Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
Не знам, не можам да одговорам нешто што не знам. Религиозните највероватно не.
Ако ме прашуваш за мене, мене не ми е проблем, сум јадел и јајца за великден.
Не знаеш дали Албанците во огромно мнозинство би купувале такви производи, е праење на удрен.
Тоа е исто ко да кажеш - не знам утре дали сонцето ќе изгрее на запад или исток.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.337
Од 2006 победува партија која сите можни најцрни работи ги правела во овие години, сите. Со ваши гласови победува, до денес.
... а што со пред 2006 година тогаш нема најцрни работи или ни беше многу светла работата, посебно 2001 година, а ? тој преиод пред 2006 е избришано од историјата или си бил прваче, па не ти се пишува ?
...кои се тие најцрни работи што ги прави партијата што победила 2006? :toe:додаток за трето дете? компјутер за секое дете и суденти? бесплатни учебници, спорстка сала за секое училиште? бесплатен градски превоз за ученици и пензионери, субвенции од секаков вид? автопат? Катни гаражи? жичара за Водно? социјални станови, мој термин и нови софистицирани апаратури за сите болници,
....или плоштадот со Кастриот споменик на средина? вработени со договор на дело по рамковен со парола седи дома земај плата? легализација на дивоградба, реконструкција на театарот на граѓаните со албанска националност?
уффф има и поцрни работи, не можам сите да ги наредам,
...а сега со кои гласови победува партијата која ќе биде на власт, а сме сведоци на најцрни работи? :neetaka: нема ваши наши гласови, и ти тука гласаше!

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.212
A

Ali Pasha

Гостин
Не знаеш дали Албанците во огромно мнозинство би купувале такви производи, е праење на удрен.
Тоа е исто ко да кажеш - не знам утре дали сонцето ќе изгрее на запад или исток.
A ти знеаш каде ќе изгрее утре сонцето, т.е. дали македонците би купиле производи кои ги спрема теолог од исламските тарикати и кои минуваат низ исламски ритуал при подготовка???

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
A ти знеаш каде ќе изгрее утре сонцето, т.е. дали македонците би купиле производи кои ги спрема теолог од исламските тарикати и кои минуваат низ исламски ритуал при подготовка???
Тоа се отприлика сите производи на кои има Халал налепница. Види у било која продавница, колку имаат таков знак.

За да има таква налепница, животното мора да го коле муслиман. Не може каур. Мора да биде муслиман кој е добро запознаен со исламот, посебно со делот кој се однесува на колењето.
Тој мора да го инвоцира гласно Алах, пред секое колење, извикувајќи Бисмалах.
(има и цел куп други услови)

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.626
Чекај сеа, што да мислиме кога Албанците 20 години ја гласаат ДУИ како владеачка партија. Селата кај што се Албанци мнозинство немаат мрднато еден сантим напред веќе 15 години, основни инфраструктурни и санитарни проблеми од 20-ти век не се решени и патиштата и околината личат на кочини. Ама Албанците пак ги гласаат ДУИ.

Зошто? Зашто Дуи ќе обеси двоглав орел среде некој утепан град или радосно ќе соопшти дека во Берово сеа може да се обратите на мајчин јазик или ќе стаи двојазична табла пред некој институција што прв пар слушаме дека постои, и Албанците ќе воскликнат од радост.

ние за вакви партиски вработувања еднакво критикуваме, додека мнозинство од Албанците се води од тоа “покрај македонски компљутер да има наш човек!” Затоа Дуи ве вози како што сака.
Дополнително во ДУИ никогаш немало внатрепартиска промена , кралот 20години им е лидер.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Тоа се отприлика сите производи на кои има Халал налепница. Види у било која продавница, колку имаат таков знак.

За да има таква налепница, животното мора да го коле муслиман. Не може каур. Мора да биде муслиман кој е добро запознаен со исламот, посебно со делот кој се однесува на колењето.
Тој мора да го инвоцира гласно Алах, пред секое колење, извикувајќи Бисмалах.
има и цел куп други услови
Кој не видел како тоа изгледа,му посакувам никад да не види.Јас сум видел,тоа е едно такво изживување неописиво,и затоа уопште не сум изненаден кога ке видам на кој начин се обезглавуваат луѓе по исламските држави.Али за тоа не се криви они,кога дојде ред Златиборац и остали гнаси што би си ги продале керките за пари да ставаат такви етикети,што да очекува човек

Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Во голема мера се согласувам со ова, ама ако почнеме да го дискутираме ќе рипнат либтардите, и ќе биде дискусијата како некој Финец од Хелсинки да му објаснува на некој припадник на малцинство во Ирак или Авганистан дека треба да биде пацифист, да не носи оружје со себе, да ги почитува и сака сите и дека луѓето сите се едно како во песна на Џон Ленон а политичарите сакаат да не разделат. Најлесно е да си ваков во Луксембург или во Дебар Маало. Може друга тема за ова да се отвори. Национализмот како нужно зло.
-Ставате крстеви по коли за да ги бележите дека е македонска кола.
-Изградивте крст карши џеваирхолдинг за да им покажувате на муслиманите да не купат станови таму.
-Изградивте црква до ситимол за да им кажувате на муслиманите да не купуваат станови таму.
Прилично дела на атеисти и либерали.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
Кој не видел како тоа изгледа,му посакувам никад да не види.Јас сум видел,тоа е едно такво изживување неописиво,и затоа уопште не сум изненаден кога ке видам на кој начин се обезглавуваат луѓе по исламските држави
Да, има каде мора да се заколе животното (The slaughter act should sever the trachea, oesophagus and main arteries and veins of the neck region ), ножот не смее да прекине да го допира животното во ниеден момент, од почнувањето на колењето и др.
Нехумани колења има насекаде, во сите кланици.

Јас само сакам да потенцирам на дволичноста на Албанците, кои да беше обратен случај, мнозинство немаа да купуваат такви производи.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Чекај сеа, што да мислиме кога Албанците 20 години ја гласаат ДУИ како владеачка партија. Селата кај што се Албанци мнозинство немаат мрднато еден сантим напред веќе 15 години, основни инфраструктурни и санитарни проблеми од 20-ти век не се решени и патиштата и околината личат на кочини. Ама Албанците пак ги гласаат ДУИ.

Зошто? Зашто Дуи ќе обеси двоглав орел среде некој утепан град или радосно ќе соопшти дека во Берово сеа може да се обратите на мајчин јазик или ќе стаи двојазична табла пред некој институција што прв пар слушаме дека постои, и Албанците ќе воскликнат од радост.

ние за вакви партиски вработувања еднакво критикуваме, додека мнозинство од Албанците се води од тоа “покрај македонски компљутер да има наш човек!” Затоа Дуи ве вози како што сака.
Зошто вие ги гласате овие две партии цело време? Премногу задоволни сте?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
-Ставате крстеви по коли за да ги бележите дека е македонска кола.
Неточно пуно, тоа е од безбедносни причини. Коли со крст подобро поминуваат на краш тестови.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Неточно пуно, тоа е од безбедносни причини. Коли со крст подобро поминуваат на краш тестови.
Тоа е уште потрагично.
Автоматски споено мислење:

Кој не видел како тоа изгледа,му посакувам никад да не види.Јас сум видел,тоа е едно такво изживување неописиво,и затоа уопште не сум изненаден кога ке видам на кој начин се обезглавуваат луѓе по исламските држави.Али за тоа не се криви они,кога дојде ред Златиборац и остали гнаси што би си ги продале керките за пари да ставаат такви етикети,што да очекува човек
Само немој да кажеш дека си вегетаријанец.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Да, има каде мора да се заколе животното (The slaughter act should sever the trachea, oesophagus and main arteries and veins of the neck region ), ножот не смее да прекине да го допира животното во ниеден момент, од почнувањето на колењето и др.
Нехумани колења има насекаде, во сите кланици.

Јас само сакам да потенцирам на дволичноста на Албанците, кои да беше обратен случај, мнозинство немаа да купуваат такви производи.
Разликата во кланица што не работи по халал е огромна,но да не одам надвор од тема

Тоа е уште потрагично.

Само немој да кажеш дека си вегетаријанец.
Избегавам да јадам месо колку можам

Kajgana Shop

На врв Bottom