UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.389
Поени од реакции
3.205
Секој топ тим е пластика, зависи од која перспектива гледаш.

Сите играат за пари, некој за многу некој за повеќе.

Ако му се понудат повеќе пари од било кој тим секој би отишол да игра.

Која будала игра сега за тим а да не зема огромна плата.
Еве кај Стелт во порнхаб од љубов играат...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Точно е ова ама ПСЖ се на пик затоа што немаат баш некое покритие за парите, т.е. не се ни трудат да „излажат“.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.303
Поени од реакции
4.229
Точно дека Нејмар и Мбрале :D ги купија прескапо, ама мислам дека со Тухел последниве 2 год се смени малку политиката околу скапите играчи.
Сарабиа, Херера и Гаје беа "нормални" цени за трансфер, па и 70те милиони за тој Икарди од Интер не беа премногу.
Како и да е, на толку пари пак немаат страшен тим.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559

Ова никој не го негира, сам си пишал погоре "топ тим". Не збориме за ФК Разловци, па да играат за гајба пиво и пилешки апки.

Збориме за ПСЖ, дефиниција за вештачки создаден тим со пари од нафта. Без никаков шмек, без идентитет, без никаква европска историја, абе финале немаат играно во ЛШ откако ги испластичарија еј. Што не е јасно?

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Уживанција е да се гледа како игра Нејмар, а кога влезе и Мбапе ги пореметија тоталка.

Иначе да не се лажеме, сите овде би сакале да гледаме псж-атлетико, а не аталанта-лајпциг.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ова никој не го негира, сам си пишал погоре "топ тим". Не збориме за ФК Разловци, па да играат за гајба пиво и пилешки апки.

Збориме за ПСЖ, дефиниција за вештачки создаден тим со пари од нафта. Без никаков шмек, без идентитет, без никаква европска историја, абе финале немаат играно во ЛШ откако ги испластичарија еј. Што не е јасно?
Дефиниција за нас, незнам порано на кој тим му се трефнала генерацијата за да освојат све без вложување во јаки играчи, валда и во минатиот век некој се противел зошто Јуве или Бајерн плаќале пари за играчи што другите неможеле да ги платат.

Точно е ова ама ПСЖ се на пик затоа што немаат баш некое покритие за парите, т.е. не се ни трудат да „излажат“.
Еве за мене и Челзи е пластика, сите знаеме како почнаа тие, и Сити исто, тоа што претходно имале освојувано титули не ги пери од гревовите.
Иако за мене е сасвим нормален процес, сеа кој ќе има среќа да биде купен од шеик или олигарс е прашање.

Мене ќе ми биде мака ево ако некој го земе Дибала и му дава 15м плата, ама кој е крив што Јуве неможе и Дибала како и секој нормален човек си користи ситуација да наплати.

B

Beginner

Гостин
Дефиниција за нас, незнам порано на кој тим му се трефнала генерацијата за да освојат све без вложување во јаки играчи, валда и во минатиот век некој се противел зошто Јуве или Бајерн плаќале пари за играчи што другите неможеле да ги платат.

Еве за мене и Челзи е пластика, сите знаеме како почнаа тие, и Сити исто, тоа што претходно имале освојувано титули не ги пери од гревовите.
Иако за мене е сасвим нормален процес, сеа кој ќе има среќа да биде купен од шеик или олигарс е прашање.

Мене ќе ми биде мака ево ако некој го земе Дибала и му дава 15м плата, ама кој е крив што Јуве неможе и Дибала како и секој нормален човек си користи ситуација да наплати.
Мене па срам би ми било да пишувам за пластика а тимот со судии да ти освојува мртва лига.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Пак ја утињаш поентата, нормално дека има тимови што се на врвот финансиски и можат да си дозволат поголеми плати, тоа е бизнис страната од секоја сфера во животот.
Не може Брегалница Штип да плаќа 15м по сезона за Дибала, исто како што во Систина нема ти работат доктори за кило семки и бонови за Силбо.

Не мешај плати и капитал, цело време зборам како е дојдено до тој капитал. ПСЖ е дефиниција за пластичен тим, конкурентен (во Франција) со пари од нафта. Со НУЛА успех во највисокото натпреварување во Европа. Против тимови кои со децении работат и живеат од фудбал.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Пак ја утињаш поентата, нормално дека има тимови што се на врвот финансиски и можат да си дозволат поголеми плати, тоа е бизнис страната од секоја сфера во животот.
Не може Брегалница Штип да плаќа 15м по сезона за Дибала, исто како што во Систина нема ти работат доктори за кило семки и бонови за Силбо.

Не мешај плати и капитал, цело време зборам како е дојдено до тој капитал. ПСЖ е дефиниција за пластичен тим, конкурентен (во Франција) со пари од нафта. Со НУЛА успех во највисокото натпреварување во Европа. Против тимови кои со децении работат и живеат од фудбал.
Што е битно како е дојдено до тој капитал, фактичката состојба е дека е дојдено, и имаат хед старт.

Незнам што те буни тука.

Не мешај историја и други небитни работи.

Ако ПСЖ не изградиле тим во осумдесеттите сега не заслужуваат, само тие што тогаш успеале и се изградиле смеат да се наречат големи клубови?

Јувентус биле ништо додека не ги купиле тие што ги купиле, е сега дали било пред сто години или десет е сосем небитно.

Само ние сме сведоци за ПСЖ и се дрзнуваме да коментираме.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.389
Поени од реакции
3.205
*Поканцер тим од Порнхаб е Атлетико Мадрид....Играат на сила..Никаква убавина во играта....Срање од Екипа Дортмунд за нив е Барса у најдобри денови...да не си ги продаваат играчите Борусија, Порнхаб и титула во домашно првенство нема да освојат...плус и цело време ги купуваат најдобрите играчите од конкурентските тимови во домашното првенство...

Последно уредено:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Што е битно како е дојдено до тој капитал, фактичката состојба е дека е дојдено, и имаат хед старт.

Не мешај историја и други небитни работи.
ОК, јасно ми е со кого се докажувам.

Тебе треба да ти е срам како фан на Јувентус да ги споредуваш со ПСЖ, ама очигледно не ти е, па ќе те оставам во мизеријата.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.672
Поени од реакции
8.290
Уживанција е да се гледа како игра Нејмар, а кога влезе и Мбапе ги пореметија тоталка.

Иначе да не се лажеме, сите овде би сакале да гледаме псж-атлетико, а не аталанта-лајпциг.
Ти близнаци да не си во хороскоп?
Оти вака две мислења со различна конотација? Човек кој се сложува со вториот дел ако стисне лајк ќе испадне дека се слага со првиот пасус :D
Баш сакам Атлетико да пројде, да видам дали ќе им шета Нејмар падавичарот така слободно. Додуша ако судијата како вчера им опне 4-5 жолти уште во прво полувреме, се е можно!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom