Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
2008ма им беше многу тешка титула, спротивно на очекувањата. Рома изигра страшно, имаше и некои судиски одлуки за Интер тогаш, знам Тоти и Мексес плачеа многу :kafence:

Манчини колку не го сакаа, едвај чекаа сезоната да заврши да го испадат како куче.
Па да тогаш и реално Интер играше катастрофално...иако имаа поквалитетен тим сепак со огромна помош на судиите и на мускули ја освоија титулата....Ибра и Креспо беа повредени и мораше да се наслонат на Балотели со 18 години и Круз кој беше во поодминати години.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Да те е*ам на замин хехехе
Газ ти мамин :vozbud::uzi:
Автоматски споено мислење:

“We are working with the Federation towards the path of Serie A play-offs and play-outs, to break up the damaging consistency of the last nine years,” said De Laurentiis

Ах бе :icon_lol: :icon_lol:

Последно уредено:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.243
Поени од реакции
18.447
Дерби за прв од лузерите во последно коло :kafence:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Ко вчера да беше го паметам почетокот на тоа финале. Атанас Костовски коментираше и рече дека Јувентус изгледа толку импресивно, што и да се состави комбиниран тим од ЛШ да игра против нив, ќе изгуби.

После швабите им шпрцаа три комада :pos:

Ова за титулите џабе драпате, секое скудето е важно и нормално е да се радуваат Мондо и останатите на форумов. Нивно е да не потсетат на статистиките што им одат во прилог, наше е да ги потсетиме на работите на кои не сакаат да мислат пред спиење :D
Ио соно дедо Ное
Ио соно мојсије
Ио соно кометата што ги утепа диносаурусите

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Газ ти мамин :vozbud::uzi:

“We are working with the Federation towards the path of Serie A play-offs and play-outs, to break up the damaging consistency of the last nine years,” said De Laurentiis

Ах бе :icon_lol: :icon_lol:
Па по глупо нешто од плејофи нема.Ќе ја уништат лигата ако го направат така

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Па по глупо нешто од плејофи нема.Ќе ја уништат лигата ако го направат така
A како ќе освој Наполи титула?

Antonio Conte claims Atalanta pressure can be good practice for Inter in future after the 2-0 win over Napoli. ‘I realise I bring high expectations, but not all I touch immediately turns to gold.’
:icon_lol:

Последно уредено:
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Конте плачипичката повторно си најде алиби. Другите екипи во ЕЛ имале поише одмор.

“We must prepare for a season finale in Europe knowing that the other has more time to recover,” Conte conceded. “Teams from other countries had more time to recover and face this mini-tournament with more energy.

Абе све да му ебам бе, абе нека умре :tvg: :tvg:

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Конте плачипичката повторно си најде алиби. Другите екипи во ЕЛ имале поише одмор.

“We must prepare for a season finale in Europe knowing that the other has more time to recover,” Conte conceded. “Teams from other countries had more time to recover and face this mini-tournament with more energy.

Абе све да му ебам бе, абе нека умре :tvg: :tvg:
Ова не важи само за него, важи за сите тимови од Италија.
Аталанта и Интер играат на 01.08 а со Хетафе Интер игра на 05.08.
ЛШ Јуве и Наполи играат на 07 и 08. А Аталанта игра на 12.08.

Интер и Рома како тимови што играат во ЛЕ имаат најмалце одмор. Интер на 5ти Рома на 6ти игра. Сега ти израчунај од 2ри до 5ти колку дена ќе имаат играчите за одмор, транспорт итн. А цела сеозна после коронава ја играат со такво темпо, на 2-3 дена натпревар. Тоа што во овој случај Интер има најмалце време да се спреми за Лига Европа не е изговор, факт е. Јебига, таква ни била среќата.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Ова не важи само за него, важи за сите тимови од Италија.
Аталанта и Интер играат на 01.08 а со Хетафе Интер игра на 05.08.
ЛШ Јуве и Наполи играат на 07 и 08. А Аталанта игра на 12.08.

Интер и Рома како тимови што играат во ЛЕ имаат најмалце одмор. Интер на 5ти Рома на 6ти игра. Сега ти израчунај од 2ри до 5ти колку дена ќе имаат играчите за одмор, транспорт итн. А цела сеозна после коронава ја играат со такво темпо, на 2-3 дена натпревар. Тоа што во овој случај Интер има најмалце време да се спреми за Лига Европа не е изговор, факт е. Јебига, таква ни била среќата.
Голем кур.
И што треба сеа, секоја недела да го слушаме како само за него немало одмор? Еднаш немал доволно одмор за у Серија А, сеа немал одмор за у ЕЛ. У Септември ќе рече малку време имал да ја спреми екипата, многу рано почнала новата сезона.
Тоа цел све у локдаун отиде, у абнормални услови играат сите, а он се праи паднат од марс.

Работата е што знае што се случува, не е глуп. Ама си бара алиби, секогаш и секаде.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Голем кур.
И што треба сеа, секоја недела да го слушаме како само за него немало одмор? Еднаш немал доволно одмор за у Серија А, сеа немал одмор за у ЕЛ. У Септември ќе рече малку време имал да ја спреми екипата, многу рано почнала новата сезона.
Тоа цел све у локдаун отиде, у абнормални услови играат сите, а он се праи паднат од марс.

Работата е што знае што се случува, не е глуп. Ама си бара алиби, секогаш и секаде.
У право си дека цел свет е пореметен сега. За сите екипи е пореметено. Но за конкретниов случај ако правиме муабет.

Хетафе - на 19.07 го игра последниот натпревар. До 5ти имаат време и да се одморат, и да стигнат до Гелзеркихен, да се припремат како што треба и слично. Тука збориме за 15 дена до натпреварот.

Интер - на 28 играше против Наполи, на 1ви игра против Аталанта. Од 2ри до 4ти треба да напраи се останато и на 5ти да игра против Хетафе.
Уопште не е исто така ? :)

не ме сфаќај погрешно, треба да ги згазиме Хетафе, срамота ќе биде ако не поминеме, сепак според мене Интер е доста подобра екипа моментално.
Јас лично нема тоа „ама густ е распоредот“ да го гледам како оправдување. Платен си е Конте, платени си се Играчите - Нека играат и нека победат. Само немој да кажеш дека само тропа глупости и смислува изговори. Кога во овој случај тоа што го збори Конте стварно држи вода. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom