Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Како бе Канте и Ндомбеле ги спореди со Епик Брозо и Весино? :pos:
хахахах
бабуш не ги споредувам ја у квалитет канте и весино дај не ме заебаај... :)
Само кажувам дека интер има доста поголем проблем од зимање на нов CDM коа веќе има 2 и се шпекулира за трет цдм (тонали). Со тие пари што евентуално би ги дале за Канте (којшто е звер играч и нормално сакам да дојде во интер) може да се донесе еден одличен крилен бек од лева страна и уште еден солиден халф што ќе може да игра добро во 3ка позади. Доста ми е од Ранокија и Бираги стартери :(

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Како бе Канте и Ндомбеле ги спореди со Епик Брозо и Весино? :pos:
Броз е боље од сите 3ца.

Реално Канте не е кујзне што играч, изигра 3 сезони и толку. Лимитиран играч. Технички поготово.

У средина со 3ца, може да игра само како задњи везни, дефанзивно строго. Ако до него нема висок снажен плејмејкер се губи. Видовме како играше кај Сари у средина и кај Лампард сезонава.
У средина со 2ца истотака му треба плеј до него.

Не вреди за тие пари што ги бара Челзи, над 50 милиони. Има каде каде боље играчи од него за тие пари. Настрана тоа што го иаме у состав Барела кој е сличен профил ко Канте и помлад што е најбитно.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.234
Поени од реакции
18.391
Канте да дојде во Интер ќе ви се виде дека сте го вратиле Занети во најдобрите денови.

Страшен играч е Н'Голо, убеден сум дека Конте го сака премногу во составот, под него во Челзи играше неверојатно.
Не знам за кој кур Јувентус не го бара, многу проблеми ќе ни реши во таа мртвата средина.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897
За квалиетен дека е и има предиспозиции има, ама дека вреди 120 милиони не вреди, тоа ми беше постот :) макс 50/60 мил. А за Облак ко што пишав истите 120 мил од клаузулата негова вредат до цент, и кој би го купил би си завршил ооогромна работа.
Па ај ако не нека му ја намалат клаузулата за 50%

Толку го процениле и самиот се има согласно на тоа. Не им е играч за продавање, ама не е ни играч кој е недостапен за ниедна сума, па кој сака нека ја плати клаузулата.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Клаузулите се за штитење на поседот што го има еден клуб и на нив влијаат куп фактори, ако споредувате кој вредел а кој не вредел за тие пари никогаш нема да успеете да се најдете на средина.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.879
Поени од реакции
116.170
Канте да дојде во Интер ќе ви се виде дека сте го вратиле Занети во најдобрите денови.

Страшен играч е Н'Голо, убеден сум дека Конте го сака премногу во составот, под него во Челзи играше неверојатно.
Не знам за кој кур Јувентус не го бара, многу проблеми ќе ни реши во таа мртвата средина.
Стои све, ама Ндомбеле кој кур е? Оној па пишал погоре дали сериозно сме ги споредиле со Броз и Весино, ај Весино на страна ама Броз е Марадона за тој глупак.

Иначе Донев чао со се 150те милиони за Канте, не знаев дека за најдобриот играч во свет се работи.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.683
Поени од реакции
5.315
Атлетико пола од клаузулите им се за да ги шитнат за добра пара играчите, иначе ќе си стават ко ние за Aсенсио 700 милиони клаузула и чао пријатно. Не 100 милиони до 2020, 120 милиони од 2021. Со се инфлација дури ги штимаат :)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.234
Поени од реакции
18.391
Стои све, ама Ндомбеле кој кур е? Оној па пишал погоре дали сериозно сме ги споредиле со Броз и Весино, ај Весино на страна ама Броз е Марадона за тој глупак.

Иначе Донев чао со се 150те милиони за Канте, не знаев дека за најдобриот играч во свет се работи.
Не го знам што играч е овој Н'Домбеле, не го споменав него.
Канте од друга страна не може да се оспорува, играчиште е.

Остави го Донев со неговите проценки, за Канте би било одлично да се тргне од просечната средина во Челзи кадешто кариерата ќе му замине борејќи се за 4то место.

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
50 ако сакаш Фелипе. Хименез ти е топ 5-6 дефанзивци, само што има проблем со повреди. После паузава од корона, одигра страшно. Јас би прифатил со две раце понуда од 100 милки иако ми е еден од омилените играчи уште кога дојде во клубот.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
А-у, муабетов за Канте.

А-у. :place:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.865
Поени од реакции
10.358
Најјаки се овие за Атлетико, се префрлија овде од темата за Ла Лига, сега ќе трпите сите :icon_lol:

Овој 120 милиони, оној 150 милиони, црнчено и оној другиот заедно 120 милиони, Симеоне заслужува плата 5 милјарди, кога ќе ја направиш нивната пресметка тимот на Атлетико вреди повеќе од Епл и Мајкрософт заедно...а они јадните секоја сезона на мртви Барса и Реал се борат за 3то, 4то место со Виљареал, Гетафе и остала багра :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom