Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

Па овие со еден авион што сме им ги пратиле 20 и кусур комада со корона што незнаеле дека имаат, па којзнае колку има меѓу обичниов народ што нема 4000 ден на две недели да се тестира, а се со некои благи симптоми...
Иначе за сторијава, има да не опнат на црна листа до 2022 нигде да не мрднеме ако вака испраќаме корона низ светов. :)

Мал апдејт од Италија, денес ми јавија да ми закажат 2 откажани термини за на забар од Март и Април за следната недела, во поликлиника која во ударот на кризата беше пренаменета во главен центар за ковид пациенти во регионот, излјадници прележаа таму и стотици починаа. Пријатно бев изненаден.
Тенис со публика се игра моментално во Италија, Франција на купот некни имаше публика, држави со илјадници мртви и милиони заболени, ама севернистан ќе живее забарикадиран со години.

Тенис со публика се игра моментално во Италија, Франција на купот некни имаше публика, држави со илјадници мртви и милиони заболени, ама севернистан ќе живее забарикадиран со години.

Животот на еден МАКЕДОНЕЦ е побитен од кои било жабар или Француз.
Препорака од мене е да ја прочиташ 'Зета Македонија' од Бранко Сотировски.

Е ова не можам да го разберам...Колку треба да си мизерен сите позитивни и да тргне на пат со авион. Ова треба да има и кривична и голема парична казна па нека одат парите од сите вакви идиоти за болници.

Сегде е опуштено ама не е исто масовен собир и три мајки на клупа седнати.
За маски кажано е од порано, повеќето ги носат или под брада или на рака, само за да не кркаат казна ако ги застани полиција.
Друго е..сега се одмори, ама луѓето се воглавном тука... секаде гужва.. продавачките редуцирани а народ у продавница се гужва како пред корона, нема кој да ги контролира... и секаде така... вчера бев во МВР,а и други луѓе имаше, за една дебилна процедура , наследена уште од Удбашкиот период, сега се доведуваме сите во ризик за работа што може по телефон или меил да се заврши, а башка што службеникот не знае или не сака маската да ја стави и на нос...
Автоматски споено мислење:

Па овие со еден авион што сме им ги пратиле 20 и кусур комада со корона што незнаеле дека имаат, па којзнае колку има меѓу обичниов народ што нема 4000 ден на две недели да се тестира, а се со некои благи симптоми...
Иначе за сторијава, има да не опнат на црна листа до 2022 нигде да не мрднеме ако вака испраќаме корона низ светов. :)
а некаде кажаа дека летот оди и преку Романија ?
Автоматски споено мислење:

еве убаво кажува за маските..
https://m.vecernji.hr/vijesti/treba...g72zlrT79HbgiCQ6k1i2GhLurNa1JxELv66AG-Y2yuMRI

Е ова не можам да го разберам...Колку треба да си мизерен сите позитивни и да тргне на пат со авион. Ова треба да има и кривична и голема парична казна па нека одат парите од сите вакви идиоти за болници.
Може само да ја погодиме националноста :D

Многу е јака забелешката дека масовно доаѓале на свадби и се враќале... Ете и свадби сме имале...
Кај смее свадба да не се направи, срам ќе пукне. Неколку што ги знам од Дебар/Ресен се регистрираа само, без гости, без ништо ама не, Тетово, Струга, Гостивар ако не покажат 500 гости и 10 венчаници, не ја бива работата.

Кај смее свадба да не се направи, срам ќе пукне. Неколку што ги знам од Дебар/Ресен се регистрираа само, без гости, без ништо ама не, Тетово, Струга, Гостивар ако не покажат 500 гости и 10 венчаници, не ја бива работата.
Со приказните од вчера не ви е малце чудна вкупната бројка на заразени? Само од два линка има 28 позитивни... Без другите гости...Изгледа со тупаница се поздравувале...

Многу е јака забелешката дека масовно доаѓале на свадби и се враќале... Ете и свадби сме имале...
Колега на мајка ми пред некој ден и рекол дека се осеќа многу уморно и ненаспано. Мајка ми исто му се пожалила, карикирајќи на гужвите со туристите, као демек едвај чека да се испразни градот за да се наспие. Овој и рекол, не бе какви гужви, еве една недела веќе секој ден сум по свадби, и следната недела ми е турбо така, после малце се намалувале.
Колегата е од Струга, така да ќе оставам сами да донесете заклучок. Само нека не скока Анон одма...

Лопате, чисто македонско село :D

Oвие ,,бројкиве" на worldmetters се живи смешки. Италијанците демек по 200-300 заразени, а хрватите кои се 4М народ и незначајна територија наспрема нив откако им стигнаа првите туристи веднаш од 3-4 заразени дневно експоненцијално им се крена бројката. Исто да не се лажеме дека Германија со над 10М азијатски и африкански орди кои живеат како во времето пред првата апокалипса има просечно по 500 заразени на дневно ниво, што во наши услови би било по 15. Една Словенија каде што живеат 90% словенци и останатото се интегрирани југословени(минус во интерираните се, се знае кој од нив) не може да си дозволи такви бројки, а не па Германија.
Екс Ју земјите се горе долу најрелевантни по број на заразени, а за починативе повторно е една манипулација од епски размери, од причина што 100% од тие кои умираат имаат уште некои претходни болести, па секој си забележува како ќе му прне.

Дали се добри KN95 маските од Алиескпрес? Во споредба со KN95 од аптека.

Утрово Путин брифираше дека од федералниот институт за епидемиологија и микробиологија "Николај Фјодорович Гамалеј" ја регистрираа првата вакцина против Ков19.
Скоро ќе почна масовно вакцинирање на граѓаните 60+ медицинските,и просветните работници,до почетокот на учебната година треба да се провакцинираат 80% овие групи.
Нека пукаат шампањската.
Па ко воли нек изволи!

Лопате, чисто македонско село :D
Еве зошто не се регистрирани кај нас...

Важно секаде е потенцирано авион од Македонија.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom