- Член од
- 21 ноември 2007
- Мислења
- 10.759
- Поени од реакции
- 9.539
За позајмица зборувам брат. Ете не мора да бидат тие, само спомнав достапни опции за позајмица. Тука ги пишав и Коман, Дракслер...Има и други небитно кои се.Јас не знам каква дупка би пополнил Хамес. Ликот е флоп од епски размери. Во цела кариера има одуграно 3-4 добри натпревари, и тоа за репрезентацијата на Колумбија, па после го закрпија Реал заради тие два три натпревари. Тотално просечен играч, плус и нежен ми делува, има на клоци да го дугнат во ПЛ. Подобро со Переира да останеме отколку да гледам ликови како Хамес во клубот.
А Кутињо , не знам што да кажам. Ликот направи кариера на еден потег што го има, шут во спротивниот агол. Кога трча се гледа во земјата, никаква прегледност на играта, ништо. За организатор на играта тоа е поразително, а никако не можам да го видам како игра на крило, ни пробивност ни брзина има.
Такви флопови, што подалеку од Манчестер.
Поентата ми е дека е факт е дека ќе искешираме добро за Санчо. Може ќе имаме кеш и за уште еден до два играчи. Но, клупата ни е тенка на некои позиции, поготово офанзивно. Дај Боже да ги служи здравјто на Рашфорд, Бруно, Санчо, Гринвуд и Марсиал цела сезона, ама ќе мора да освежуваме. Е сега по рестартов изгази офанзивата напред, а кога ќе ги пуштеше Оле на Џејмс, Переира, Лингард/Мата и Игало изгледавме како Виган. За да тоа што немавме соодветни замени за офанзивата видовме колку се истрошија Рашфорд, Бруно, Гринвуд и Марсиал и со тешки нозе играа против Вест Хем, Саутемптон, Палас и Лестер...
Е сега од тоа да не се носи никој и да ги гледаме Лингард и Переира видовме што ни се случи од Октомври до крајот на Јануари кога некои од првотимците ни се повредија...Значи за позајмица е зборот. Еден Игало донесе освежување и го одмори Марсиал пар натпревари.