Кладилница (Генерална дискусија)

M

Macedon1um

Гостин
Ференцварош кец, за класа над Дјургарден се не би требало да имаат проблем да победат

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.908
Поени од реакции
23.598
Клуж да тепа со 2 гола разлика или повеќе
Тогаш е +1,5
Него Клуж е без четворица играчи од кои двајца се со Ковид. Ма да, не би требало да е проблем тоа, Флориана и онака не е најдобрата екипа во Малта, на поклон добија титула и пласман во ЛШ, да се играше сезоната до крај, сигурно немаше да освојат.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Тогаш е +1,5
Него Клуж е без четворица играчи од кои двајца се со Ковид. Ма да, не би требало да е проблем тоа, Флориана и онака не е најдобрата екипа во Малта, на поклон добија титула и пласман во ЛШ, да се играше сезоната до крај, сигурно немаше да освојат.
Мене Клуж ми е зицерче денес,со стекот баш зборев,он мрси муда нешто.
Мислам дека ќе ги прегорат.
За разлика од нив Шериф,не би го чачкал на таа квота.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.908
Поени од реакции
23.598
Slovan Bratislava +1,5 моментално е 2.60
Дефинитивно ќе ја пробам. Не ме интересира што рипа квотата за Слован (1.60 пинакл моментално), очекувам да ги добијат.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Slovan Bratislava +1,5 моментално е 2.60
Дефинитивно ќе ја пробам. Не ме интересира што рипа квотата за Слован (1.60 пинакл моментално), очекувам да ги добијат.
И јас сакав,ама одложена е.
Или одложена,или службен пораз,не знам уште.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
On Monay 17 August 2020, it was announced that an an unnamed player of Slovan Bratislava had tested positive for COVID-19. The player took part in Saturday game against FC ViOn Zlate Moravce. All players of ViOn players have entered a quarantine and will miss a Cup fixture against FK Podkonice. Slovan could miss a UCL 1st round qualifier against KI Klaksvik threatening their seasonal aims.

Ова беше од пред некој ден,денес гледам дека ја тргаат од понуда веќе кладилнициве.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.908
Поени од реакции
23.598
On Monay 17 August 2020, it was announced that an an unnamed player of Slovan Bratislava had tested positive for COVID-19. The player took part in Saturday game against FC ViOn Zlate Moravce. All players of ViOn players have entered a quarantine and will miss a Cup fixture against FK Podkonice. Slovan could miss a UCL 1st round qualifier against KI Klaksvik threatening their seasonal aims.

Ова беше од пред некој ден,денес гледам дека ја тргаат од понуда веќе кладилнициве.
Еве сега читам најново.
Цел тим е во карантин, имаат некој позитивен...УЕФА им дозволува да играат со резерви.
Квотата моментално е 2 на Слован. Набргу сегде ќе ја тргнат од понуда.
Сега и да сакам, нема да можам да ја уплатам. :)

EDIT- Последно, најверојатно ќе се игра петок вечер, со младинците на Слован.

EDIT 2 - https://twitter.com/__EuroFutbol__/status/1296048411871977472?s=20

Којзнае што ќе испадне од сето ова. :confused:

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.171
Значи следната цела куќа, точак, заштеденето на Х2 или 1Х. :icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

Него ме мачи едно прашање. Ако добијам на спортлајф ова онлајн (Попрво ке се деси да падне метеор на Земјата, но да не одам оф-топик), како можам да ја префрлам добивката на картичката или како да ги подигнам парите?
Lesno e maki , pisi mi poraka ke ti objasnam iako nemam slife online ali isto e za site kladariti samo bidi dobiten :D

Значи следната цела куќа, точак, заштеденето на Х2 или 1Х. :icon_mrgr:

Него ме мачи едно прашање. Ако добијам на спортлајф ова онлајн (Попрво ке се деси да падне метеор на Земјата, но да не одам оф-топик), како можам да ја префрлам добивката на картичката или како да ги подигнам парите?
Lesno e maki , pisi mi poraka ke ti objasnam iako nemam slife online ali isto e za site kladariti samo bidi dobiten :D

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
УФА - Спартак 2+ 1.55 Копачка

Сеа малку да навлеземе у “дневни кладионичарски маабети“.
Шамил Газизов е поранешниотгенерален менаџер на УФА, сеа е има истата позиција у Спартак. Тоа шо се врте по Русија ко маабет е дека УФА ќе им даде 6 бода на Спартак оваа сезона баш заради таа конекција.

Али ако ги тргнеме на страна тие маабети , Спартак е во подобра форма од УФА моментално. Минатата недела беа поклон дома со Грозни, играт доста офанзивно, првото коло беа ептен оштетени со двата пенала на Сочи ( судиите се суспендирани заради тие одлуки). Денес немад а ги води Тедеско, туку неговиот заменик Хнкел ( ко и против Грозни). Ова ќе им е прво гостување оваа сезона. Џордан Ларсон е во многу добра форма, ептен импресионираше против Грозни.

Уфа иако даде три гола против Арсенал, не покажаа нешо добра игра, а тука мислам дека ќе одат фул дефанзива. Против јаката офанзива на Спартак и немат избор.
Лани играа 1:0 победа на УФА, а последните три меѓусебни им се со 0-2 гола.

Скоро и да нема руски медиум што не предвидува победа на Спартак со 0-2 гола. Спартак ќе излезе со скоро ист состав ко против Грозни , а за четири дена ги чека дербито со Локомотив.

Уфа ова лето одиграа 6 натпревари дома (вклучувајки и предходната сезона) и постигнаа голови на само 2 од тие натпревари ( вкупно 3 ). Фомин беше стрелец на едне гол од пенал, а асистен на друг. Два гола дадоа после 90тата мин.
Спартак одигра 5 натпревари во гости и на сите прими гол. на 3/5 натпревари прими повеќе од 2 гола. И тоа е единственото нешто зошто не ми се зицер двојка денес. Одбраната во гости им е слаба.

Спартак почнува со Понс, Ларсон и Соболев во напад ( најдобриот офанзивен избор шо го имат моментално).

Тука ќе одам со 2+ цел натпревар 1.55 коеф во Копачка.

Урал - Локомотив 0-2 1.80 Копачка

И двете екипи се без повреди, урал ја почна сезоната со пораз ( 0:2 Динамо ) и нерешено ( 1:1 Казан ). Против Динамо имаа два шута во голот, а им дозволија 7 на гостите, додека против Казан беа изедначени со по 5 шута во голот. Голот против Казан го постигнаа од пенал.

Локомотив почна со две победи , 0:2 во Казан и 1:0 дома против Краснодар. На Казан му дозволија 3 шута во голот, а они имаа 4 , додека против Краснодар беа 8 шута за Локо и 3 за Краснодар. Дефанзивата им функционира, а против екипа како Урал кои едвај дават голови, мислам дека ќе издржи и нема да прими. Во случај победа на Локо, не гледам повеќе од два гола разлика.

Лани беше 0:1 , а предходната година 2:2 ( едне гол од пенал , едне автогол).

Мислам дека 1.80 за 0-2 тука е доста добра понуда.

Double :

Урал - Локо 0-2 1.80
УФА - Спартак 2+ 1.55

вк коеф - 2,79

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
Арарат - Омонија 0-2 1.60 Копачка

Арарат одигра 2 натпревара овој месец , двата 0-2 гола ( 0:0 Алашкент , 1:1 со Ноа примен гол у 90та).
Омонија нема одиграно официјален меч од Март.

Нишо друго не анализирам освен тие два факта, Арарат игра дефанзивно, додека Омонија не се во рутина и од март само пријателски играт.
Самиот факт дека се игра само еден меч ми дава довебра плус да ја одиграм 0-2 гола.

Молде - Купс
t1 pp 1+ 1.45
t1 pp 2+ 3.15
t1 1+I& 1+ II 1.78 Kopacka

Голови. Друго тука не глеам. Молде не се во форма, ама играт офанзивен фудбал. На последните 5 натпревари имат 3 порази , 4/5 им се ГГ ( не примија гол само од Старт дома), и се 5/5 со 3+.
Купс исто нема некоја солидна форма, од последните 5 натпревари 2 им се победи. 4/5 им се ГГ , 4/5 им се 3+
Освен голови тука друго не гледам.

Цеље - Дундалк 0-2 1.7 Копачка

Ќе се игра во Унгарија на неутрален терен.

Цеље не го променија шампионскиот тим од лани, а ни не донесоа засилувања ( барем колку шо можев да видам). Менаџер им е Душко Костич веќе 3 години 109 натпревари ( 47-32-30 ). Го имат најмладиот тим во лигата, а лани ги собраа скоро сите награди од локалното првенство за најдбори играчи. Ова ќе им е прво учество во квалификациите на ЛШ, пошо лани ја освоија и првата шампионска титула на клубот.

Дундалк не се во добра форма, една победа на поледните 5 натпревари и тоа против најслабата елипа во лигата. На сите други натпревари освен на тој со Фин Харпс примија гол. Денес ќе им фали еден од стандардните дефанзивци.

Да се играше во Словенија , чист кец. Вака на неутрален терен со само еден натпревар, 0-2 гола.

Ференцварош - Џургарден GG 1.99 Kopacka

Унгарците го почнаа првентсвото со 1:1 на гости кај МТК. 6-5 шутеви во гол , шо значи офанзивен фудбал. За денес ќе им фали капетанот Ловренчич ( дефанзивец).

Џургарден ја има најдобрата дефанзива во лигата. 15 примени гола на 16 натпревари. Лани ја освоија лигата после 14 години.Формата им е ок, 4победи на последните 5 натпревари , а на 4/5 имат дадено 2+ гола.
Мислам дека двете екипи ќе си дадат по еден гол.

Будучност - Лудогорец т1 1+ 2.10 Копачка

Коеф за Будучност да дадат гол на Лудогорец е сосема ок за мене. Лудогорец одигра 3 натревари од почетокот на сезоната, загуби на два од нив и само против Славија Софија дома победи со 3:0. Против Ботев беа лоши ( пораз 3:0 , дозволија 5 шута у гол) и против Локо беа ептен лоши ( 0:1 пораз , дозволија 8 шута у гол).
Будучност почна со пораз, но мислам дека намерно не дадоа се од себе и се фокусираа на овој натпревар.
Гледам value bet тука на овој тип.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.827
Поени од реакции
19.142
На специјалите за кладење во нокаут мечевите ЛШ имаше некои поклончиња.
Ако следите убаво, со малку информации за статистики, судии ова она можи да се извадат добри типови.
На пример синоќа за Лајпциг со Псж на прекршоци и картони лагано, Лајпциг од тоа што го гледав со Атлетико играа агресивен фудбал а Нејмар и Мбапе освен со фаул не знам како ќе го запреш поинаку, поготово Нејмар најфаулиран фудбалер.

За вечерва Лион го даваат над 2.5 удари во рамките на голот и над 2.5 корнери 2.50 прават двете заедно, би требало да си влези лагано, исто можи да се изигра и на картони, над 1.5 за Баерн Шпанецот е судија Лахоз.
Пенал да има на натпреварот ама е многу мал коеф. 2.40 не вреди да се брка.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
На специјалите за кладење во нокаут мечевите ЛШ имаше некои поклончиња.
Ако следите убаво, со малку информации за статистики, судии ова она можи да се извадат добри типови.
На пример синоќа за Лајпциг со Псж на прекршоци и картони лагано, Лајпциг од тоа што го гледав со Атлетико играа агресивен фудбал а Нејмар и Мбапе освен со фаул не знам како ќе го запреш поинаку, поготово Нејмар најфаулиран фудбалер.
Колку беше граница на фаули и и картони вчера за Лајпциг? И што коефициент даваат? Озбилно прашувам. Јас сакав картони+ да играм, само 5.5 беше поставена основната граница и се премислив.

Kajgana Shop

На врв Bottom