostava na Tobias
Cela serija go igram Embiid + no vecerva odam so Tobias, ne veruvam deka povtorno ke izvadi do tolku mizerni brojki.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.956
Поени од реакции
9.587
Нема на чему
Него Еванс да го победит Рублев или во најмала рака да покриет хендикеп мојт ? Глеам не му одговарал некој дел од играта на Рублев ама неразбирам баш

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.333
Поени од реакции
7.082
Нема на чему
Него Еванс да го победит Рублев или во најмала рака да покриет хендикеп мојт ? Глеам не му одговарал некој дел од играта на Рублев ама неразбирам баш
нестабилен ми е рубљев како чернобил...........може да изигра перфекција и да изгази такви како еванс.....или пак цел меч да го одигра поен за поен

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.956
Поени од реакции
9.587
нестабилен ми е рубљев како чернобил...........може да изигра перфекција и да изгази такви како еванс.....или пак цел меч да го одигра поен за поен
Руска гла каква мојт да е го пробав секако и пробав нешто друго на него преку бетбилдер 750 коеф :pos: а не дек не е можно само е тешко

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.333
Поени од реакции
7.082
Руска гла каква мојт да е го пробав секако и пробав нешто друго на него преку бетбилдер 750 коеф :pos: а не дек не е можно само е тешко
да тепа андерлехт второто со хендикеп сингл шо велиш ?

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
Сангрен да земе сет, Качанов да земе сет и контавеит да земе сет = 1.56 коеф у Копачка

Кажите ми дека ќе напраам глуп потег
Воа беше izi, ама испичкари у последен момент .. стави помалку ..
Автоматски споено мислење:

За старт на дено ( иам осет дека денес нема да е арен ден) :

Висла Плок - Стал ГГ 1.75 , x2 1.65

Домашните ова лето имаа целосна реконструкција и од лани коа беа еден од најстарите тимови, сеа се тим со едни од најмладите играчи во лигата. Истиот менаџер од лани 28 натпревари 15-8-13. Лани често играа ГГ и ја имаа втората најлоша одбрана во лигата после 30 натпревари.

Гостите ова лето изборија промоција во првата лига( после 24 години ), ама тоа беше со цена , двајца клучни играчи одговорни за 30 од 62та лански гола ги продадоа, како и првиот голман.

Домашните се со помладен состав со мало искуство во Екстралигата, додека гостите се стар клуб со историја шо се враќа после 24 години во првата лига,очекувам голови од двете екипи и бод(ови) за Стал.

Елфсборг - Остерсундс 1+ I & 1+ II 1.52

Елфсборг последните три дома е :

победа против Фалкенберг 4:2 ( 8-4 во шутеви)
нерешено со Сириус 3:3 ( 7-9 во шутеви )
нерешено со Варберг 3:3 ( 4-6 шутеви)

Остерсунд последните 3 во гости е :

победа 0:1 со АИК ( 4-2 шутеви)
нерешено со Гетеборг 2:2 ( 8-6 шутеви)
нерешено со Варберг 1:1 ( 5-1 шутеви)

Последните 5 меѓусебни кај Елфсборг им се 4/5 I+II & 1+ II .
Две офанзивни екипи шо дават и примат голови.

Монако - Реимс 0-2 1.65

Малку тешка ми е за избор пошо првично сакав кец, ама баталив тоа поради ова :

- Нов менаџер на Монако е Нико Ковач , неам големо мислење за него ко менаџер мислам дека не го бива за дефанзива , коа ги водеше Баерн од секој примаше голови.
- Реимс лани ја имаше најдобрата одбрана во лигата ( 21 примен гол),мада најдобриот дефанзивец им премина баш во Монако ова лето.
- Монако нема победа над Реимс од 2015 во лигата, а последната победа дома против Реимс им е 2014та.

Е сеа нешо шо оде у корист на Монако :

- Им го лапнаа најдобриот дефанзивен на Реимс.
- Реимс лани имаа втор најлош напад ( 26 гола ) , а 11 од тие беа од пенал. Шо значи само 15 гола од игра.
- Лани од 6те дефанзивни играчи шо придонеасоа за најдобрата дефанзива, три направија трансфери : Дисаси у Монако, Камара у Нуца и Ромао у Генгамп.

Имам едно глупо чувство дека Монако ќе тргне офанзивно, Реимс дефанзивно, Ковач нема добра историја со тактика за одбрана и мислам дека Реимс ќе ги начека на контра и ќе им збрца еден гол. Затоа ме е страв од играње победа на Монако.
2/4 .. незадоволително ..
Автоматски споено мислење:

Касаткина ми е дрво веќе 2 години , вчера испадна , ама ја вратија ко лаки лузер , Контавеит играше финале у Палермо,мислам дека е у подобра форма од Касаткина.

Сангрен - Сонего, италијанецот има едвај 3 победи на тврда у последните 15 меча.

Рус - грдата лезбејка, тука ќе одам со Рус. Игра подобро отколку детето од спото на System of a Down -Aerials.

И ќе го ставам у комбо Качанов.

Тенисите спасуваа денеска ..

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.200
Поени од реакции
18.303
Не се залетувајте за картони многу вечер, без разлика што е Орсато судија.

Се ќе зависи до нивото на агресивност на екипите, што се однесува до Орсато тој ќе сака да го спушти темпото и да не треба да решава со жолти картони.

Лани во финалето имало 0 жолти, пред тоа во 2018 само еден...

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
Последен тикет за вечер :

Хернандез +1,5сетови 1.43
Иснер 1 1.63
Димитров +1,5 сетови 1.46
Стивенс +1,5 сетови 1.46

вк коеф 4,62 , чисто онака на 5 евра

Знам овие последните двајца колку се за на црна листа, последните 2-3 години се катастрофа, ама мислам дека ќе лапнат по еден сет.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Последен тикет за вечер :

Хернандез +1,5сетови 1.43
Иснер 1 1.63
Димитров +1,5 сетови 1.46
Стивенс +1,5 сетови 1.46

вк коеф 4,62 , чисто онака на 5 евра

Знам овие последните двајца колку се за на црна листа, последните 2-3 години се катастрофа, ама мислам дека ќе лапнат по еден сет.
А Тајхман? :sakasuste:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.656
Поени од реакции
115.237
Вака блиц, гледам вредност на Димитров 2.1.
Може да се проба и Димитров, Фернандез, Сонего 2/3
Ниедна квота на светот не вреди на тоа бугарско теле. Најголем ментол у тенисот, дебил.

Kajgana Shop

На врв Bottom