Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.150
Од целиот пост се фати само за имотот за да го избегнеш другиот дел..

Кажи ми зошто Косово како сега независна држава не им дозволува на Србите да си го вратат имотот назад, или едноставно да ги казни/тргне узурпаторите
Нивна грешка е, им оставам на Косоварите тоа да го решат, не е моја држава Косово, ако ти се грижиш за србите, трк до косовска амбасада протестирај, или американската.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.012
И браво за Алџезира
Al Jazeera е типична муслиманска телевизија која ви ги полни душите на вас Албанците и општо муслиманите....прикажувајки илузија која на вас ви се допаѓа, ви одговара и ве исполнува....таму секогаш сте прикажани како "загрозени".....но далеку од реалната слика која е присутна во секојдневието.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.150
Al Jazeera е типична муслиманска телевизија која ви ги полни душите на вас Албанците и општо муслиманите....прикажувајки илузија која на вас ви се допаѓа, ви одговара и ве исполнува....таму секогаш сте прикажани како "загрозени".....но далеку од реалната слика која е присутна во секојдневието.
Kaко син бе го рачуна бе, како е можно да останете рамнодушни на тоа, не ми е јасно.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Kaко син бе го рачуна бе, како е можно да останете рамнодушни на тоа, не ми е јасно.
Па нормално е тоа и носи јадење, ја одржува во живот, и јас утре да сум на нејзино место ќе речам дека овој Албанец го сметам за син. Позадината на приказната е друга, зошто кај вас скоро 99% од работите се спремани и одлучувани колективно верувам дека така е и ова, но пак ќе кажам сепак респект за човекот зошто многунина од од останатите не би и носеле леб, би се срамеле од тоа, поготово вака јавно.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.400
Од целиот пост се фати само за имотот за да го избегнеш другиот дел..

Кажи ми зошто Косово како сега независна држава не им дозволува на Србите да си го вратат имотот назад, или едноставно да ги казни/тргне узурпаторите
Па не сум сигурен дека на сите Срби, или на колку баш имот им е запленет. Тоа што не можат да се вратат, е друга работа. Ама можат да ги продаваат.
Србија кога збори за запленет имот, мисли првенствено на државен.
Автоматски споено мислење:

Има доста српски имоти, узрупирани од Албанци. Едноставно заземени. Не само земјиште, туку и станови.
Некои од тие узрупатори се трудат да ги најдат сопствениците во Србија, кај што избегале и да им го купат имотот, за добри пари. И овие прифаќаат, пошто таква е ситуацијата. А некои пак ни на крај памет не им е тоа да го прават.
Или друго се случува, албански инвеститор го мерка земјиштето и ги бара сопствениците Срби (во србија, или каде и да избегале) на кои им дава добри пари. После тоа им доаѓа на узрупаторите и на клоци ги брка.

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Шипт*рите вакви и онакви... ама да им поставиш микрофон и да ги слушаш што зборуваат во секојдневието:

-женоо 7,4% ја поскапиле струјата
-тато, не ме примија на работа, го примиле синот на оној инспекторот
-ми пукна гумата на тој патот што го направија лани, арамии
-леле што е надвор не се дише од загадувањето, нормално, колку дрвја исекоа за новите згради а и за барокот таму во центар
-немаме за леб, трошат на чоколади
-избега груевски со милијардите, во хотел си седел
-и катица не разочара, што време дојде, Боки 13 најголемиот рекеташ во државата, дали остана во оваа држава чист политичар и бизнисмен
-не ме вика докторот за операција, знам јас што треба, едно 500 евриче вџеб
-попот лапна 1000че за крштевка, на поглаварот му трошел мерцедесот

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.388
Поени од реакции
8.992
Шипт*рите вакви и онакви... ама да им поставиш микрофон и да ги слушаш што зборуваат во секојдневието:

-тато, не ме примија на работа, го примиле синот на оној инспекторот
-леле што е надвор не се дише од загадувањето, нормално, колку дрвја исекоа за новите згради а и за барокот таму во центар
-немаме за леб, трошат на чоколади
-и катица не разочара, што време дојде, Боки 13 најголемиот рекеташ во државата, дали остана во оваа држава чист политичар и бизнисмен
-не ме вика докторот за операција, знам јас што треба, едно 500 евриче вџеб
-попот лапна 1000че за крштевка, на поглаварот му трошел мерцедесот
Нека излезе да протестира, а не да протестира само кога треба да се ослободат убијци и да се ресоцијализираат муџахедини.

Нека се избори за квалитетен пат и да не се крадат снтиметри на асфалт и моторчасови на ваљак. Не приоритет да му биде на тој никаков пат колку двојазични патокази ќе му постават.

Министер за екологија ти беше командант Вентили, оној кој за малку ќе го доведеше Куманово до еколошка катастрофа. Ти требаат дополнителни објаснувања?

Како прво, зошто го пуштивте? Како второ, на толку криминали вие најдовте да го осудите за вербална закана за два шамара и што барал службениот автомобил да има ЛЦД екрани на седиштата?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.400
Нека излезе да протестира, а не да протестира само кога треба да се ослободат убијци и да се ресоцијализираат муџахедини.

Нека се избори за квалитетен пат и да не се крадат снтиметри на асфалт и моторчасови на ваљак. Не приоритет да му биде на тој никаков пат колку двојазични патокази ќе му постават.

Министер за екологија ти беше командант Вентили, оној кој за малку ќе го доведеше Куманово до еколошка катастрофа. Ти требаат дополнителни објаснувања?

Како прво, зошто го пуштивте? Како второ, на толку криминали вие најдовте да го осудите за вербална закана за два шамара и што барал службениот автомобил да има ЛЦД екрани на седиштата?
не
он збори дека дома на нас ни се тоа муабетите
они зборат за други ствари по дома
како на пример...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.150
Кај нас национална нетрпеливост е приказна со политичка позадина. Кога ќе се укинат рамковни договори и проценти, кога сите во оваа земја ќе бидат надвор од политичка пресметка во која народите од двете страни губат, ќе почнеме да зборуваме за соживот.
Чистка на целосната моментална политичка гарнитура е едно од решенијата.
Albanian language schools and its school curricula were viewed by Macedonian communists as being infiltrated by Albanian nationalism and irredentism with actions taken by authorities to curtail those sentiments.[43] Some of those measures against Albanian education included requiring use of only the Macedonian language (1981) and sackings of non-compliant teachers.[44][41] The number of Albanian students in schools halved.[37] Those events caused concern within the Albanian community resulting in protests, boycotts and other tensions with communist authorities and the state.[44] Some Albanian folk songs were also deemed to have nationalistic content and their use on radio was denounced and alongside use of Albanian toponyms both were banned.[45][37] Restrictions and bans were placed on Albanian parents naming their newborn children with names that were deemed nationalistic such as Shqipë, Liriduam (meaning wanting freedom), Alban, Albana, Flamur (Albanian flag), Kushtrim and others that connoted for communist authorities loyalty to communist Albania.[46][37] The Albanian birthrate caused concern for communist authorities who viewed it as contributing to rising Albanian nationalism and family planning measures were enacted in municipalities of western Macedonia to limit parents to two children.[46][41][37][47]

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.388
Поени од реакции
8.992
не
како на пример...
Јас пак помислив дека тие си правеле такви домаќински муабети.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.150
не
како на пример...
-Синко оди еби ја жената на брат ти, цела недела не си ја добрел. Ако чуе брат ти ќе доаѓа одма од швицарска да те тепа пошто си ја занемарил жена му.
-Жено, оди земи ја козата, вечерва сакам тројка.
Лаже дарданија, вакви муабети правиме по дома.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.400
Јас пак помислив дека тие си правеле такви домаќински муабети.
тривијалности се тоа
Автоматски споено мислење:

-Синко оди еби ја жената на брат ти, цела недела не си ја добрел. Ако чуе брат ти ќе доаѓа одма од швицарска да те тепа пошто си ја занемарил жена му.
-Жено, оди земи ја козата, вечерва сакам тројка.
Лаже дарданија, вакви муабети правиме по дома.
повеќе мислев на една друга насока, али кој сум ја да зборам у однос на тебе

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.980
Поени од реакции
6.468
1991-2020 Најголем душман на македонскиот народ е македонскиот народ. Нема ама, или, зошто, а-у. Тоа е. Такво непоштовање на сопствен жив народ од страна на свои политичари и газди не верувам да го има во Сиера Леоне. Албанците се на мнооогу далечно, второ место, трети се грците итн.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.400
1991-2020 Најголем душман на македонскиот народ е македонскиот народ. Нема ама, или, зошто, а-у. Тоа е. Такво непоштовање на сопствен жив народ од страна на свои политичари и газди не верувам да го има во Сиера Леоне. Албанците се на мнооогу далечно, второ место, трети се грците итн.
За жал светот ни приближно не е толку добро место, па македонските или било кои други балкански политичари да ги прогласиме за некои кои највише у свет не го поштуваат својот народ.
Али добри се, нема збор.

Kajgana Shop

На врв Bottom