Формула 1 - сезона 2020

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2020 ?

• Вкупно гласачи
    89

Само мал дел од една сезона на Хамилтон. Ова е тоа што го зборам, џабе имаш талент како возач коа си гомно човек. Увек кога е во инцидент, успева да се извлече. Сејфти кар има, мора да се жали дека му се многу спори. Не е прв одма на интервју е дрзок. Ќе го претекне некој, одма се жали дека било нелегално. Гумите увек му се при крај. Кога он претекнува и има инцидент that's sport, ама ако он е оштетен фиа мафија, ффм лопови, Ферари имаат нелегален систем и тако даље.

Исти се со Шумахер, само едниов црн другиот бел.

Само мал дел од една сезона на Хамилтон. Ова е тоа што го зборам, џабе имаш талент како возач коа си гомно човек. Увек кога е во инцидент, успева да се извлече. Сејфти кар има, мора да се жали дека му се многу спори. Не е прв одма на интервју е дрзок. Ќе го претекне некој, одма се жали дека било нелегално. Гумите увек му се при крај. Кога он претекнува и има инцидент that's sport, ама ако он е оштетен фиа мафија, ффм лопови, Ферари имаат нелегален систем и тако даље.

Исти се со Шумахер, само едниов црн другиот бел.
Погледни го макс и запрашај се што има заедничко со овие двајца и зошто е следниот голем возач во Ф1

Погледни го макс и запрашај се што има заедничко со овие двајца и зошто е следниот голем возач во Ф1
Макс кога губи не кенка по радио, не се жали дека Мерцедес/Ферари имаат нешто нелегално, не прашува за време на трка по тимско радио зошто другите се побрзи од него, да не имаат некој систем што им дава предност? Макс кога е во инцидент, често е надвор од патеката и не се жали. Макс кога е втор-трет-четврт не е плачко ќути и вози агресивно до прва позиција.

Смешно е карактерот на Хамилтон да го споредиш со оној на Макс.

Макс кога губи не кенка по радио, не се жали дека Мерцедес/Ферари имаат нешто нелегално, не прашува за време на трка по тимско радио зошто другите се побрзи од него, да не имаат некој систем што им дава предност? Макс кога е во инцидент, често е надвор од патеката и не се жали. Макс кога е втор-трет-четврт не е плачко ќути и вози агресивно до прва позиција.

Смешно е карактерот на Хамилтон да го споредиш со оној на Макс.
Тажно е што заради твоите лилни фрустрации кон Хамилтон не ја гледаш реалната слика, а таа е дека сите големи возачи биле егоисти, нарциси, не поднесувале пораз под никакви околности е таков е и Макс, и да безброј пати цмиздрел и не признавал грешка кога ќе направел пиздарија, неззнам дали во моментов имаш блекаут или ен сакаш да се сетиш на инцидентите со Рикиардо каде во 90% од случаите Макс беше виновен. Хамилтон е пред прагот да му гi руши и најголемите и најважни рекорди на Шумахер и со тоа да биде најголем на сите времиња го прифатил ти тоа или не.

Тажно е што заради твоите лилни фрустрации кон Хамилтон не ја гледаш реалната слика, а таа е дека сите големи возачи биле егоисти, нарциси, не поднесувале пораз под никакви околности е таков е и Макс, и да безброј пати цмиздрел и не признавал грешка кога ќе направел пиздарија, неззнам дали во моментов имаш блекаут или ен сакаш да се сетиш на инцидентите со Рикиардо каде во 90% од случаите Макс беше виновен. Хамилтон е пред прагот да му гi руши и најголемите и најважни рекорди на Шумахер и со тоа да биде најголем на сите времиња го прифатил ти тоа или не.
Лични фрустрации бе :pos: :pos: :pos:
Макс за многу инциденти е виновен, прочитај ми го постот уште еднаш. Ама Макс беше несозреано дете до лани, и после инцидентот никогаш не се жалел, без разлика дали он е виновен или некој друг.

Каде е Хамилтон и пред кој праг е баш ме брига, не знам кој дел од постот не го разбираш - Хамилтон е екстра возач ама гомно карактер? Да ти објаснам поинаку некако?
Немам ја што да прифатам, за мене и Хамилтон и Шумахер се исти гомна, шампиони ама сепак гомна.

Според мене, Мерцедесов е премногу добар за овие гуми на Пирели коишто не можат да го издржат downforce-от на болидот. И жешкото време игра фактор бидејќи Мерцедес отсекогаш имале проблем со ладењето ама мислам дека ова првото има поголема улога.

Ред Бул, Ферари, Рено, а и останатите тимови во глобала немаа проблеми со гумите како што имаа Мерцедес.
Затоа и следна сезона ќе има упростување на подот на формулите за да ги успорат и да нема толкаво уништување на пневматиците.
Од сега секоја трка у Сахара :D:P

Лични фрустрации бе :pos: :pos: :pos:
Макс за многу инциденти е виновен, прочитај ми го постот уште еднаш. Ама Макс беше несозреано дете до лани, и после инцидентот никогаш не се жалел, без разлика дали он е виновен или некој друг.

Каде е Хамилтон и пред кој праг е баш ме брига, не знам кој дел од постот не го разбираш - Хамилтон е екстра возач ама гомно карактер? Да ти објаснам поинаку некако?
Немам ја што да прифатам, за мене и Хамилтон и Шумахер се исти гомна, шампиони ама сепак гомна.

Нема потреба да ми објаснуваш мене, Макс ќе биде шампион тоа е јасно како ден исто така е јасно дека тоа што ти го викаш "плачење" е одлика само на најголемите, во било кој спорт, ова досега би требало да го сфатиш.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Хамилтон е пред прагот да му гi руши и најголемите и најважни рекорди на Шумахер и со тоа да биде најголем на сите времиња го прифатил ти тоа или не.

Реално во Ф1 за мене не може да има најдобар или најголем на сите времиња, туку само најуспешен. Сепак е спорт каде има многу други фактори покрај талентот на возачот: моќта на болидот, тимската тактика, па и среќата да се биде на право место во право време. Не може да се каже Хамилтон е подобар од Фанџо или Сена кога овие возеле детски играчки во споредба со денешните болиди.

Затоа веројатно, најреалната класификација е - Најдобри во својата ера, па и тоа е некогаш тешко за проценка. Со 300 и кусур на саат возеле со мануелни мењачи, возилата ги немале сите помоши за извртување како сега и пар други работи што поранешното тркање и возење формула го прави сигурно многу потешко од денешното... Сега е некако се пиц-пец средено, им возат тие од боксовите, кај и да е на даљинско ќе почнат да ги управуваат. Само едно откажување мислам дека имаше на последнава трка.

1. Сена
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
2. Шумахер
3. Хамилтон
итн.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Побрзо ќе глеам трка со Макс, Хамилтон и Леклерк 70 круга во исти болид, него ли да ги глеам останатите 17 како се килават по стазава.
1. Сена
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
2. Шумахер
3. Хамилтон
итн.

Чисто ме интересира дали си го глеал Сена што си толку убеден во неговава доминација, или си глеал само инсерти

Побрзо ќе глеам трка со Макс, Хамилтон и Леклерк 70 круга во исти болид, него ли да ги глеам останатите 17 како се килават по стазава.

Чисто ме интересира дали си го глеал Сена што си толку убеден во неговава доминација, или си глеал само инсерти
Да. Од легендарната трка во Монако 84-та, па се до Сан Марино 94-та.

јасно дека тоа што ти го викаш "плачење" е одлика само на најголемите, во било кој спорт, ова досега би требало да го сфатиш.
Јас го мислам потполно истото како и @Комита Ултрас - било кој ,,најголем", ко што ги викаш ти, а кој е со таква одлика, за мене не е доволно голем, па колку сака титули нека освои. Пример, Ландо Норис на радио некни:

-Who won?
-Max won, Max won.
-Aah, legend.

Е ова е голем возач. Тоа се гледа во малите работи, а не во освоените титули. Големината е во карактерот, не во педерското удирање на конкурентот во последна трка за да станеш шампион, или да освоиш титули со тимски наредби вториот возач да подзастане за да станеш шампион порано, или намерно да се паркираш покрај патека на квалификации, за да покажат жолто знаме и да не можат конкурентите да ти го поминат времето за пол, или да славиш на подиум откако твој колега го изгубил животот на истата трка, или да одиш да се тепаш со друг возач откако сам си го уништил болидот удирајќи се во неговиот, пошто нормално, секогаш е другиот крив... Ебати таквата ,,големина".

Да, но ќе видиме дали Норис ќе биде барем блиску до титула :D Или ќе го изедат ајкулите во Ф1 светот пошто е многу добар.

Back
На врв Bottom