Нивна грешка е, им оставам на Косоварите тоа да го решат, не е моја држава Косово, ако ти се грижиш за србите, трк до косовска амбасада протестирај, или американската.Од целиот пост се фати само за имотот за да го избегнеш другиот дел..
Кажи ми зошто Косово како сега независна држава не им дозволува на Србите да си го вратат имотот назад, или едноставно да ги казни/тргне узурпаторите
Al Jazeera е типична муслиманска телевизија која ви ги полни душите на вас Албанците и општо муслиманите....прикажувајки илузија која на вас ви се допаѓа, ви одговара и ве исполнува....таму секогаш сте прикажани како "загрозени".....но далеку од реалната слика која е присутна во секојдневието.И браво за Алџезира
Kaко син бе го рачуна бе, како е можно да останете рамнодушни на тоа, не ми е јасно.Al Jazeera е типична муслиманска телевизија која ви ги полни душите на вас Албанците и општо муслиманите....прикажувајки илузија која на вас ви се допаѓа, ви одговара и ве исполнува....таму секогаш сте прикажани како "загрозени".....но далеку од реалната слика која е присутна во секојдневието.
Па нормално е тоа и носи јадење, ја одржува во живот, и јас утре да сум на нејзино место ќе речам дека овој Албанец го сметам за син. Позадината на приказната е друга, зошто кај вас скоро 99% од работите се спремани и одлучувани колективно верувам дека така е и ова, но пак ќе кажам сепак респект за човекот зошто многунина од од останатите не би и носеле леб, би се срамеле од тоа, поготово вака јавно.Kaко син бе го рачуна бе, како е можно да останете рамнодушни на тоа, не ми е јасно.
Па не сум сигурен дека на сите Срби, или на колку баш имот им е запленет. Тоа што не можат да се вратат, е друга работа. Ама можат да ги продаваат.Од целиот пост се фати само за имотот за да го избегнеш другиот дел..
Кажи ми зошто Косово како сега независна држава не им дозволува на Србите да си го вратат имотот назад, или едноставно да ги казни/тргне узурпаторите
-женоо 7,4% ја поскапиле струјатаШипт*рите вакви и онакви... ама да им поставиш микрофон и да ги слушаш што зборуваат во секојдневието:
-женоо 7,4% ја поскапиле струјата
-тато, не ме примија на работа, го примиле синот на оној инспекторот
-ми пукна гумата на тој патот што го направија лани, арамии
-леле што е надвор не се дише од загадувањето, нормално, колку дрвја исекоа за новите згради а и за барокот таму во центар
-немаме за леб, трошат на чоколади
-избега груевски со милијардите, во хотел си седел
-и катица не разочара, што време дојде, Боки 13 најголемиот рекеташ во државата, дали остана во оваа држава чист политичар и бизнисмен
-не ме вика докторот за операција, знам јас што треба, едно 500 евриче вџеб
-попот лапна 1000че за крштевка, на поглаварот му трошел мерцедесот
не-женоо 7,4% ја поскапиле струјата
Нека излезе да протестира, а не да протестира само кога треба да се ослободат убијци и да се ресоцијализираат муџахедини.
-ми пукна гумата на тој патот што го направија лани, арамии
Нека се избори за квалитетен пат и да не се крадат снтиметри на асфалт и моторчасови на ваљак. Не приоритет да му биде на тој никаков пат колку двојазични патокази ќе му постават.
-леле што е надвор не се дише од загадувањето, нормално, колку дрвја исекоа за новите згради а и за барокот таму во центар
Министер за екологија ти беше командант Вентили, оној кој за малку ќе го доведеше Куманово до еколошка катастрофа. Ти требаат дополнителни објаснувања?
-избега груевски со милијардите, во хотел си седел
Како прво, зошто го пуштивте? Како второ, на толку криминали вие најдовте да го осудите за вербална закана за два шамара и што барал службениот автомобил да има ЛЦД екрани на седиштата?
Albanian language schools and its school curricula were viewed by Macedonian communists as being infiltrated by Albanian nationalism and irredentism with actions taken by authorities to curtail those sentiments.[43] Some of those measures against Albanian education included requiring use of only the Macedonian language (1981) and sackings of non-compliant teachers.[44][41] The number of Albanian students in schools halved.[37] Those events caused concern within the Albanian community resulting in protests, boycotts and other tensions with communist authorities and the state.[44] Some Albanian folk songs were also deemed to have nationalistic content and their use on radio was denounced and alongside use of Albanian toponyms both were banned.[45][37] Restrictions and bans were placed on Albanian parents naming their newborn children with names that were deemed nationalistic such as Shqipë, Liriduam (meaning wanting freedom), Alban, Albana, Flamur (Albanian flag), Kushtrim and others that connoted for communist authorities loyalty to communist Albania.[46][37] The Albanian birthrate caused concern for communist authorities who viewed it as contributing to rising Albanian nationalism and family planning measures were enacted in municipalities of western Macedonia to limit parents to two children.[46][41][37][47]Кај нас национална нетрпеливост е приказна со политичка позадина. Кога ќе се укинат рамковни договори и проценти, кога сите во оваа земја ќе бидат надвор од политичка пресметка во која народите од двете страни губат, ќе почнеме да зборуваме за соживот.
Чистка на целосната моментална политичка гарнитура е едно од решенијата.
Јас пак помислив дека тие си правеле такви домаќински муабети.не
он збори дека дома на нас ни се тоа муабетите
они зборат за други ствари по дома
како на пример...
-Синко оди еби ја жената на брат ти, цела недела не си ја добрел. Ако чуе брат ти ќе доаѓа одма од швицарска да те тепа пошто си ја занемарил жена му.не
он збори дека дома на нас ни се тоа муабетите
они зборат за други ствари по дома
како на пример...
тривијалности се тоаЈас пак помислив дека тие си правеле такви домаќински муабети.
повеќе мислев на една друга насока, али кој сум ја да зборам у однос на тебе-Синко оди еби ја жената на брат ти, цела недела не си ја добрел. Ако чуе брат ти ќе доаѓа одма од швицарска да те тепа пошто си ја занемарил жена му.
-Жено, оди земи ја козата, вечерва сакам тројка.
Лаже дарданија, вакви муабети правиме по дома.
За жал светот ни приближно не е толку добро место, па македонските или било кои други балкански политичари да ги прогласиме за некои кои највише у свет не го поштуваат својот народ.1991-2020 Најголем душман на македонскиот народ е македонскиот народ. Нема ама, или, зошто, а-у. Тоа е. Такво непоштовање на сопствен жив народ од страна на свои политичари и газди не верувам да го има во Сиера Леоне. Албанците се на мнооогу далечно, второ место, трети се грците итн.