Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
УФА - Спартак 2+ 1.55 Копачка

Сеа малку да навлеземе у “дневни кладионичарски маабети“.
Шамил Газизов е поранешниотгенерален менаџер на УФА, сеа е има истата позиција у Спартак. Тоа шо се врте по Русија ко маабет е дека УФА ќе им даде 6 бода на Спартак оваа сезона баш заради таа конекција.

Али ако ги тргнеме на страна тие маабети , Спартак е во подобра форма од УФА моментално. Минатата недела беа поклон дома со Грозни, играт доста офанзивно, првото коло беа ептен оштетени со двата пенала на Сочи ( судиите се суспендирани заради тие одлуки). Денес немад а ги води Тедеско, туку неговиот заменик Хнкел ( ко и против Грозни). Ова ќе им е прво гостување оваа сезона. Џордан Ларсон е во многу добра форма, ептен импресионираше против Грозни.

Уфа иако даде три гола против Арсенал, не покажаа нешо добра игра, а тука мислам дека ќе одат фул дефанзива. Против јаката офанзива на Спартак и немат избор.
Лани играа 1:0 победа на УФА, а последните три меѓусебни им се со 0-2 гола.

Скоро и да нема руски медиум што не предвидува победа на Спартак со 0-2 гола. Спартак ќе излезе со скоро ист состав ко против Грозни , а за четири дена ги чека дербито со Локомотив.

Уфа ова лето одиграа 6 натпревари дома (вклучувајки и предходната сезона) и постигнаа голови на само 2 од тие натпревари ( вкупно 3 ). Фомин беше стрелец на едне гол од пенал, а асистен на друг. Два гола дадоа после 90тата мин.
Спартак одигра 5 натпревари во гости и на сите прими гол. на 3/5 натпревари прими повеќе од 2 гола. И тоа е единственото нешто зошто не ми се зицер двојка денес. Одбраната во гости им е слаба.

Спартак почнува со Понс, Ларсон и Соболев во напад ( најдобриот офанзивен избор шо го имат моментално).

Тука ќе одам со 2+ цел натпревар 1.55 коеф во Копачка.

Урал - Локомотив 0-2 1.80 Копачка

И двете екипи се без повреди, урал ја почна сезоната со пораз ( 0:2 Динамо ) и нерешено ( 1:1 Казан ). Против Динамо имаа два шута во голот, а им дозволија 7 на гостите, додека против Казан беа изедначени со по 5 шута во голот. Голот против Казан го постигнаа од пенал.

Локомотив почна со две победи , 0:2 во Казан и 1:0 дома против Краснодар. На Казан му дозволија 3 шута во голот, а они имаа 4 , додека против Краснодар беа 8 шута за Локо и 3 за Краснодар. Дефанзивата им функционира, а против екипа како Урал кои едвај дават голови, мислам дека ќе издржи и нема да прими. Во случај победа на Локо, не гледам повеќе од два гола разлика.

Лани беше 0:1 , а предходната година 2:2 ( едне гол од пенал , едне автогол).

Мислам дека 1.80 за 0-2 тука е доста добра понуда.

Double :

Урал - Локо 0-2 1.80
УФА - Спартак 2+ 1.55

вк коеф - 2,79

Izi $$$$$$

B

Beginner

Гостин
На специјалите за кладење во нокаут мечевите ЛШ имаше некои поклончиња.
Ако следите убаво, со малку информации за статистики, судии ова она можи да се извадат добри типови.
На пример синоќа за Лајпциг со Псж на прекршоци и картони лагано, Лајпциг од тоа што го гледав со Атлетико играа агресивен фудбал а Нејмар и Мбапе освен со фаул не знам како ќе го запреш поинаку, поготово Нејмар најфаулиран фудбалер.

За вечерва Лион го даваат над 2.5 удари во рамките на голот и над 2.5 корнери 2.50 прават двете заедно, би требало да си влези лагано, исто можи да се изигра и на картони, над 1.5 за Баерн Шпанецот е судија Лахоз.
Пенал да има на натпреварот ама е многу мал коеф. 2.40 не вреди да се брка.
На картони лагано? Јас комбинирав вчера со удари на гол, корнери, и фаули се испадна освен картоните 4.5 беше границата.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
23 август 2010
Мислења
39.667
Поени од реакции
115.295
Колку беше граница на фаули и и картони вчера за Лајпциг? И што коефициент даваат? Озбилно прашувам. Јас сакав картони+ да играм, само 5.5 беше поставена основната граница и се премислив.
29.5 цела, 17. 5 Лајпциг, 12.5 ПСЖ. За фаули зборам, на полувреме само Лајпциг имаа 15, после тоа уште 1000 направија. 1.70 квота иначе во Евротип. Картони по 2.5 за двете екипи.

Иначе Стефи Лион може и центар да не пројде а не 3 пати у гол да шутне.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.827
Поени од реакции
19.142
На картони лагано? Јас комбинирав вчера со удари на гол, корнери, и фаули се испадна освен картоните 4.5 беше границата.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
За Лајпциг на картони мислев над 2.5 ја имав, и на прекршоци ја фатив ама на удари во рамки на голот ме падна
Автоматски споено мислење:

29.5 цела, 17. 5 Лајпциг, 12.5 ПСЖ. За фаули зборам, на полувреме само Лајпциг имаа 15, после тоа уште 1000 направија. 1.70 квота иначе во Евротип. Картони по 2.5 за двете екипи.

Иначе Стефи Лион може и центар да не пројде а не 3 пати у гол да шутне.
Абе јас ќе ја изиграм во комбо тикет па ако пројде арно,на ситно ќе ја пуштам, на удари во рамките на голот, корнери за Лион, и гг ќе ја пишам колку да се прати нешто

Колку беше граница на фаули и и картони вчера за Лајпциг? И што коефициент даваат? Озбилно прашувам. Јас сакав картони+ да играм, само 5.5 беше поставена основната граница и се премислив.
Лајпциг беше над 2.5 картони а фаули над 17.5

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Дончич у СЛ 28.5 а у моц 31.5 вдф?

иначе Порзигинсс скокови + 9.5 (1.85)
ќе им ја скрше ламбата вечер пошо е (mad max).

B

Beginner

Гостин
За Лајпциг на картони мислев над 2.5 ја имав, и на прекршоци ја фатив ама на удари во рамки на голот ме падна

Абе јас ќе ја изиграм во комбо тикет па ако пројде арно,на ситно ќе ја пуштам, на удари во рамките на голот, корнери за Лион, и гг ќе ја пишам колку да се прати нешто

Лајпциг беше над 2.5 картони а фаули над 17.5
9.5 беше границата за вкупно удари на гол ама изгледа си играла само на Лајпциг.
Подобро вечерва стави на вкупно удари на гол отколку само на Лион.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.472
Поени од реакции
9.976
Дончич у СЛ 28.5 а у моц 31.5 вдф?

иначе Порзигинсс скокови + 9.5 (1.85)
ќе им ја скрше ламбата вечер пошо е (mad max).
ako igra uopsto.
go pisuva knee questionable, i go nema
na lista za poeni na bet365.
i jas go planirav za plus na poeni
za porzingis ova

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
Кај Торонто - Бруклин , има нешо добро да се одигра ?
Слабо следам НБА ваа година...
Тука се очекува метла на Бруклин , така ?

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Хелсинки жени 2 ак ја најте негде на 1.9 по локалниве
super betovi davas na blogot, megjutoa nie sto nemame blog, gi dava samo zavrsenite utakmici i sto vekje si odigral.. bi bilo super da gi stavas tuka tipovite tie sto gi stavas na blogot :D

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.472
Поени од реакции
9.976
Кај Торонто - Бруклин , има нешо добро да се одигра ?
Слабо следам НБА ваа година...
Тука се очекува метла на Бруклин , така ?
jas odigrav prvo h1 -6.5 za toronto.
na prvata 22 razlika bea uste na poluvreme. mislam deka slicna utakmica kje bide

Член од
5 март 2018
Мислења
16.827
Поени од реакции
19.142
9.5 беше границата за вкупно удари на гол ама изгледа си играла само на Лајпциг.
Подобро вечерва стави на вкупно удари на гол отколку само на Лион.
Многу е за вечер границата, сакам на Лион оти сметам дека ќе извадат барем 2.5 удари во голот, одбраната на Баерн е климава би требало да влези ова.
Исто и на корнери ќе ја играм оти е над 2.5
Лион да дај гол е 1.80
Барса со никаква игра успеа неколку пати да им направи 100% шанси, ќе ја вметнам во тикетот па што биде нека биде.
А ако играм на изненадување за чешит ќе ја пробам 1х на 4.25 коеф.
Со Сити ми опали ја фатив и 1х и тим 2 плус, за вечер пак така ќе ја пробам.
1.25 за полуфинале не го играм па не знам шо да е.

Kajgana Shop

На врв Bottom