Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
Другото нема што да се коментира ама дека албанците дискриминираат при купување е голема лага и воопшто не е вистина.
Апсолутно е вистина. Ќе те фатам за раче и заедно ќе застанеме на пазар, еве во Тафталиџе и ќе видиш, кој од кај купува. Односно, ќе видиш Албанците од кој купуваат.
А примерот со салмонела-слаткарницата во Турска Чаршија, од пред неколку години, баш го докажува тоа.

(секако дека ти ова веќе го знаеш)
Автоматски споено мислење:

Со било кој се кладиме дека нема да има ниту еден производ произведен од албанец во барем 90% македонски маркети.
Ова апсолутно не е точно. Ја знам, верувај. Сакаш одма еден куп примери?

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Цел отпад од Даути го има во секоја дупка од маркет, самопослуга и селска кооперација, овој ти вика во 90% маркети немало производ од шќиптаp. :pos:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
Alma M - Сите производи на Нестле и Орбит.
Veze Shari - Веро, Рамстор, КидГо и сл., може да нема јајца од каурски фирми, али од Veze shari не може да нема.
Dauti - од нив е секој втор производ, би требало да се погледне етикета пред да се купат, тестенини, пецива и цел куп други производи.

уште може да се пишува

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
:vozbud:

:vozbud::vozbud:

:vozbud::vozbud::vozbud:

:tvg:

И пак не кажа зошто оди кај македонци доктори, адвокати, инженери и менаџери. :pos:
Јас одам кај сите, не ги делам по етничка линија.
Иако македонски муштерии колку што памтам двајца сум имал, кај двајцата сум работел без пари затоа што ги знаеше мојот татко, па им праевме заслуга.( кај едниот што имаше оружје за цел баталјон).

Alma M - Сите производи на Нестле и Орбит.
Veze Shari - Веро, Рамстор, КидГо и сл., може да нема јајца од каурски фирми, али од Veze shari не може да нема.
Dauti - од нив е секој втор производ, би требало да се погледне етикета пред да се купат, тестенини, пецива и цел куп други производи.

уште може да се пишува
Не може уште да се пишува.
Алма М не произведува, ниту Даути.
ВезШари е германска инвестиција.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
:lolzz: :lolzz: :lolzz:

(ergo парите не идат у албански џепови и затоа не можеме да кажеме дека се користат во агендата?)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Па не може да се каже дека сите Германци го подржуваа Хитлер и дека сите се одгворни за Холокаустот. Имало и такви кои не се слагале со таа пракса, па биле прогонувани.
Како тоа влијаело на Холокаустот?
Никако, немоќни биле, власт си е власт.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
Исто и за Халал производите.
Халал за да добие етикета, мора да помине низ исламски верски ритуал. Значи не е само техничкиот начин на производство во прашање.

Oни ни на сон не би купиле храна која поминала низ каурски религиски церемонии или обреди.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Исто и за Халал производите.
Халал за да добие етикета, мора да помине низ исламски верски ритуал. Значи не е само техничкиот начин на производство во прашање.

Oни ни на сон не би купиле храна која поминала низ каурски религиски церемонии или обреди.
Сусаро вика дека не излегуваме од ќафирски ресторани и кафиќи, изледа имале халал производи.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
Сусаро вика дека не излегуваме од ќафирски ресторани и кафиќи, изледа имале халал производи.
Јас викам дека кога производите би поминувале низ православен ритуал, вие ниту еден, никогаш не би купиле.
Ние би требало минимум исто да правиме со халал производите.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Јас викам дека кога производите би поминувале низ православен ритуал, вие ниту еден, никогаш не би купиле.
Ние би требало минимум исто да правиме со халал производите.
Харам е да се влегува во локал кај се сервира алкохол, а албанците влегуваат во нив, што сега?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
Харам е да се влегува во локал кај се сервира алкохол, а албанците влегуваат во нив, што сега?
трет пат бегаш од одговор,
одговори ми на прашањето - дали Албанците би купувале производи кои ги спрема теолог од православна богословија и кои минуваат низ православен ритуал при подготовка?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Кaкoв чoвек е oвoј puno тoa е неверoвaтнo.
Деклaрирaн Атеист кoј се претвaрa вo oкoрели Муслимaн кoгa ке се спoмне Ислaмoт

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Јас одам кај сите, не ги делам по етничка линија.
Иако македонски муштерии колку што памтам двајца сум имал, кај двајцата сум работел без пари затоа што ги знаеше мојот татко, па им праевме заслуга.( кај едниот што имаше оружје за цел баталјон).

Алал да ти е. Мора да беше ужаснат од глетката на золјата на таванот кај злогласниот каур.

Па уште подобро за Алма-М и Даути, во трговија се најголемиот дел од парите, а не во производство. Иако на најголемиот дел од производите на Даути пишува "произведено за Даути", ни од каде, ни од кого.
Арбен Абдурахмани го сметаш за Германец или опресиран од клет германски каур?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
трет пат бегаш од одговор,
одговори ми на прашањето - дали Албанците би купувале производи кои ги спрема теолог од православна богословија и кои минуваат низ православен ритуал при подготовка?
Не знам, не можам да одговорам нешто што не знам. Религиозните највероватно не.
Ако ме прашуваш за мене, мене не ми е проблем, сум јадел и јајца за великден.

Кaкoв чoвек е oвoј puno тoa е неверoвaтнo.
Деклaрирaн Атеист кoј се претвaрa вo oкoрели Муслимaн кoгa ке се спoмне Ислaмoт
Најди само едно мислење каде сум бранел Ислам, само едно.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Не знам како, ама кога некоја албанска партија прави корупција за тоа сите албанци се криви, ама кога македонска партија краде милијарди (евра) тогаш само грст луѓе се мешани. Што може да се нарекува овој феномен кај вас?
Чекај сеа, што да мислиме кога Албанците 20 години ја гласаат ДУИ како владеачка партија. Селата кај што се Албанци мнозинство немаат мрднато еден сантим напред веќе 15 години, основни инфраструктурни и санитарни проблеми од 20-ти век не се решени и патиштата и околината личат на кочини. Ама Албанците пак ги гласаат ДУИ.

Зошто? Зашто Дуи ќе обеси двоглав орел среде некој утепан град или радосно ќе соопшти дека во Берово сеа може да се обратите на мајчин јазик или ќе стаи двојазична табла пред некој институција што прв пар слушаме дека постои, и Албанците ќе воскликнат од радост.

ние за вакви партиски вработувања еднакво критикуваме, додека мнозинство од Албанците се води од тоа “покрај македонски компљутер да има наш човек!” Затоа Дуи ве вози како што сака.

Kajgana Shop

На врв Bottom