Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.159
Поени од реакции
30.294
Мислам дека и Зоки шмрка, може да се види од неговото лице, како изгледа отечен.. не е чудно и тој да конзумира
Ne, zoki e samo na pasteti mesni narezoci i salami.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.028
Поени од реакции
1.147
А за кого да гласаме? Ако не е тајна, се разбира.

ГДУ и Петар Колев.

Едноставно ви кажа Колев на сите во едно обраќање: партиите кои 30 години спомнуваат во своите програми канализации, градење на патишта и инфраструктура а имале 30 години тоа да го исполнат а уште само го споменуваат во своите програми, доволно зборува за успешноста на таквите партии.

Ако ништо друго, Колев е барем искрен, за разлика од партиите кои 30 години не оправаат, како и оние Левица/ Десница на Апасиев кои само чекаат да влезат во коалиција со ДПМНЕ.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
ГДУ и Петар Колев.

Едноставно ви кажа Колев на сите во едно обраќање: партиите кои 30 години спомнуваат во своите програми канализации, градење на патишта и инфраструктура а имале 30 години тоа да го исполнат а уште само го споменуваат во своите програми, доволно зборува за успешноста на таквите партии.

Ако ништо друго, Колев е барем искрен, за разлика од партиите кои 30 години не оправаат, како и оние Левица/ Десница на Апасиев кои само чекаат да влезат во коалиција со ДПМНЕ.
Него може Каракачанов да си го гласа во Бугарија, нека оправаат таму. Многу фајде имале македонците низ историјата од врховистичките кукавички јајца.

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
ГДУ и Петар Колев.

Хахахаха поднесуваш за србски документи, гласаш за ГДУ :icon_mrgr:

D

Deleted member 12196

Гостин
ГДУ и Петар Колев.

Ама ете, ГДУ и Колев биле пробугарски ориентирани. А бугарските врховисти имаат неколкумина од моите претходници убиено. Ако сега ги гласам, нема ли еден ден и мене да ме убијат?

Можат ли да ми помогнат за добивање бугарски пасош?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
351 страна за парламентарни избори за неколку месеци... Туку мене нешто друго ми е симптоматично: зошто ниту една од двете големи наши политички партии не стави во програмата дека ќе се бори за нов изборен модел со само една изборна единица? (или нешто пропуштив)
Со години не дриблаат албанските партии заради скапаниот модел и зимаат куп пратенички места. Толку ли не се сигурни во контрола на избори па не сакаат да сменат нешто.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Во исчекување бугарскиот кмет Заев да ни каже како донел уште една храбра одлука во низата...и сме станале Босна и Херцеговина 2.0 :icon_lol:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.676
Во исчекување бугарскиот кмет Заев да ни каже како донел уште една храбра одлука во низата...и сме станале Босна и Херцеговина 2.0 :icon_lol:
Па па па, економија, финасии и МНР, ај нека ја земат и МВР.
За у МНР се надам Бујар ќе го опнат да ни ја досреди надворешната политика, а Николчо со неговиот шарм правдата ќе ни ја донесе у нашата држава :icon_lol:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Па па па, економија, финасии и МНР, ај нека ја земат и МВР.
За у МНР се надам Бујар ќе го опнат да ни ја досреди надворешната политика, а Николчо со неговиот шарм правдата ќе ни ја донесе у нашата држава :icon_lol:
МВР и логично е да побараат транспорт (многу парички има таму а имаме убав вовед со косоварски и албански фирми). Дури можеби и од правда ќе се откажат за транспорт...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.676
МВР и логично е да побараат транспорт (многу парички има таму а имаме убав вовед со косоварски и албански фирми). Дури можеби и од правда ќе се откажат за транспорт...
Па у правда Димитров ваљда.
Инаку ДУИ ваљда ќе го бара и она министерството за администрација да може пуно да влезе државно.

Последно уредено:
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.500
Ок а кадрите од СДС што ќе земат, ништо? Ова испаѓа дека се иде кај ДУИ за ЗЗ да биде премиер + странските шпиони како Шеќеринска и Димитров да имаат некоја позиција. На другите изгледа буквално како да не им е дадено скоро ништо. Што Заев сам цела партија ја има искеширано за да ќутат и да не се бунат?

Дека освен транспорт и земјоделие они немаат ниту едно друго министерство од каде што би можеле да крадат, за таква групација на клептомани мене ми е навистина чудно како тој нивен апетит ќе биде задоволен на подолг рок.

Исто така Касами ќе се отпише политички себеси ако влезе во ваква влада. За него не останува ама баш ништо. Сите пари и позиции ќе ги држи ДУИ, тоа малку што ќе остане СДС а он ќе се претвори себеси во потрчко и измеќар. Исто така удбашите ќе дозволат ли така лесно ДУИ да им ја преземе полиција и они да ја изгубат целата цврста моќ во државата.

Чудна е малку оваа влада.

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
351 страна за парламентарни избори за неколку месеци... Туку мене нешто друго ми е симптоматично: зошто ниту една од двете големи наши политички партии не стави во програмата дека ќе се бори за нов изборен модел со само една изборна единица? (или нешто пропуштив)
Со години не дриблаат албанските партии заради скапаниот модел и зимаат куп пратенички места. Толку ли не се сигурни во контрола на избори па не сакаат да сменат нешто.
Ако беше една изборна единица СДС, ВМРО, ДУИ и АА/А ќе изгубеа по еден пратеник, Левица ќе добиеше три и ДПА еден. Баш многу немаше да се смени соодносот на силите. Со некој друг изборен модел наместо Донтовиот распоредот ќе беш друг, ама пак ништо значајно.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
ѓуптинoт oд Муртинo 14 или 15пaти пoвтoри декa е блaгoдaрен зa гoлеминaтa и дoблестa нa Али Ахмети и ДУИ.Кoјa е тaa гoлеминa и дoблест знaе некoј?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom