Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
27 мај 2016
Мислења
365
Поени од реакции
144
Ако не троши масло ОК е турбото и моторот. Ако троши масло тогаш се знае.
За трошење масло е солидно океј, за нејзино годиште 2008ма, башка и од ауспухот не капе мрсна течност-уље.
Иначе имам проблем со код P1386 истото се однесува за 5тата дизна, јас ја извадив исчистив- и монтирав...ама пак се појави чек енџин..ова е во врска со дпфот-регенерирање.
Решение ?

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Тешко е да се каже друже, треба на мајстор и да се види може за менување е дизната, со чистење не се решава проблемот секогаш.

Член од
10 април 2018
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ќерка ми е 17 години и има англиска возачка. Дали со неа може да вози без проблем кога е во Македонија или мора да има 18 за да може да вози односно дали мора да биде по македонските закони?

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Ќерка ми е 17 години и има англиска возачка. Дали со неа може да вози без проблем кога е во Македонија или мора да има 18 за да може да вози односно дали мора да биде по македонските закони?
Stom ima vozacka ne bi trebalo da i pravat problem bez razlika na godinite, samo neka si izvadi i internacionalna za sekoj slucaj.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.521
Прегледај го приврзокот 262573

Ја препаркирав колата и ја прегледував. Кога го тргнав цревото од турбото до кутијата за филтер за воздух, на тоа место, отприлика толку уље имаше. Што да правам?​
Iberlaufer-podmackuvanje na turbinskiot del na usis od turboto koe se podmackuva so pomos na maslena parea. Izvadigo crevoto i maf senzorot i stavi bel list pred lopatkite od turbinata i isturaziraj vo mesto od 1500 do kaj 3500vrtezi i ke vidis dali pusta maslo. Ako nejavi, vratigi luf maserot i crevoto i posle izvadigo crevoto so odi do inter kuler i isturaziraj vo mesto i ke vidis dali pusta maslo.
Pri turazitanje mozi da se pojavi check engine ama ko ke gi vrstis nazad sam se gasni.

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Продавници за бандажи во Скопје од кои сте задоволни (под ова мислам да не се некои преваранти)? Само да не се официјалниве ритејлери како Порше Скопје, Мида итн. :D Оние кајКатоличка ми ги фалеа ама не ми кажаа ни име, ни сајт ни бутур :icon_lol:
Од Олимпико имаме земено со дугари два сета пред 5-6 години , увозници за МАК се а МАК има модели кои се 99% ископирани од оригиналните модели на ФВ , Ауди , Мерцедес , БМВ , но далеку поефтини ... Задоволни бевме од услугата , бандажите испаднаа добри , другариве ги возеа колите неколку години и со тие бандажи и ги продадоа ...

Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
Мислење и искуство со го де автоплац и за опел астра 1.4 бензинец 2004 год. И препорака за мајстор да ја провери при купување

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Мислење за астрата што да ти кажам, слаб бензинец кој троши и 10-11 литри на сто низ град. Нема голем век тој мотор, често има проблеми со трошење на масло и со диктон на глава, спора е колата, стартност никаква, на отворено е прилично бучна на повисоки брзини.

Исто таа астра има минимум 300 000 км од 2004 до сега...ако ја земаш рачунај дека одма ремонт треба да ја правиш. Нормална потрошувачка на масло на тие мотори е до 0.6 литра на 1000 км, од НОВИ. Може да замислиш колку троши на 250 или 300к километра.

Јас би ти рекол батали ја, барај си друга кола, не вреди толку замарање за кола што има веќе 16 - 17 години па дури и за 1000 евра да ја земеш. Денес ретко и асолен мајстор да најдеш за ремонт, дури и во џеб да ти се парите.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.678
Поени од реакции
42.257
Мислење и искуство со го де автоплац и за опел астра 1.4 бензинец 2004 год. И препорака за мајстор да ја провери при купување
ја имам таква, батали. Слабо влече и многу троши, градска ако ја тераш скоро 11 литри на 100. Гледај 1.6 мотор астри, иначе у глобала добри коли се астра х у поглед на квалитет на изработка, нема ништо да ти чкрипи или тропа како што се познати италијанските коли да речеме.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.350
...под 1.6 никако, не ќе можеш ниту да престигнуваш, ниту успон, а и 2004 годиште ти ветува интервенции од амортизери или нешто од електроника, сигурно едно чудо ќе те кошта!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Никако таа кола со тој мотор

До колку пари бараш кола?

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
За таа цена само фиат гранде пунто или фиат браво некое бензин ако најдеш...голф не ни погледнувај зошто ќе биде шинат од возење.

Пежовци има 307 бензинци, рено меган има бензин добри, итн.

Сеа мислам може и бмв и ауди за тие пари да земеш ама ќе бидат коли не за возење туку за запознавање на мајстори низ град.

Член од
24 јануари 2015
Мислења
1.810
Поени од реакции
1.276
Сакаш Bmw E46 редизајн 2003 со 150 коња
Одржавано све тип топ ... 3300 најниско
Ај на ПП ако си заинтересиран ... ме чеша да земам Е91 караван
Ајдеее. Од Aстра до BMW стигнавте.
Астрата нечинела ама BMW-то за тие пари било топ.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom