Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Македонија и натаму го држи европскиот врв според смртноста која ја предизвикува коронавирусот. Според последните податоци, во цела Европа само Црна Гора која има нешто повеќе од 600.000 жители и двајца починати вчера имала полоша статистика од Македонија. Во оваа земја вчера биле регистрирани нешто над 3 жртви на милион жители. Втора во Европа е Македонија со 2,5 починати на милион жители по што следи Романија со нешто помалку од двајца.
Кој глупости се ова. За еден ден статистика. И ти ко @A__ за 1 ден, за 7 дена статистика.

Шведска има 573 умрени на милион, Македонија 263, Црна Гора 123.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.122
Поени од реакции
75.047
Ова истово ми го кажува подолг период другар што живее во Чаир.....вика сите шипури се болни, трчаат по аптеки, доктори им доаѓаат дома итн........едноставно не го ценат тоа што го добиле кога се родиле.....сопствениот живот.
Секогаш се болни тие, не само сега. Живеат по 600 луѓе во една куќа и јадат од тоа отровите пет парачки што ги продаваат на бит пазар.
Сега им е речено дека во болница ќе ги убијат, затоа сами се лечат додека не дојде ди крај работата.
Стварно сакам да извадат статистика со етничка графа на заболени и починати, да си ја потврдиме претпоставката.
Девојкава што умрела денес на 35 годишна возраст е од Бузалково (значи албанка). Се лечела дома една недела додека не почнала да пкука крв, сп сатурација 60. Исто и таа од Јажинце што почина.
Да биле малку поедуцирани ќе си дале шанса да преживеат, може немало со сигурнпст да останат живи, но сигурно ќе било подобро отколку да се лечат дома со матичните селски лекари.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.211
Поени од реакции
12.187
Шведска има 573 умрени на милион, Македонија 263, Црна Гора 123.
Македонија реално има скоро дупло помалку граѓани од последниот попис од пред 20 години, па така ако ја калкулираат некоја реална бројка 263 на милион ќе стане многу поблиску до 500 и кусур од Шведска. 263 на милион од 2 милиони население официјално, кое е одамна побегнато од Македонија

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.708
Поени од реакции
88.747
Голем дел од албанците не веруваат во Короната, а еве сега после Курбан Бајрам на големо се прават свадби со жива музика, само колкушто гледам ресторанот Фа&Фа (поранешен Бизнис) оваа година не организира прослави, ама тоа не ги спречува албанциве да се напикаат по 50 души во една куќа и да урлаат. Ете мене пример ми се деси албанец да ме праша зошто сеуште носам маска, не било потребно веќе да се носат :facepalm:. И што одговор да му дадеш на такво прашање?

Знам дека има идиоти и кај нас Македонциве (оние што лудуваа во Охрид ко да нема утре), али Албанциве ептен не веруваат во вирусов, а нит носат заштитни маски... едино носат кога влагаат во маркети, аптеки или болници ама тоа затоа што мораат, инаку не ги пуштаат внатре. За нив сето ова е една голема теорија на заговор, како и за сите други теми од оштествен карактер.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.518
Поени од реакции
23.597
Mexican president volunteers to try Russian coronavirus vaccine
Mexican President Andres Manuel Lopez Obrador said on Monday he would volunteer to be among the first to try a Russian vaccine for the novel coronavirus if it proved effective.

Moscow's decision to approve the vaccine and produce here the first batches after less than two months of human testing has raised concerns among some scientists considering only about 10% of clinical trials are successful.

Some scientists have said they fear Russia may be putting prestige before safety.

“I’d be the first to be vaccinated,” Lopez Obrador said at his regular morning news conference.

Meanwhile, the global vaccine race continues.

The governments of Mexico and Argentina have partnered with pharmaceutical company AstraZeneca Plc to produce a vaccine.

Martha Delgado, a Mexican deputy foreign minister, said the country will need up to 200 million vaccine doses and that if so-called Phase III trials conclude successfully, the first could be available by April next year.

Mexico’s government has so far reported a total of 522,162 confirmed coronavirus cases and 56,757 deaths.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.926
Поени од реакции
17.159
Член од
3 мај 2019
Мислења
19.565
Поени од реакции
10.531
Svetot pravi vakcini, a nie seuste nemame nitu Edna od vetenite 16 montazni bolnici... Bruki..bruki....I si sedime taka mirno cekajki gi novite branovi na virusot.
:(

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Svetot pravi vakcini, a nie seuste nemame nitu Edna od vetenite 16 montazni bolnici... Bruki..bruki....I si sedime taka mirno cekajki gi novite branovi na virusot.
:(
Не се секирај ние сме поарни од Швецка. Ќе имаме имунитет на стадо за брзо време.

И така народов е стадо.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Nisto ne pravime, imunitetot trael tri meseci...znaci ke bideme bolno stado celo vreme:(
Не е така, тоа се само антитела. Имаш далеку подолгорочна заштита од остатокот на имуниот систем кој прележал Корона.

Дури и луѓе кои имале прележано САРС или МЕРС од пред повеќе години имале имунитет на Корона.

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
643
Уште кога се доселив одма увидов дека се од оние суштеатва што умираат у истот момент кога се раѓаат.Фактички нивниот живот згаснал у иста секунда кога почнал
Абе шо збораш ме запусте.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.433
Поени од реакции
19.912

[/QUOTE]
Оти пред пандемијата овие нула приходи имаа.
Гарант на некој српски сајт е ова објавено само тие вакви глупости споделуваат.
Пред некое време го отворам еден лик појма немам кој е, некој инфлуенсер во обид, Србин ама живее Канада, и сега се снима објаснува како короната не постои, како имал секој ден дојави во инбокс дека на некои им ги земале децата заради короната, абе глупост до глупост.
И шо е најлошо типот има солидна бројка на следачи, рачунај од нив 10 % да се ретард и да го послушаат ете ти беља.
Тој Канада ама знае што се случува во Србија, па уште објаснува, епидемиолог изиграва а две чисти нема очигледно.

Kajgana Shop

На врв Bottom