Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.662
Поени од реакции
37.639
Дечко, никакви криви дрини не исправам, туку кажав дека мене ми е дегутантно, да внуката на починатиот коментира на социјалните мрежи како нејзиниот вујко не починал од корона, туку бил пијаница и имал рак на белите дробови.
„Во секојдневната клиничка пракса веќе приметивме дека Ковид-19 доведува до невообичаено висок број тромбози и белодробна емболија“, додава Клуге. Аутопсиите тоа го потврдиле. ..,,,

...кај некои пациенти со КОВИД19 со средно тешки симптоми кога им се тестира крвта, Д-димерите (фибринодеградационен продукт) им се енормно покачени што укажува на пореметена хемостаза што доведува до згуснување на крвта, па и до создавање на троб кој ослободен „патува“ до било која од артериите во белите дробови на пациентот, доаѓа до блокада на протокот на крвта, состојба која е наречена пулмонален емболизам ако „удри“ во белодробието конкретно, но може нели и во мозок, срце...итн

- како трудницата од Охрид,
како и починатата 24 год.пациентка ,

исто и во Грција
,,...Циодрас рече дека кај професорот од Германија се појавила белодробна емболија, „компликација која неодамна беше поврзана со инфекција од новиот вирус“, но и додаде дека станува збор за случај кој ретко се појавува...,,

исто Русија
или Германија
тоа се клинички искуства и никој не смее да ги побие, ако некој ти побара докази слободно сподели ги! ;)

Последно уредено:
C

CoolIris

Гостин
^ Не капирам зошто ме цитираш.
Не зборев за пулмонална емболија.
Зборев за тоа дека внуката си го нарече вујкото пијаница и болен од рак, за да докажи дека не бил болен од корона.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.662
Поени од реакции
37.639
^ Не капирам зошто ме цитираш.
Не зборев за пулмонална емболија.
Зборев за тоа дека внуката си го нарече вујкото пијаница и болен од рак, за да докажи дека не бил болен од корона.
Овој одговор неколку пати го имам коментирано.
Позитивен на тест постмортално, умрен во возило на брза помош, сигурна си дека имал бронхопневмонија ??
Починат на неврохирургија после комплицирана втора операција пак имал бронхопневмонија ???
Почината на гинекологија од сепса, пак имала бронхопневмонија ???
Близок на еден од форумот починат од мозочен удар пак имал бронхопневмонија ???
И многу, многу други случаи кои немат блага веза со таа бронхопневмохија се запишани како умрени од корона само поради тоа што биле позитивни.
Сакаш да ти барам од почеток кога објавуваа конкретно како починале да дискутираме или нема потреба, сите по тебе починати до сега се со бронхопневмонија како резултат на корона.
А шо се мачам и јас да дискутирам, ме заболе стојко на крај краева, верувајте си у што сакате, беда најголема се медицинарите, две чисти да се нема, ај некој запатејко ко тенекијата и да разберам, што му се сервира се голта, али струката што е влезена у СФ филм само докажува зошто здравството ни е брука.
Му умрел пациент на операција, корона јебига.
Умрел дома додека да стигне брза помош, корона јебига.
Сега имаат огромно оправдување за својата неспособност, за се е крива корона.
Те прашав нешто и чекам одговор конкретен, уопште не сум безобразен, не исправувај криви дрини, одговори конкретно и брани ги тезите што ги застапуваш.
...до тебе беше прашањето и чека дотичниот одговор, па јас да ти помогнам со линкови малку!

C

CoolIris

Гостин
...до тебе беше прашањето и чека дотичниот одговор, па јас да ти помогнам со линкови малку!
Ама зошто му објаснуваш? За да ти каже колку си недоктор и џабе си студирала 6 години, он повеќе барата и разбира.

Драга, јас тоа што ми е во доменот, немам проблем да го објаснам....тука на форумот има проблем со луѓето кои константно цитираат, како би испаднало нивното последно. Научните трудови и истражувања, џабе би ги постирале, ако некој не умее да ги разбере.

Благодарам на помошта, ама немаше потреба.

Член од
26 април 2020
Мислења
53
Поени од реакции
73
Americki pastor ja obelodenuva vistinata za celava Covid 19 situacija i idninata sto ne ocekuva.Poslusajte te i svatete gi slucuvanjava seriozno

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.581
Поени од реакции
22.294
Најбитно е свеста на луѓето дека постои вирусот и дека со хигиена и дистанца, значи пазливост, може да се опрај ситуацијата. Без тоа за џабе. Германија добро пројде ама пак расте бројката се ближи до 1000 нови на ден. Епа лето, одмори, плажа покрај езеро итн. и крева пак бројката. Чиниш победен беше таква атмосфера имаше ама се врати одма.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Брат сериозно? Ако не дозволиш да го пишеме од корона ќе ПЛАТИШ 500 евра? :pos:
Нее бе брат.. тој дел и мене ми е комичен и се оградувам тука, но другиот дел е тој што боде очи :) ... (покрај мојот фонт на фб )

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Знае ли можеби некој во кои од приватните поликлиники е најбрзо тестирањето?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
Знае ли можеби некој во кои од приватните поликлиники е најбрзо тестирањето?
Кај Жан Митрев за еден ден ти закажуваат за 6000ден.Иначе нормално кај приватните по 4000ден али се чека скоро недела дена (барем за мене така е)Се јавив во вторникот рано сабајле и најрано во Понеделник ми закажаа во Авицена.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
После се чудите кои ќарат од оваа проклета пандемија....да ги прашаш овие на чело што се на болници, фармацевтски компании и останатите во медицинска и фармацевтска индустрија и те како им одговара што има пандемија, и што подолго трае, толку подобро за нив....ама да се немало емпатија бре кон вработениве што маваат по 12 часа на ден, или сиротите што се мачат и умираат...пу.
Има уште долго да трае ова срање, вакцина или не...тек смо почели.

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Ќе може линк од апликацијата,фала однапред 20200726_121852.jpg

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Ти глуп си или што е работа, најди ми мој пост кај сум пишал дека сум бил на планина со температура, ако некогаш си стапнал надвор од асфалт јасно ке ти е дека не е така лесно одење во природа па плус со температура, па плус титов врв... околу останатиот дел од напишаното и сликата треба да знаеш дека таму култура на носење маска е поради загаденоста и во услови кога нема пандемија, мислам дека утре од власта да ти кажат да стоиш на една нога така корона не се фаќа, ке дојдеш тука и ке дуваш балони како некој што стои на две нозе загрозувал живот на цели фамилији... па кога ке ми текне за ракавици каква паника се дизаше, едноставно мизерија.
Абе ти ако ги едитираш поновите постови за да излезе дека не си шетал со корона, старите ќе ги заборавиш... Нели пред 15 дена од тестот си бил во контакт со заболена а ваму пред 5 дена искачуваш планини со температури...

така да мислам дека доста луѓе ова го прелегуваат на нозе без да осетат и паниката е тотално без везе, ниту пак преносливоста е толку голема колку што се направи паника, имено на 27.06 со другар искачуваме титов врв, со што од куманово до попова шапка и назад бевме во исто авто, јас кога се тестирав на 02.07 и биднав позитивен тој за два три дена се тестираше и беше негативен, така да преносливоста не е така како што се претставува, така да врз основа на се и ако остане како што е ( зашто молам бога), ке излезе на крај дека Вело Марковски иако тука беше плукан и омаловажаван ке испадне тотално во право, пак напоменувам од мое лично искуство, овде на форум што читам имале луѓе со за жал полошо искуство.
Од вакви крелиња како тебе вирусов коси во државава, ист менталитет со браќата...

Член од
5 март 2018
Мислења
16.929
Поени од реакции
19.291
Во неколки земји втор бран, Германија, Шпанија, на Балканот веќе знаеме.
Значи факт, вурусот ќе е под контрола дури не се ослободат мерките, после тоа пак се креваат бројките.
Во Битола затворен е еден локал, персоналот се испозаразил и сите се во изолација, рачунај тие пепел имаат направено.
Па дискотеки апелираа да се отворат :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom