Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Ве читам од вчера и се отепавте од анализи партиски но главното на цела коалиција на ДУИ не го начнавте. Комбинацијата на МИОА и финансии. Е ова ќе биди јакото наредната година, плановите за вработување во администрација, согласностите за вработување ДУИ 10 години владееше со ДПМНЕ знаат како одат работите. Сега ќе гледаме како се полнат квотите со албанци секаде каде што немаше, а немаше на многу места во етнички почистите средини. Сега почнува циркузот.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Обично кога ќе отидат да живеат на страна негде луѓето стануваат бајаги пообјективни. Најверојатно имаат потреба нештата кои се поблиску до вистината да ги произнесат.
Другар...БЦ му беше Бог, го примија на работа у оркестар у АРМ, се коцкаше и пиеше на работа, работеше од 7 до 12 и метла дома....сега е у Германија. Пцуе против СДС....вика Груевски бил злато :LOL:
Незнам колку е у право и стварно кој му е мотивот за да го прави тоа....претпоставувам ова што го наведов.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Никако не сум покорисен, кога мислам на нив, мислам и на мене,, тотално се согласувам дека нема никаков придонес со пишување на форуми и дека јас и другите немаме никаква одговорност за сите понижувања кои ни се случија. Само се надополнив на претходното мислење.
Па не треба да се надополнуваш со такво мислење.
Ставаш иронична критика кон една група на народ, а она за што ги критикуваш, исто не придонесуваш како нив.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.190
Поени од реакции
10.159
Па не треба да се надополнуваш со такво мислење.
Ставаш иронична критика кон една група на народ, а она за што ги критикуваш, исто не придонесуваш како нив.
Надвор сум од темата, но морам да те прашам..Анон, ти ли си или некој друг:confused:
кое преобразение, човече...баш се чудам:rolleyes:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.185
Логично размислување е или да кажам нормално е да се задумаш, зошто „Македонецот“ Заев продаде све што останало македонско. И ќе се запрашаш, дали е навистина Македонец? Некои негови можеби го сметаат тоа за расизам, не знам.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.004
Поени од реакции
3.995
Стварно не разбирам кои ви се овие расистички коментари и анализи, мелези, црнци, половина родител му бил ова, третина од другиот она... мислам, гледајте го човекот по стручноста, не по расата.
Од кај па најде дека се расистички, само потенцирав дека човекот е од друга националност и дека немаме ни сега премиер Македонец. И што има лошо во тоа што некој е ром тие се најмузикалните и највесели луѓе.. :)

Заев е слика и прилика на македонче
Сабајле ми стигна ова и 100% се согласувам со констатацијава, инаку сликава е од женски форум во кој на дискусија за ТУРСКА СЕРИЈА има 100 и кусур факинг страни, а ја мислев само ги вртат да пунат етер пошто се ефтини и никој не ги гледа..што друго бараме ние?
Заев за нас е СУПЕР БИНГО!

Capture.PNG

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Стварно не разбирам кои ви се овие расистички коментари и анализи, мелези, црнци, половина родител му бил ова, третина од другиот она... мислам, гледајте го човекот по стручноста, не по расата.
Еве ти на пример, како го гледаш овој? Јас го гледам како провокација и слободно можам да кажам дека е шупачина глупа и ми е криво што не бил тепан во собрание.

117974445_755850441865218_8749086640876917687_n.jpg

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Логично размислување е или да кажам нормално е да се задумаш, зошто „Македонецот“ Заев продаде све што останало македонско. И ќе се запрашаш, дали е навистина Македонец? Некои негови можеби го сметаат тоа за расизам, не знам.

Веќе не постојат македонци btw :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Еве ти на пример, како го гледаш овој? Јас го гледам како провокација и слободно можам да кажам дека е шупачина глупа и ми е криво што не бил тепан во собрание.

Прегледај го приврзокот 263049
Овој шо сака може да си прави кога нашиве не ги бива :)

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Ti neli beshe gasterbajter vo EU, zasho ushe si gubish vreme i go ispravash na Donijava?
Автоматски споено мислење:

Slobodno re4i severdonci, samo ne make
Makedoncite se grci, nie sme slavodonci, pederodonci, prodadenodusodonci, kurolapodonci, zotizaevodonci, gomnodonci, glupodonci, ofchodonci,
Nie, etnichkite, donci, sme nepriznati gomna
Затоа што сакам да се вратам во Македонија, сакам да живеам голем дел од животот во иднина во Македонија, каде што сум роден и каде што живееле моите.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.765
Поени од реакции
3.831
Катаклизма ќе биде. На Заев фацата вчера на прес беше троа малце поткиселена. Свесен е дека дури и за каскадар како него, премногу има дадено само за он да остане премиер. Внатре во партија никој тоа нема да му го одобри и ќе има многу внатрешни проблеми во наредниот период. Од друга страна многу малку раководни позиции остануваат за нив самите од сдс, па рачунајте дека на бихачка сега ќе биде колење кој да се докопа до тие малку позиции што останаа. Ќе има многу сериозни внатрешни турбуленции во наредниот период.

Од друга страна, со контрола на дуи на споменетите министерства дуи има комплетна контрола на државата. Рачунајте дека ни едно вработување во администрација нема да може да помине без рушвет и амин од мала речица. Ниту едно. Сите субвинции за земјоделците што ке се исплатат ќе им се бара пола да го платат во дуи, секој што ке сака да добие тендер или концесија ќе треба добро да ги подмачка, секој што ке сака да оди амбасадор или конзул ќе треба да си плати. Секое било какво придвижување во општеството ќе треба да се аминува од дуи. Народот и така е утепан, сега ќе биде доутепан. По контињери ќе бара храна.
Читав прееска некој човек изгубил 7 милиона у Еуростандард банка, па со денови избезумен седел пред банката барал одговори, а внатре нема жив петел. Тоа ќе ни биде секојдневие.

Да сум сега Грујо од Маџарска ќе пишам статус: Ви реков :icon_lol:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
49.310
. Јас сум сигурен дека и Мицко римџоб ( така ли се викаше?) ќе праеше за да стане Прајминистер.
Он римџобот го правеше без престан, и за иронија баш ради тоа не стана Прајминистер.

Водени за уши од разни Аденауери, НДИ-иња и измислени тинк-тенкови, проценија дека треба да се разводнето СДС и мислеа дека е логично некој да те гласа ако си разводнета верзија на првобитното говно.

D

Deleted member 12196

Гостин
Затоа што сакам да се вратам во Македонија, сакам да живеам голем дел од животот во иднина во Македонија, каде што сум роден и каде што живееле моите.
Немој ова да го разбереш како провокација, ама копирај го и чувај го да се потсетиш после 10, 20 50 години:

Ќе се вратиш да живееш во Македонија единствено ако те депортираат (ако заради криминал, тероризам и сл. те истераат). Евентуално може да се вратиш како пензионер (неколку илјадарки пензија а во Македонија ефтино па ќе живееш како бог), ама и тоа е малку веројатно. На стари години е потребна лекарска грижа, а тука не постои.
Читав прееска некој човек изгубил 7 милиона у Еуростандард банка, па со денови избезумен седел пред банката барал одговори, а внатре нема жив петел. Тоа ќе ни биде секојдневие.
Тој со седумте милиони не е за жалење. Има и во други банки, не му е целиот капитал тука.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.765
Поени од реакции
3.831
Тој со седумте милиони не е за жалење. Има и во други банки, не му е целиот капитал тука.
Абе седи не тропај глупости, 700 еур да си имал у банка и да ти пропаднат ќе ги памтиш цел живот или некој да ти ги дужи па не ти ги враќа ќе идеш ке се тепаш, не 7 милиона. Така се праат 7 милиона у Мк

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.060
Поени од реакции
11.245
Баш ме интересира какво е чувството да гласаш за СДС и покрај клучни министерства да ти опнат албанец премиер 3 месеци. СДС најголема албанска партија во Македонија, без сомневање

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom