Години многу брзо поминуваат, ама за вас излеа многу споро. Си заборавил, земи потсети се. 9 години Јувентус е тој што освојува титула, а не некој друг. Затоа реков си се збунил, јер титула во Јувентус е фикс од 2013 па наваму, така да не знам кај ги извади 9 години, можеби за некој период мислиш од пред 30-40 години кој не сум свесен дека постоел, whatever.Ne se vadam druze, samo ne si dovolno kadaren da sfatis deka toa na koe ti sega nas ni se smees, ti veke ko navivac na juventus si go preziveal , samo u 100 pati polosa i pomizerna varijanta i prasanje e kolku si se deklariral voopsto ko navivac na juve od pusti sram. Poprosto od ova ne ni mozam da ti objasnam, zatoa zvucis glupo i po malce tazno, zasto sve sto kazues za nas, vazelo i za tebe, prakticno sam sebe se plukas so kilo shlajm, nesvesno.
Za ostanatovo, eden od mnogute pateticni obidi da se prikazete ko nekakov faktor, ko nabivaci na komleksi za ostali i slicno. Za mene juventus uvek ke ostanat kriminalna zbirstina i nisto poveke, sinonim za valkano rabotenje i brukanje koe do sega do nemam videno od apsolutno nieden fudbalski gigant vo Evropa. Mozes da pretpostavis kako bi bile percepirani real ili barsa ako pominale niz istoto ?
Pratese edno vreme mak basket dur postoea karpos u liga, taka datreba da me sfatis na realcija rabotnicki i ostali, i mocanje tituli. Tolku i mene mi se bitni tie izmocani skudeta, nebitni ste, mnogu poise kje me bolese Milan da gi osvojuvaa, ili Roma, Napoli pa i Lazio.
Mnogu e biten avtoritetot, kontrola vrz soblekuvalna, spravuvanje so fudbalsko ego na igraci i red drugi raboti, ne samo taktika, trening metodi i fudbalsko znaenje, nesto sto on pretpostavuvam go vladee.Доаѓа во многу лошо време (и со искусен тренер следната сезона можеше да им биде без титула), но ќе биде интересно да се види што ќе направи Пирло. А и нема некој избор...
За мене ова и не е лош потег, има екстра фудбалска интелигенција, но веќе кога го носат треба цврсто да застане клубот позади него, а не после неколку лоши резултати да дозволат да го растегнуваат во клубот, соблекувалната и во јавноста.
А и така му треба промена на Јуве, треба да смени цела филозофија, затоа што стагнираат, па и назадуваат, но тоа може да значи и една сезона да оди во аут.
Затоа пишав дека клубот не смее да дозволи да го уништуваат и во соблекувална. Честа причина за проблеми од тој тип е и лоша поставеност на газдите и раководството, па дозволуваат да има недопирливи и слично. Е сега, на еден Роналдо да вежбаш авторитет и тоа не иде... но, сепак, мора да се знае кој е главен...Mnogu e biten avtoritetot, kontrola vrz soblekuvalna, spravuvanje so fudbalsko ego na igraci i red drugi raboti, ne samo taktika, trening metodi i fudbalsko znaenje, nesto sto on pretpostavuvam go vladee.
Licno mi deluva na mek karakter, ama aj bas da go vidime kako trener, mec so dve ostrici e ova i golem problem ako e zemen za marioneta odnosno da tera kako drug ke mu sviri, sto moze da e slucaj. Eve sari bese takov, vidovme kako pomina, ne se zamarase, sto ima - ima, toa e ...
Во овој дел, Јувентус барем досега се покажа многу ефикасен.Доаѓа во многу лошо време (и со искусен тренер следната сезона можеше да им биде без титула), но ќе биде интересно да се види што ќе направи Пирло. А и нема некој избор...
За мене ова и не е лош потег, има екстра фудбалска интелигенција, но веќе кога го носат треба цврсто да застане клубот позади него, а не после неколку лоши резултати да дозволат да го растегнуваат во клубот, соблекувалната и во јавноста.
А и така му треба промена на Јуве, треба да смени цела филозофија, затоа што стагнираат, па и назадуваат, но тоа може да значи и една сезона да оди во аут.
Интересно размислување... Може да значи промена и во амбициите и во начинот на кој ќе се остварат. Ако ова е точно, ова е тогаш и фактички тренер за Јуве без Роналдо., или ова под превез на "револуција" е тивок финиш на еден циклус и ера.
Роналдо наводно вчера фуриозно рекол или јас или Сари. Демек мн бил искаран Сари со тимот после мечот со Удинезе и Каљари, а со Ањели биле замерени поради нешто X после корона паузата.Интересно размислување... Може да значи промена и во амбициите и во начинот на кој ќе се остварат. Ако ова е точно, ова е тогаш и фактички тренер за Јуве без Роналдо.
Абе и ко го избркавте се смеевте за "стариот" ама затоа ни беше мозок у срединаСледна сезона со Пирлхохохо ќе освојат.![]()
Сега ми текна дека само од Седорф испадна не успешен тренер од таа генерација.Не му се лутам што отиде во Јуве и нека му е со среќа,ако Пипо,Гатузо,Неста,Оддо и Броки испаднаа тренери зошто не и Пирло.
Има интелегенција но нема темперамент за тренер според мене,многу е мирен и тивок но останува да видиме.
Ке биде интересно од Септември да се видат Пирло,Гатузо,Пипо а можеби и Неста како тренерски противници.
Со ова се тешите.Абе и ко го избркавте се смеевте за "стариот" ама затоа ни беше мозок у средина![]()