Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.733
Добар потег на Јуве. Исплатлив ризик, може ќе се покаже Пирло како добар тренер.

Последно уредено:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.046
Поени од реакции
6.074
Ризик јак, мила душа. :D

Со среќа нека му е, па ќе видиме дали ќе бидне нешто. Ништо чудно и со ваков потег да се оди на „минимални“ очекувања наредна сезона.:cautious:
Ако се спрема некоја преодна сезона, можеби и нема да биде лош потег. Let wait and see.

п.с. Ај можеби ќе ги научи „мидфилдерите“ да делат долги топки у напад, јер сезонава тие беа сведени на помалце од минимум(ако постои такво нешто) :D
п.с. втори. АА имаше изјава дека и за тренерите ќе важи прво тим Б, па тим А, и денес прави нешто спротивно.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
Доаѓа во многу лошо време (и со искусен тренер следната сезона можеше да им биде без титула), но ќе биде интересно да се види што ќе направи Пирло. А и нема некој избор...

За мене ова и не е лош потег, има екстра фудбалска интелигенција, но веќе кога го носат треба цврсто да застане клубот позади него, а не после неколку лоши резултати да дозволат да го растегнуваат во клубот, соблекувалната и во јавноста.

А и така му треба промена на Јуве, треба да смени цела филозофија, затоа што стагнираат, па и назадуваат, но тоа може да значи и една сезона да оди во аут.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.796
Поени од реакции
3.880
Ne se vadam druze, samo ne si dovolno kadaren da sfatis deka toa na koe ti sega nas ni se smees, ti veke ko navivac na juventus si go preziveal , samo u 100 pati polosa i pomizerna varijanta i prasanje e kolku si se deklariral voopsto ko navivac na juve od pusti sram. Poprosto od ova ne ni mozam da ti objasnam, zatoa zvucis glupo i po malce tazno, zasto sve sto kazues za nas, vazelo i za tebe, prakticno sam sebe se plukas so kilo shlajm, nesvesno.

Za ostanatovo, eden od mnogute pateticni obidi da se prikazete ko nekakov faktor, ko nabivaci na komleksi za ostali i slicno. Za mene juventus uvek ke ostanat kriminalna zbirstina i nisto poveke, sinonim za valkano rabotenje i brukanje koe do sega do nemam videno od apsolutno nieden fudbalski gigant vo Evropa. Mozes da pretpostavis kako bi bile percepirani real ili barsa ako pominale niz istoto ?
Pratese edno vreme mak basket dur postoea karpos u liga, taka datreba da me sfatis na realcija rabotnicki i ostali, i mocanje tituli. Tolku i mene mi se bitni tie izmocani skudeta, nebitni ste, mnogu poise kje me bolese Milan da gi osvojuvaa, ili Roma, Napoli pa i Lazio.
Години многу брзо поминуваат, ама за вас излеа многу споро. Си заборавил, земи потсети се. 9 години Јувентус е тој што освојува титула, а не некој друг. Затоа реков си се збунил, јер титула во Јувентус е фикс од 2013 па наваму, така да не знам кај ги извади 9 години, можеби за некој период мислиш од пред 30-40 години кој не сум свесен дека постоел, whatever.
Не треба на никого да му се покажуваме како фактор, Јуевентус сам по себе е фактор, впрочем ти кажав и пак ке ти повторам во секој нареден пост дека целта ваша е да бидете Јувентус, колку тоа да пробувате да го релативизирате или негирате. Тоа само по себе покажува дека за Интер, е фактор, јер во друг век делува Јувентус. Тоа се глеа по новата управа, нов трнер, потези што се влечат, играчи,изјави. Појдовна точка за се е Јувентус и во поглед на финансии, бренд, стадион, играчи, клупа, тренери, односи со јавност, тренинг центри итн. Целта е да се ископира јувентус.
И нас кур не заболе за вашите титули, уствари рамно ни е, јер интер ништо не ни освоил за да не боли курот или да ни биде туга :icon_lol:

• Тажно
Reactions: Syn

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.282
Поени од реакции
46.733
Доаѓа во многу лошо време (и со искусен тренер следната сезона можеше да им биде без титула), но ќе биде интересно да се види што ќе направи Пирло. А и нема некој избор...

За мене ова и не е лош потег, има екстра фудбалска интелигенција, но веќе кога го носат треба цврсто да застане клубот позади него, а не после неколку лоши резултати да дозволат да го растегнуваат во клубот, соблекувалната и во јавноста.

А и така му треба промена на Јуве, треба да смени цела филозофија, затоа што стагнираат, па и назадуваат, но тоа може да значи и една сезона да оди во аут.
Mnogu e biten avtoritetot, kontrola vrz soblekuvalna, spravuvanje so fudbalsko ego na igraci i red drugi raboti, ne samo taktika, trening metodi i fudbalsko znaenje, nesto sto on pretpostavuvam go vladee.
Licno mi deluva na mek karakter, ama aj bas da go vidime kako trener, mec so dve ostrici e ova i golem problem ako e zemen za marioneta odnosno da tera kako drug ke mu sviri, sto moze da e slucaj. Eve sari bese takov, vidovme kako pomina, ne se zamarase, sto ima - ima, toa e ...

Problem moze da e i neiskustvoto, ovoj go nema, nit asistent bil nit nisto, taka da totalna enigma e ova i iskreno bar za mene krajno neocekuvan poteg.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
Mnogu e biten avtoritetot, kontrola vrz soblekuvalna, spravuvanje so fudbalsko ego na igraci i red drugi raboti, ne samo taktika, trening metodi i fudbalsko znaenje, nesto sto on pretpostavuvam go vladee.
Licno mi deluva na mek karakter, ama aj bas da go vidime kako trener, mec so dve ostrici e ova i golem problem ako e zemen za marioneta odnosno da tera kako drug ke mu sviri, sto moze da e slucaj. Eve sari bese takov, vidovme kako pomina, ne se zamarase, sto ima - ima, toa e ...
Затоа пишав дека клубот не смее да дозволи да го уништуваат и во соблекувална. Честа причина за проблеми од тој тип е и лоша поставеност на газдите и раководството, па дозволуваат да има недопирливи и слично. Е сега, на еден Роналдо да вежбаш авторитет и тоа не иде... но, сепак, мора да се знае кој е главен...

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.237
Поени од реакции
18.421

Во овој дел, Јувентус барем досега се покажа многу ефикасен.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
, или ова под превез на "револуција" е тивок финиш на еден циклус и ера.
Интересно размислување... Може да значи промена и во амбициите и во начинот на кој ќе се остварат. Ако ова е точно, ова е тогаш и фактички тренер за Јуве без Роналдо.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.460
Поени од реакции
7.776
Ова со Пирло тренер, изгледа намерно му пуштаат на Конте да освои наредна сезона за да викаат дека не се важи титулата сите противници во Италија биле слаби на Јувентус му била преодна година бла бла бла...

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.798
Поени од реакции
17.733
Интересно размислување... Може да значи промена и во амбициите и во начинот на кој ќе се остварат. Ако ова е точно, ова е тогаш и фактички тренер за Јуве без Роналдо.
Роналдо наводно вчера фуриозно рекол или јас или Сари. Демек мн бил искаран Сари со тимот после мечот со Удинезе и Каљари, а со Ањели биле замерени поради нешто X после корона паузата.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Не му се лутам што отиде во Јуве и нека му е со среќа,ако Пипо,Гатузо,Неста,Оддо и Броки испаднаа тренери зошто не и Пирло.
Има интелегенција но нема темперамент за тренер според мене,многу е мирен и тивок но останува да видиме.
Ке биде интересно од Септември да се видат Пирло,Гатузо,Пипо а можеби и Неста како тренерски противници.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Не дека е топ тренер Сари ама искористен е како жртвено јагне за очајните потези кој јуве ги прави на трансфер пазарот. ( Очајни во поглед на топ тимови во европа не СЕрија А. ) Колку што е крив он толку се и тие главните за трансфери.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Не му се лутам што отиде во Јуве и нека му е со среќа,ако Пипо,Гатузо,Неста,Оддо и Броки испаднаа тренери зошто не и Пирло.
Има интелегенција но нема темперамент за тренер според мене,многу е мирен и тивок но останува да видиме.
Ке биде интересно од Септември да се видат Пирло,Гатузо,Пипо а можеби и Неста како тренерски противници.
Сега ми текна дека само од Седорф испадна не успешен тренер од таа генерација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom