Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.389
Na S...ac ne mu se davat pari na kaur nikako.sekoj den sum na pazar, eden S...ac e zainteresiran za eden proizvod,prasuva kolku e i mu kazuvas.i za ziva glava ne ti dava-plaka taa cena iako ete mu kazuvas nekoja najdolna-niska cena, ama srce ne mu dava da bide taka tuku ti siminja podole odnosno da bide po negovo, a jas pak nek se j..e ne mu simnuvam podole,pa ako sum kazal prvo 150 denari vtor pat mu kazuvam 200 denari.
Sum probal i ispod nabavna cena da ja kazam prvata cena,t.s. mnogu eftino,na primer leb e 20 denari,jas mu kazuvam 15d. ama S..ac ne dava,inat Mu.......ski ne mu dava,taka go ucat vo dj..dj...dj...ja, i mi vika 10 denari, ma i da se j...s ne ti davam po tvoe da bide i TOCKA.
(a nie kupuvame od niv,KOLKU _ TOLKU i gotovo_)
Inaku temava sto bese za ZIVOT so Albancite ili i za zivot so Romite,Evreite,Srbite,Rusite, Egipcanite,Turcite, Vlasite i dr.)
На пазар во Тафталиџе, Албанци купуваат исклучиво од Албанци. Каурите - стандардно глупи.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Само еден месец некој да ги стави во доминатно албански средини, да живеат. Тоа треба за тие кретени.
Зашто во доминантна средина? 30% нека се шошоните,море 20 нека се и толку ке биде доволно за кретените што си ги спомнал.Ке му помодрат окото само затоа што бил Македонец на нечиво дете од кретениве,и ке почнат да се селат

M

Macedon1um

Гостин
Na S...ac ne mu se davat pari na kaur nikako.sekoj den sum na pazar, eden S...ac e zainteresiran za eden proizvod,prasuva kolku e i mu kazuvas.i za ziva glava ne ti dava-plaka taa cena iako ete mu kazuvas nekoja najdolna-niska cena, ama srce ne mu dava da bide taka tuku ti siminja podole odnosno da bide po negovo, a jas pak nek se j..e ne mu simnuvam podole,pa ako sum kazal prvo 150 denari vtor pat mu kazuvam 200 denari.
Sum probal i ispod nabavna cena da ja kazam prvata cena,t.s. mnogu eftino,na primer leb e 20 denari,jas mu kazuvam 15d. ama S..ac ne dava,inat Mu.......ski ne mu dava,taka go ucat vo dj..dj...dj...ja, i mi vika 10 denari, ma i da se j...s ne ti davam po tvoe da bide i TOCKA.
(a nie kupuvame od niv,KOLKU _ TOLKU i gotovo_)
Inaku temava sto bese za ZIVOT so Albancite ili i za zivot so Romite,Evreite,Srbite,Rusite, Egipcanite,Turcite, Vlasite i dr.)
Абе баш тие националистите, мал дел од Албанците ти се имаат погодувано на пазар затоа така. Инаку другите си се во ред, нели е така @Anon кажи му

Одете на Кванташки земјоделец нека донесе роба таму, па да видите прво чија роба Албанците трговци ја купуваат од нивните или од ќаурите..

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Инаку другите си се во ред, нели е така @Anon кажи му
Не, сите се лоши, сите сакаат голема Албанија, сите се националнисти, сите си се бранат меѓу себе, сите тепаат Македонци од разонада, сите се на рамковен и земаат плата без работа, сите се мафијаши.

M

Macedon1um

Гостин
Не, сите се лоши, сите сакаат голема Албанија, сите се националнисти, сите си се бранат меѓу себе, сите тепаат Македонци од разонада, сите се на рамковен и земаат плата без работа, сите се мафијаши.
Бреј ти бетер и од нас си бил бе, ние викаме дека повеќето 80% и јаче се а ти сите сега :)

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
На пазар во Тафталиџе, Албанци купуваат исклучиво од Албанци. Каурите - стандардно глупи.
Може е така како што велиш, ама на пазар во Тафталиџе, одам кај Ацо, дека пријател, и попуст дава и подарок дињче или кајсии, на пример дава. Ако Ацо нема нешто, тој ме праќа по другите тезги, на пример корнишони, пиперки за ајвар, тоа не држи тој.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Ај вака замислете се дека немало попис од 2002 година. Цели 18 години една држава не направила попис.Се е натаму кажано.
Имаше обид за попис каде одредена група на граѓани сакаше да се легитимира со чекови од пензија, копии од пасоши, здравствени книшки, булете не сакаа да ги ваѓаат да се потпишат у пописен лист, одредени села не се попишуваа без да им каже партијата. И така.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Имаше обид за попис каде одредена група на граѓани сакаше да се легитимира со чекови од пензија, копии од пасоши, здравствени книшки, булете не сакаа да ги ваѓаат да се потпишат у пописен лист, одредени села не се попишуваа без да им каже партијата. И така.
Без разлика, 18 години без попис е нешто што го нема ни во Африка. Е сеа па у Африка ја нема таа група на граѓани.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
нешто што го нема ни во Африка.
Која и како најде ти корелација помеѓу попис и Африка, имплицирајќи дека неразвиените земји имаат повеќе шанси да не спроведат попис?

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.672
Поени од реакции
4.153
Која и како најде ти корелација помеѓу попис и Африка, имплицирајќи дека неразвиените земји имаат повеќе шанси да не спроведат попис?
Вака праи повеќе логика

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Колку си у заблуда...
Имаш право, и со полуписмени албанци нема да можете да играте курташак.
Не е случајно што се забрануваше образование, а се форсираше верско учење со хоџи соработници на службите. Не дека уште не е така, ама писмени како јас и барем некои полу атеисти знае што агенда сте терале последните 100 години.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Имаш право, и со полуписмени албанци нема да можете да играте курташак.
Не е случајно што се забрануваше образование, а се форсираше верско учење со хоџи соработници на службите. Не дека уште не е така, ама писмени како јас и барем некои полу атеисти знае што агенда сте терале последните 100 години.
:facepalm:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
https://alfa.mk/polovina-milijarda-denari-za-plati-vo-nepostoechko-ministerstvo-dali-makedonija-ima-fantom-vo-vladata/

Половина милијарда денари за плати во непознато министерство – дали Македонија има фантом во Владата?

Половина милијарда денари или 8,5 милиони евра во една година за плати на повеќе од 1400 вработени луѓе, повеќето по рамковен, во непознато министерство – дали Македонија има фантом во Владата и зошто воопшто постои Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците? Со него раководи Садула Дураку од ДУИ, поранешен министер за екологија. Освен што до пред неколку дена немаше ни веб-страница, новото Министерство нема профили на Фејсбук, Твитер и Инстаграм, ниту пак свој Јутјуб канал. Министерот ниту одржал прес-конференција, ниту јавноста знае за некој проект или закон кој произлегол од овој ресор.

На наредни избори барајте секое македонско семејство да вдоми по еден Албанец, согласно рамковен.
Не знам како, ама кога некоја албанска партија прави корупција за тоа сите албанци се криви, ама кога македонска партија краде милијарди (евра) тогаш само грст луѓе се мешани. Што може да се нарекува овој феномен кај вас?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
И сега во некоја далечна галаксија, паралелен универзум, Вице Заев снима видео каде изјавува дека нашите непријатели сакаат да бидеме поделени, треба да се обединиме и да не дозволуваме некој да не уценува...т.е пандан на performansot na graxaninot Ahmeti, кој ќе гледаше дипломати по пижами кај шо даваат изјави дека национализмот е лош. Вака глас никој не пушти :icon_lol:

• Хаха
Reactions: A__

Kajgana Shop

На врв Bottom