Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
После етапите на Кутињо во Барса и Баерн можам да кажам дека играчот е нецелосен и со право го нарекуваат флоп и кражба, јебига, мора да се признае. Мое мислење е дека Кутињо би можел да игра единствено во ПЛ, со отворен стил на фудбал, каде противниците оставаат километри простор меѓу линии и шанса за контра на секоја втора акција. При катанаџо, Кутињо е практично неупотреблив во напад, а за помагање во одбрана веројатно сите ќе се сложиме, не постои тој сегмент кај него. Нема сила да издржи дуел, нема брзина, нема дриблинг, затоа во Арсенал да речиме би се вклопил одлично, ќе им дава топки на Аубамејанг, Лаказет, нема да се приметува дека греши во додавање, пошо сите околу него грешат и така :D
А уствари зошто сте против Кутињо, во конкуренција на шапшалите што ги имате моментално како Меси ќе ви се види.
Артета планира да игра 4-3-3, ако се водеме според тоа како Гвардиола го користи Де Брујн, играчов ќе треба да гони дефанзивна работа, ти викаш дека не постои тој сегмент кај Кутињо, значи носеме профил на играч кој не се совпаѓа со тактичката замисла на тренерот.

Кутињо најверојатно ќе не подобри офанзивно но како Арсенал планира да гради тим со краткотрајнава опција, 20/30м трошок, наредната сезона пак дупка.
Челзи може да го земе, зашо они одлучија да одат по Хаверц ?

Скоро цела екипа на Киа Јорабчијан... Последен клуб што вака братска соработка имаше со него беше QPR.

Роки, никој не вика дека тоа е генијален потег или дека Јунајтед го изиграл Интер. Сите спомнувате дека земал 400к неделно во Јунајтед а само 7м годишно во Интер па во дискусија сакав само да презентирам дека тие 400 се сосе даноци а тие 7м без. Санчез ќе земе 21, Интер ќе даде 42, Јунајтед го попи квалитетно и ова им беше единствено решение. Ама дискусија е непознат поим за тркачи по лајкови.
Ок. Ај сеа те молам да ми најдеш докази од министерство за финансии на Италија и Англија колку и како се плаќа данокот во тие земји. Пошто ја не разбирам и ко што сфатив сум трагач на лајкови (а не сум пошто на претходниот акаунт имав милион и го избришав) и не знам колку се плаќа данок у други држави.

Па еве стварно ме интересира колку е данок на 7 милиони евра на годишно ниво во Република Италија и колку е 21 милион на годишно ниво во Обединетото Кралство.

Huge tax reduction for foreign players who move to Italy
Under the new tax law players who move to Italy from abroad will be given a tax exemption covering 50% of their salaries, meaning a player earning €10M euros would only be taxed on €5M. That would give a tax bill of around €2.15M at the top rate of 43%, which is an effective rate of 21.5% (compared to 45% in Spain or the UK). Given that players almost always receive their salaries net of tax, that is the club pays both the salary and the tax, this new regime makes it far cheaper for Italian clubs to bring in foreign players.

Извор

Последно уредено:
Дека Јунајтед севкупно го окркал со него е повеќе од јасно,не знам кој мисли поинаку. Муабет беше дека ќе коштал по 7м. Даноците во Италија и Англија не се исти. Во 400к неде Скратено,

Роки, никој не вика дека тоа е генијален потег или дека Јунајтед го изиграл Интер. Сите спомнувате дека земал 400к неделно во Јунајтед а само 7м годишно во Интер па во дискусија сакав само да презентирам дека тие 400 се сосе даноци а тие 7м без. Санчез ќе земе 21, Интер ќе даде 42, Јунајтед го попи квалитетно и ова им беше единствено решение. Ама дискусија е непознат поим за тркачи по лајкови. Што се однесува до извештаите а ФФП, нас (Јунајтед) не не замара тоа. Јунајтед канцер, Интер оаза.
Vo italija so novite zakoni ima golemi danocni olesnuvanja za klubovite, ova bese doneseno mislam uste pred start na ovaa sezona sto sea zavrsi, i triea race site klubovi od taa odluka na vladata, taka da na pamet zborite so ova odanocuvanje nekakvo i gi praite tie 7m evra da izgledaat ko miljarda.
Автоматски споено мислење:

Huge tax reduction for foreign players who move to Italy
Under the new tax law players who move to Italy from abroad will be given a tax exemption covering 50% of their salaries, meaning a player earning €10M euros would only be taxed on €5M. That would give a tax bill of around €2.15M at the top rate of 43%, which is an effective rate of 21.5% (compared to 45% in Spain or the UK). Given that players almost always receive their salaries net of tax, that is the club pays both the salary and the tax, this new regime makes it far cheaper for Italian clubs to bring in foreign players.

Извор
za ova zborev sea. Taka da i ovoj muabet paga u voda, iako totalno nepotrebno go nacnavte najiskreno.

Vo italija so novite zakoni ima golemi danocni olesnuvanja za klubovite, ova bese doneseno mislam uste pred start na ovaa sezona sto sea zavrsi, i triea race site klubovi od taa odluka na vladata, taka da na pamet zborite so ova odanocuvanje nekakvo i gi praite tie 7m evra da izgledaat ko miljarda.
Грубо кажано 8.5 милиони по сезона е Санчез. Со даноци. 3 сезони = 25.5 милки.

Грубо кажано 8.5 милиони по сезона е Санчез. Со се даноци. 3 сезони = 25.5 милки.
Не знам како ќе ги плати Интер тие, тек сега се загрижив за иднината на клубот.

Јас само да им го честитам трансферот на Санчез на навивачите на Интер, да ви се множат такви трансфери.
Па не ви требаат вас такви играчи, си го имате Игало кур ве боли.

Затоа што мислам дека и платата влага во финансискиот извештај, не само парите платени за трансфер на играчот.
Пеја Чеферин. hhhhhhhhh

Не знам, не сум сигурен ама мислам дека не влага, но нема врска како и да е, ситница е тоа за нас прике мој, мош им го шитнеме Миланче за 340 милиони. ;) Или Броз у Ливерпул за 90, или никој у Милан за ништо.

@Джонтра Вохохолта ти не беше активен на форумот кога се случи "трансферот на векот" според @Stefan-kobe, кога го земавте Најголан за џабе, па кога веќе дискутирате за Санчез кој кого заебал, дај едно мислење и за овој трансфер. Стекот исто нека се изјасне,он кога форса нешто подолго време знае да ја зарече работата и обратно да испадне :P

@Джонтра Вохохолта ти не беше активен на форумот кога се случи "трансферот на векот" според @Stefan-kobe, кога го земавте Најголан за џабе, па кога веќе дискутирате за Санчез кој кого заебал, дај едно мислење и за овој трансфер. Стекот исто нека се изјасне,он кога форса нешто подолго време знае да ја зарече работата и обратно да испадне :P
Од денешна перспектива очаен трансфер за Интер, супер за Рома.

Тогаш јеби га, 30 милиони плус САНТОН и дете од Примавера делуваше на трансфериште. Може и сеуште ќе делуваше така ако Раџа изигра као што играше у Рома.

Промашен трансфер, толку. Мада негодувавме сите ради Заниоло ако добро се сеќаваш, ама па од друга страна се радувавме за Раџа. Тоа е една од ретките утки на Марота, ем даде јак младинец ем Раџа не изигра ништо.

Промашен трансфер, толку. Мада негодувавме сите ради Заниоло ако добро се сеќаваш, ама па од друга страна се радувавме за Раџа. Тоа е една од ретките утки на Марота, ем даде јак младинец ем Раџа не изигра ништо.

Не бев нешто претерано сигурен претходно, ама сега и те како сум. Санчо е печен за во овој Јунајтед, печен. :icon_mrgr:

Па не ви требаат вас такви играчи, си го имате Игало кур ве боли.

Туку да не ви треба и замена за централен одбранбен? Имаме едно дете на позајмица е, тамам е Италија да не се враќа џабе до Манчестер.

Не бев нешто претерано сигурен претходно, ама сега и те како сум. Санчо е печен за во овој Јунајтед, печен. :icon_mrgr:

Флоп ќе биде дека се сонча?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom