Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.934
Поени од реакции
38.077
Сега за литургијата ќе прајме муабет или дали е безбедно да се патува Охрид деновиве ? Литургијата беше еден ден,еден час дали траеше, Охрид еден месец трае лудилово,и дај Боже да нема многу кластери од таму. Јас и да нема корона би го избегнала Охрид во овие гужви
... ескивирање на одговор е твоја недобра особина, еве да не те цитирам каде си кажала дека викенд нема да одиш во Охрид оти е гужва, ама затоа ќе одиш друг ден, токму после празник, тогаш нема гужви нема луѓе на годишен одмор таму? или корона е на спиење во работни денови?
ја виде сликата од Светата литургија колку луѓе има збиено еден ден, еден ден,, но немало НИЕДЕН СЛУЧАЈ со корона, сакала да признаеш или не!
...факт дека токму за тие што не ти се зборува, се главни за хаосот со корона во државата и не ќе беше страшно толку ако истите ќе ги почитуваат мерките, а знаеш зошто не ги почитуваат од две работи... вроденото да не се почитува закон и неверување во корона вирусот, едноставно не веруваат!

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.572
Поени од реакции
2.791
... резултатите од тестирањето од сабота и недела мислиш дека се даваат понеделник? :facepalm:
... тестирањето од сите земени брисови од цела МКД се носат и се испитува исклучиво во Скопје, замислите земени брисеви од Охрид, Струмица, Гевгелија, треба да патуваат до Скопје истите треба да се поминат на апаратура, а резултати за колку време? сума сумарум за цел овој циклус на тестирање најмалку 2,3 дена треба и кога ќе се додаде дека на тие бројки треба да се приклучат сите тестирања од приватните болници и лаборатории во Скопје, вкупниот резултат ќе биде за едно 4 дена минимум!
...денес резултати од вчерашни тестирање е како да не... пази, да не е така!
Ништо чудно резултатите да се и до една недела назад со оглед дека и приватно се чека недела дена за тестирање.Така да ништо чудно и повеќети резултати да се од минатиот викенд.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.934
Поени од реакции
38.077
користам двослојни или трослојни памучни
... исто важи и за памучни околу сатурацијата со кислород што спомнав погоре! внимателно со нив, во Европа се уште нема увоз на хирушки заштитни маски, произвдството е таму некаде во Кина, Сингапур, Тајван сите се снаоѓаат со шиење на истите, седам и размислувам ... нашите маски ако ги шијат тука во МКД, а неколкуте приватни фабрики кои шијат (Штип, Свети Николе) се дури затворени поради инфицирани вработени шнајдерки, заштитните маски не се стерилизираат туку се шијат и се дистрибуираат, кој гарантира дека истите не се „контаминирани“ од тие шнајдерки кои се позитивни, а до сега изнашиле толку маски да речеме, претерана загриженост? не знам ама јас не би носела такви шиени памучни маски, па макар биле исперени и испеглани, сама ќе си сошијам ако треба! ..прашање како се справуваат со тоа медицинскиот кадар низ МКД? :facepalm:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.522
Поени од реакции
43.457
... исто важи и за памучни околу сатурацијата со кислород што спомнав погоре! внимателно со нив, во Европа се уште нема увоз на хирушки заштитни маски, произвдството е таму некаде во Кина, Сингапур, Тајван сите се снаоѓаат со шиење на истите, седам и размислувам ... нашите маски ако ги шијат тука во МКД, а неколкуте приватни фабрики кои шијат (Штип, Свети Николе) се дури затворени поради инфицирани вработени шнајдерки, заштитните маски не се стерилизираат туку се шијат и се дистрибуираат, кој гарантира дека истите не се „контаминирани“ од тие шнајдерки кои се позитивни, а до сега изнашиле толку маски да речеме, претерана загриженост? не знам ама јас не би носела такви шиени памучни маски, па макар биле исперени и испеглани, сама ќе си сошијам ако треба! ..прашање како се справуваат со тоа медицинскиот кадар низ МКД? :facepalm:
Јас мојата ја пројдов во вриена вода да ја деконтаминирам од штипските шивачки

Член од
5 март 2018
Мислења
17.441
Поени од реакции
19.917
... ескивирање на одговор е твоја недобра особина, еве да не те цитирам каде си кажала дека викенд нема да одиш во Охрид оти е гужва, ама затоа ќе одиш друг ден, токму после празник, тогаш нема гужви нема луѓе на годишен одмор таму? или корона е на спиење во работни денови?
ја виде сликата од Светата литургија колку луѓе има збиено еден ден, еден ден,, но немало НИЕДЕН СЛУЧАЈ со корона, сакала да признаеш или не!
...факт дека токму за тие што не ти се зборува, се главни за хаосот со корона во државата и не ќе беше страшно толку ако истите ќе ги почитуваат мерките, а знаеш зошто не ги почитуваат од две работи... вроденото да не се почитува закон и неверување во корона вирусот, едноставно не веруваат!
Јас напишав дека дури има гужви не стапнувам Охрид, евентуално ако одам тоа ќе биде преку неделата.

Дискусијата беше откако еден член напиша зошто луѓето оделе на одмор Албанија, јас му пишав дека Албанија се помали шансите да се зарази од колку тука, Охрид го спомнавме за пример.
Ниту литургијата, ниту Чаир, ниту ифтарите имаат некаква врска со тој муабет, не знам ни зошто ми го спомнувате.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.068
Член од
5 март 2018
Мислења
17.441
Поени од реакции
19.917
Да се надоврзам на муабетот од погоре.
Ако одиш на одмор, и се држиш до основните мерки шансите да се заразиш се мали, не Албанија не Охрид кај сакаш оди исто е.
Не секој одмор подразбира одење на журки и лигавење по кафиња цел ден.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.156
Поени од реакции
8.136
ова со авионот не ми се јасно, како тоа македонци летале во финскa?кои се тие повеќе од 150?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.440
Поени од реакции
18.624
Додека го чекате спасот од вакцината, еве ви изјава од Фанучи окулу ефикасноста.
https://kajgana.com/fauchi-vakcinata-protiv-covid-19-nema-da-bide-vo-celost-delotvorna
Значи и после неа ќе си умираат луѓе од вирусот. И тоа пази, ова е оптимистичко сценарио. Кажете ми ја логиката и после тоа да се паузираат животните текови и уништува економијата, како што предлагаат њаучнициве. До кога мислите дека луѓето ќе се прскаат со алхохол за дезинфекција, нема да праат свадби, децата да не идат у школо и тн. Ебате животот ако го поминам цел у страв.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.973
Додека го чекате спасот од вакцината, еве ви изјава од Фанучи окулу ефикасноста.
https://kajgana.com/fauchi-vakcinata-protiv-covid-19-nema-da-bide-vo-celost-delotvorna
Значи и после неа ќе си умираат луѓе од вирусот. И тоа пази, ова е оптимистичко сценарио. Кажете ми ја логиката и после тоа да се паузираат животните текови и уништува економијата, како што предлагаат њаучнициве. До кога мислите дека луѓето ќе се прскаат со алхохол за дезинфекција, нема да праат свадби, децата да не идат у школо и тн. Ебате животот ако го поминам цел у страв.
Каква сака нека е, нека ја донесат да престане да се спомнува ебеното срање повеќе. Уствари во реален живот не се спомнува, се си тече нормално, само ретардите да чкртаат по некоја нула, па да се отвори светот за дупкава.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Мал апдејт од Италија, денес ми јавија да ми закажат 2 откажани термини за на забар од Март и Април за следната недела, во поликлиника која во ударот на кризата беше пренаменета во главен центар за ковид пациенти во регионот, излјадници прележаа таму и стотици починаа. Пријатно бев изненаден.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.558
Поени од реакции
2.923
Нек идат у три лепе пизде материне сите тогаш. Ќе им се смачи на луѓето, ќе тераат на што биде нека биде. И така како ќе оди времето очекувам се помала послушност од народот. Не само кај нас, секаде.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Таман си се наместија работите.Букнуе вирус у Кина на пазар лоциран на километар од Биолошка лабараторија за истражување вируси,по само 4 месеци вакцина у Русија :D

Kajgana Shop

На врв Bottom