Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.672
Поени од реакции
4.153
Prosta matemarika kaj mene zbira 450 gr freon. Ako vo sistemot ima pomalku od 100 gr kopresorot ne vklucuva znaci ke stavis 300gr tolku e i kolicinata bas na ovaa boca na slikata. Za priklucoci si ima samata boca sto odgovara na soodvetniot na kolata. Sum gledal vo srbija kako na parking kupen od benziska si ja doponi soferot so bev so nego
Eve uste eden primer

Епа тој пример е Fast & Easy , како што кажа @argenthessis тоа ти е крпена работа.
Еве како треба правилно од истиот Youtuber

Член од
2 март 2019
Мислења
78
Поени од реакции
58
Епа тој пример е Fast & Easy , како што кажа @argenthessis тоа ти е крпена работа.
Еве како треба правилно од истиот Youtuber
Pa i jas velam deka e privremen fix ne deka e konecno resenie.
Ustavri jas samo prasav dali gi ima ovie boci kaj nas vo MK oti vo Sbija na benzinski se prodavaat

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.388
Kade moze da se najde kaj nas vo MK od ovie boci so freon 134a za dopolnuvanje na avtoklima
Пиши кога врвиш низ Кичево....има тука сервиси кои наплаќаат 200 денари за 100 грама , во кои е вклучено и филтрирањето на фреонот, и додавање на масло

прво го вади целиот фреон, а после според каталог му уфрла точно колку треба.

ја плаќаш само разликата.обично за дополнување му доаѓа околу 500-700 денари...ако е стварно за дополнување

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Продавници за бандажи во Скопје од кои сте задоволни (под ова мислам да не се некои преваранти)? Само да не се официјалниве ритејлери како Порше Скопје, Мида итн. :D Оние кајКатоличка ми ги фалеа ама не ми кажаа ни име, ни сајт ни бутур :icon_lol:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Продавници за бандажи во Скопје од кои сте задоволни (под ова мислам да не се некои преваранти)? Само да не се официјалниве ритејлери како Порше Скопје, Мида итн. :D Оние кајКатоличка ми ги фалеа ама не ми кажаа ни име, ни сајт ни бутур :icon_lol:
Оваа е кај Католичка, Пнеуматик

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.672
Поени од реакции
4.153
1597506392687.png

Ја препаркирав колата и ја прегледував. Кога го тргнав цревото од турбото до кутијата за филтер за воздух, на тоа место, отприлика толку уље имаше. Што да правам?​

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Ако влече колата нормално, не троши масло, не чади, и сл. нема никаков проблем масло што има тука. Лошо е да има многу масло, да тече од тука и да свири (завива) турбото да се слуша, тогаш стварно е за менување.

Инаку оди од иберлауфот маслена пареа, и се кондензира во усисот па затоа има тука масло. Скоро и да нема турбо мотор без масло на усисните канали, особено овие што се постари со повеќе километража.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Zaso prodavnici? Razgledaj po parkinzi sho ima, ke te kosta samo 4 trupcinja :D

Член од
20 март 2018
Мислења
18
Поени од реакции
10
Здраво дечки ве молам за помош. Имам ровер 1.4 бензин- плин, трокира во 2 и 3 брзина,кога ќе загрее ја губи снагата и на угорница нема сила да искачи. Отидов кај еден мајстор вика свеќиците,Сменив свеќици, разводна капа и палец и пак исто отидов кај друг мајстор вика бензиската пумпа, ја сменивме и тааа пак заебава. Сега почна и водата да ја губи ставам во казанчето вода го полнам до макс возам 5 км нема капка вода а доле на казанчето има мрсен талог температура не крева нормална е, и во место кога ја турирам од ауспухот по малце вода искача. Што може да биде проблемот ако може некој да ми каже.

Член од
25 декември 2012
Мислења
13
Поени од реакции
6
P&GO пред качанички. Другар беше задоволен, ама тоа "задоволен" е релативно. Оди на лице место разгледај барем имаш простор за попуст за разлика од официјален со фиксни цени.

Sent from my OnePlus 7T

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Здраво дечки ве молам за помош. Имам ровер 1.4 бензин- плин, трокира во 2 и 3 брзина,кога ќе загрее ја губи снагата и на угорница нема сила да искачи. Отидов кај еден мајстор вика свеќиците,Сменив свеќици, разводна капа и палец и пак исто отидов кај друг мајстор вика бензиската пумпа, ја сменивме и тааа пак заебава. Сега почна и водата да ја губи ставам во казанчето вода го полнам до макс возам 5 км нема капка вода а доле на казанчето има мрсен талог температура не крева нормална е, и во место кога ја турирам од ауспухот по малце вода искача. Што може да биде проблемот ако може некој да ми каже.

Изгорен диктон на глава. Секоја втора кола на плин е отворан моторот поради изгорен диктон или вентили...па сега рачунај

Член од
27 мај 2016
Мислења
365
Поени од реакции
144
Ако влече колата нормално, не троши масло, не чади, и сл. нема никаков проблем масло што има тука. Лошо е да има многу масло, да тече од тука и да свири (завива) турбото да се слуша, тогаш стварно е за менување.

Инаку оди од иберлауфот маслена пареа, и се кондензира во усисот па затоа има тука масло. Скоро и да нема турбо мотор без масло на усисните канали, особено овие што се постари со повеќе километража.
Кај мене во прва/втора брзина зуи турбото-не многу(пример од 1до10 = 3...ама после втора брзина е ок...
Колата си влече-турбото после 1.8к обрт., не чади црно-сиво...дали вака е ок за колата?
Се работи за тојота 2.0 дизел

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.388
Pa sega....ako e sve vo red voopsto ne čadi...a koga e pri kraj motorot čadi mnogu

E sega toa između...zavisi do koj stepen cadi i vo koj režim. Dali na naglo dodavanje na gas( najčesto).... dali na visoki obrtai..na laden motor....

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Кај мене во прва/втора брзина зуи турбото-не многу(пример од 1до10 = 3...ама после втора брзина е ок...
Колата си влече-турбото после 1.8к обрт., не чади црно-сиво...дали вака е ок за колата?
Се работи за тојота 2.0 дизел

Ако не троши масло ОК е турбото и моторот. Ако троши масло тогаш се знае.

Kajgana Shop

На врв Bottom