- Член од
- 11 јули 2008
- Мислења
- 4.799
- Поени од реакции
- 3.887
Знаеш што уопште не е исто? Не исто и двата напаѓача на Интер да коштаат колку цело Гетафе, нели? Не исто и тренерот на Гетафе да зема 10 пати помала плата од Конте, нели? И не е исто Гетафе да има помали приходи од Интер.У право си дека цел свет е пореметен сега. За сите екипи е пореметено. Но за конкретниов случај ако правиме муабет.
Хетафе - на 19.07 го игра последниот натпревар. До 5ти имаат време и да се одморат, и да стигнат до Гелзеркихен, да се припремат како што треба и слично. Тука збориме за 15 дена до натпреварот.
Интер - на 28 играше против Наполи, на 1ви игра против Аталанта. Од 2ри до 4ти треба да напраи се останато и на 5ти да игра против Хетафе.
Уопште не е исто така ?
не ме сфаќај погрешно, треба да ги згазиме Хетафе, срамота ќе биде ако не поминеме, сепак според мене Интер е доста подобра екипа моментално.
Јас лично нема тоа „ама густ е распоредот“ да го гледам како оправдување. Платен си е Конте, платени си се Играчите - Нека играат и нека победат. Само немој да кажеш дека само тропа глупости и смислува изговори. Кога во овој случај тоа што го збори Конте стварно држи вода.![]()
Е не е исто. Ама Конте не го збори тоа. Он ја замајува управата и навивачите. Си бара алиби за евентуален неуспех.
Не му чинеше распоредот у Серија А, сега не му чини во ЕЛ. Кога испадна по групи у ЛШ, не му чинеше тимот. И така постојано. Се нешто не му чини, се некој друг му е крив. Си прави простор однапред да си го оправда секој неуспех.
Најголем алиби тренер у Европа