- Член од
- 27 декември 2008
- Мислења
- 1.659
- Поени од реакции
- 797
Зашто западот не сака да ја признае Руската вакцина многу едноставно Путин кажа вакцината ќе биде бесплатна додека Трамп спомнува некои си 20 долари па видете ја разликата.Го следам размислувањето на нашиот инфектолог др. Веле Марковски кој од самиот почеток збореше за колективен имунитет по принципот на Шведска каде сите се слободни без никакви ограничувања и постојано напоменува Др.Марковски дека не е потребна маска да се носи освен доколку е заразен за да не ја шири заразата.Јас самиот го прележав вирусот во некоја блага форма иако бев и хоспитализиран на неколку дена во болница поради предострожност во групата на висок ризик поради дијабет ,повишен крвен притисок и др.каде што персоналот во 8 септември навистина се трудеа секому да му помогнат но не е можно на еден одел да има само три сестри кои верувајте воопшто не седнуваа постојано беа во движење во зависност од потребите на пациентите инфузии терапија храна кислородна подршка доста од тие пациенти незнам од која причина ги тргаа маските за кислородната подршка сестриве навистина беа многу љубезни па да не речам ги молеа пациентите да не ги тргаат маските и едно големо БЛАГОДАРАМ за сите сестри од 3 кат дигестивна хирургија но во овој момент Ковид болница сестри имаше од повеќе градови донесено на испомош и браво за издржливоста по цела смена со маски ,визири,наочари и скафандери на овие 30-35 степени.Исто така би сакал да се заблагодарам и на мојата матична докторка која беше во постојана комуникација и ме водеше во системот додека не излегов после 30 дена два пати негативен како и до докторката инфектолог која исто така го водеше мојот случај Една препорака за сите на форумов внесувајте повеќе витамини од типот витамин Ц витамин Д3 како и аспирин 100 или андол 100 поради превенција.
Последно уредено: