Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
У право си дека цел свет е пореметен сега. За сите екипи е пореметено. Но за конкретниов случај ако правиме муабет.

Хетафе - на 19.07 го игра последниот натпревар. До 5ти имаат време и да се одморат, и да стигнат до Гелзеркихен, да се припремат како што треба и слично. Тука збориме за 15 дена до натпреварот.

Интер - на 28 играше против Наполи, на 1ви игра против Аталанта. Од 2ри до 4ти треба да напраи се останато и на 5ти да игра против Хетафе.
Уопште не е исто така ? :)

не ме сфаќај погрешно, треба да ги згазиме Хетафе, срамота ќе биде ако не поминеме, сепак според мене Интер е доста подобра екипа моментално.
Јас лично нема тоа „ама густ е распоредот“ да го гледам како оправдување. Платен си е Конте, платени си се Играчите - Нека играат и нека победат. Само немој да кажеш дека само тропа глупости и смислува изговори. Кога во овој случај тоа што го збори Конте стварно држи вода. :)
Знаеш што уопште не е исто? Не исто и двата напаѓача на Интер да коштаат колку цело Гетафе, нели? Не исто и тренерот на Гетафе да зема 10 пати помала плата од Конте, нели? И не е исто Гетафе да има помали приходи од Интер.
Е не е исто. Ама Конте не го збори тоа. Он ја замајува управата и навивачите. Си бара алиби за евентуален неуспех.
Не му чинеше распоредот у Серија А, сега не му чини во ЕЛ. Кога испадна по групи у ЛШ, не му чинеше тимот. И така постојано. Се нешто не му чини, се некој друг му е крив. Си прави простор однапред да си го оправда секој неуспех.

Најголем алиби тренер у Европа

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
A so se keivi inter i konte sto gazdite na getafe ne se bogati ko kinezive.. fakt e deka nemaat odmor i toa e toa.. drugo e se bori za 2 mesto kade poise pari zima vtoroto mesto i zatoa mora ao 1 postava da igra protiv atalanta, da bea bez imperativ ke stavese mladinci i neka furaat.. bar za ova ja go opravduvam

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Знаеш што уопште не е исто? Не исто и двата напаѓача на Интер да коштаат колку цело Гетафе, нели? Не исто и тренерот на Гетафе да зема 10 пати помала плата од Конте, нели? И не е исто Гетафе да има помали приходи од Интер.
Е не е исто. Ама Конте не го збори тоа. Он ја замајува управата и навивачите. Си бара алиби за евентуален неуспех.
Не му чинеше распоредот у Серија А, сега не му чини во ЕЛ. Кога испадна по групи у ЛШ, не му чинеше тимот. И така постојано. Се нешто не му чини, се некој друг му е крив. Си прави простор однапред да си го оправда секој неуспех.

Најголем алиби тренер у Европа
Не знам зашо толкав хејт имаш спрема Интер ама нема везе.
И сам кажав дека Интер има доста поквалитетен тим и треба да победи и дека тоа нема да го сметам како оправдување ако кикснеме од Хетафе.

Не му чинел тимот ?
Другар Гаљардини ни е првотимец. Гаљардини. Коа ќе го видам на резултати како стартер стомак ми се превртува.
Кандрева и Бираги ни се крилни бека. Колку само треба да се вложи и подобри за да станеме респектабилен тим во Европа е правото прашање. Јебига не е конте крив што тимот беше распад систем. Не е конте крив што од минатата година почна да го гради чекор по чекор. Икарди, Перишич, Кеита, Вршаљко си отидоа, трошеше пари конте да донесе играчи по негов вкус и за негова тактита. Јас лично на Сериа А и следна сезона не би се надевал многу. Со оглед на тоа што гледам кој тим го има Интер. Многу дупки треба да се пополнат. А во Лш што испадна е срамота, само реално толку ни беше капацитетот. Да имавме полесна група а да не бевме 2 години по ред во пекол група може ќе поминеше понатека и ќе испаднеше во следната фаза одма.
Другар тој му е на Интер капацитетот. И ако си фан/ги пратиш ќе знаеш дека ниту ние не очекуваме нешто wow да напраи Конте за една или две сезони.
А за конкретното,за мечот со Хетафе со хендикеп игра интер. Сепак, премногу збиен распоред му се погоди ама јбг тоа е. Нека одмора играчи следно коло нека си мисли он. Како што кажав ОН си е платен за тоа. Јас како фан на Интер сакам клубот да ми победува и да освојува трофеи. За Лига европа реално сакам да освои Интер, а конте треба да си најде начин како да го напраи тоа. Ме заболе за изговори. Јас сум фан а не сум тренер.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Изгледа крив му беше распоредот и кога испаднаа групи ЛШ. Едноставно тешко поднесува пораз и тоа е тоа. Кога испадна со Јуве во ЛЕ полуфинале против Бенфика криви му беа Бенфика зашто се бранеле во Торино :toe: испадна по групи во ЛШ и со Јуве и не е ова од хејт ама не може да се споредува со Мурињо во европа.

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
A како ќе освој Наполи титула?
Автоматски споено мислење:

Antonio Conte claims Atalanta pressure can be good practice for Inter in future after the 2-0 win over Napoli. ‘I realise I bring high expectations, but not all I touch immediately turns to gold.’
:icon_lol:
Е да ама најглупото у ваквиот формат е што се игра сезоната и после за плејофот се преполовуваат бодовите и најголем губитник е првопласираната екипа.Пример ако во ваков формат Наполи е прв со 70 бода пред плејофот а Јуве е втор со 60,во плејофите ќе се преполоват бодовите и Наполи ќе има 35 а Јуве 30 пример и уште 10 утакмици за играње.У случајов ако Јувентус во плејофите се израмни со Наполи не се гледа меѓусебниот дуел или гол разликата туку кој собрал повеќе поени во плејофот.Шо значи дека ако во редовната сезона Наполи го исплескал Јувентус во двата меча со по 3:0 а во плејофите изиграле пример нерешено два пати,ако Јувентус собере повеќе поени тој е шампион.Според мене ваквиот формат дополнително ќе ја закомплицира цела лига и може само поголема калакурница да се деси.А да не зборам за презаситеноста од дерби утскмици.Во една сезона може да се деси Јуве и Наполи да играат дури 9 пати.2 во регуларниот дел од сезоната,2 во плејофите,2 во купот,1 супер куп и евентуално уште 2 во ЛШ што според мене е претерано.Се губи некако финесот на дербињата!Шо знам барем според мене е без веза!!

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Лече на -1 од Џенова :love:
Последно коло Верона ќе оди со 7 играчи (младинци кај Џенова) колку да не ги казнат од федерацијата, утакмицата завршва во 22-ра минута бидејќи еден играч од Верона ќе се "повреди" при резултат 5-0 со тоа што поради недоволен број на играчи на едната екипа натпреварот ќе се прекини со сужбен резултат 3-0:kafence:.

Сите среќни весели ќе се истоварат во кафана после утакмица на скара и пиво ,каде истовремено прават планови за догодина како ќе си ги пуштат натпреварите 3 за 3

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Овој Ширеа е единствен лик у свет шо навива да не гледаме следна сезона derby della lanterna .. ќе гледаме бедотија од тимче како лехехече... свашта .

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.679
Поени од реакции
88.602
Доста бре лицемери, ви дошло до градски дербиња, жими ашима... да се грижевте толку, прошла година ќе навивавте Киево да не испадне, па сезонава ќе гледавме derby della scala Верона - Киево

Форца Лече
Форца Киево

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
искрено за Гоче наш ми е.. ако не обезбедат опстанок кујзнае дали ќе го купи друг прволигаш....иако за од клупа е бог и батина за цела лига , ама годинките го газат.
У Милан би бил прв тим лагано со Ибра до 50 години ќе тераат :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom