Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
49.321
Кастрирана десно-центар политичка опција, нормално дека си повлеквит и десно-центар тарзанка како Љупче Златев.
Десет години власт и не успејаа да испилат три асални новинари што ќе им ја бркаат работа.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
49.321
како на пример Миленко, Јанко и оваа за Бранко што е
... a oд друга страна бардови како Ризаов, Ордановски, Блажевска што ги чита и аудиториум со повеќе од осмо одделение, на која успешно и прават привид дека е интелигента публика ако ја разбира нивната хаце комуњарска пропаганда замотана во зборови од по 9 букви...

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Сите тие се сега левичари и работат за Левица.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.042
Поени од реакции
83.478
Сите тие се сега левичари и работат за Левица.
не ти ја сфаќам тебе улогата на форумов
не сум на чисто дали си тука да пропагираш за или против Левица

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Муабети на страна гледам вести у моментов на ТВ, викаат никој не се пријавил повторно за рушење на дивата градба во Мавровка. Од тука се гледа кој на кого е заложник во сопствената држава, и тоа дивата градба ( охрид, матка, шапка итн) е само какпа во морето од глупостите на нашите браќа планинари во северџанистан. Ни ебаа матер на секое поле, цвета криминал, не плаќаат никакви давачки према државата (па после протестираат за истите), идат на работа државно зимаат плата ради тоа што клатат врата, затуцани се и немаат никаков интелектуален капацитет и така натака. Е тоа е главната причина зашто никогаш нема да ја биде оваа држава, еве @puno нека негира ако не сум во право.
Напишав ептен долг пост, само што сакав да го пратам, ме праша нешто син ми, му одговорив, и после си помислив што кур, збришав све.
Така да само ти посакувам добра ноќ.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.042
Поени од реакции
83.478
Напишав ептен долг пост, само што сакав да го пратам, ме праша нешто син ми, му одговорив, и после си помислив што кур, збришав све.
Така да само ти посакувам добра ноќ.
штета :(

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.500
Го гледам сега Љупче Златев на Само Вистина и сум разочаран од него, очекував дека е добро поткован оратор ама ми се чини дека сум го преценил. А баш Љупче нешто солеше памет како Апасиев требал да се понаша. Често се губи, меша теми и делува како "сакам кажам - не знам речам". Можеби па и јас си направив некое високо мислење за него од никаде и сега прв пат кога го гледам во дебата.

ПС Некако многу е дефанзивен кога се спомнува ДПМНЕ.
Сите тие новинари, медиумски лица и експерти се страшно неподготвени за дебата со кој било каде што нема однапред поставени граници за што и како смее да се дискутира и ако противникот не им е до гуша заглавен морално и кривично.

А тие новинари, медиумски лица и експерти се такви зошто политичката "елита" која од надвор ни ја сервираат со сила е таква. Ако кој било од нормалните новинари биде ставен во ситуација да смее да постави какво било прашање, за 5 минути би можел да ги натера да го прекинат интервјуто дека нема што друго да кажат.

Они не бегаат од Апасиев зошто он е некој бог-оратор, бегаат зошто они се испод секое дно. Лесно е да дебатираш кога сте однапред со противникот договорени да не пипате криминал, да не пипате меѓунардна заедница, да не пипате чувствителни теми, итн.. и ги имаш оние убер досадни дебати кој изгледаат како пред зграда овие што не знаат за што зборат како се караат.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Тие шо ќе гласате за сдс и вмро на следните избори сте предавници на Република Македонија.
Сте луѓе без кичма, неспособни, глушци, северџани. Ќе ве стига клетвата до девето колено.
Кога ќе остарите ќе ви падне тешко дека ништо сами не сте створиле освен она што ви било дадено како предавници.
Она што сега ќе го стекнете вашите следни генерации ќе и го вратат на Република Македонија со крв.
Вие сте срам за Македонците и да знаете дека еден ден се ќе ви биде одземено тројно.
Потомството може да им се лути само за тоа што останале во државата.
А кога ќе се стари им е сеедно, секако ќе им биде тешко ;)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Не го знаев човекот
Како бе не го знаеш?
Љупче Златев стана најпознат откако камерата за жал успеа само делумно да ја фати една од најепските фаци некогаш направени од страна на новинар.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom