Нема гајле,ја ја стаив да и боде очи на @коцка, не за гласови ))))))Бене, Лу и Шумеча
А за оваа Франческана, колку и да сакав да ја гласам, а сакав најмногу на цел свет да гласам за неа, не можев и не можев
Извини шефкук и извини имењачка пица
Ма јас би ја пробал, секако. Сите состојки ги сакам посебно. Само да земам некое крувче од пазарНема гајле,ја ја стаив да и боде очи на @коцка, не за гласови ))))))
Конзервирана круша земиМа јас би ја пробал, секако. Сите состојки ги сакам посебно. Само да земам некое крувче од пазар
Не сум сугурен дали воопшто ја има овдеКонзервирана круша земи
Па пробај со ананас,исто така многу вкусна))))Не сум сугурен дали воопшто ја има овде
Крушка, па макар и свежа! Ќе шлапнам слика овде. А тоа кремот, е нешто како Creme fraiche?Па пробај со ананас,исто така многу вкусна))))
Кремот е хопла 35%,у пицава најважна е комбинацијата на круша со горгонзола.Но за да осетиш максимален ефект,крушата треба да е ептен зрела и сладка.А пошто у Русија вкусни овошја се мисловна именка,ја користам конзервирана круша ))))Крушка, па макар и свежа! Ќе шлапнам слика овде. А тоа кремот, е нешто како Creme fraiche?
Не бидете робови на стереотипи,особено кога се работи за храна...)))))))Какви ереси се тркалаат овде мајко мила Ако не круша земи ананас, ама да не заборавиш цреша на средина
Вие торта или пица правите?
Не сум сигурен, ќе пробам, ќе сликам и ќе кажам мислење.Какви ереси се тркалаат овде мајко мила Ако не круша земи ананас, ама да не заборавиш цреша на средина
Вие торта или пица правите?
Пробај, нема боље бурек, ама тешко да најдеш добар. Единствено кај што последниве години имам јадено добар пица бурек е Силбо.Не сум сигурен, ќе пробам, ќе сликам и ќе кажам мислење.
Што се однесува до ересите поврзани со пица, сѐуште не сум се решил да пробам пица бурек. Тука има два ереса
А, ересите? Како се справи со нив?Пробај, нема боље бурек, ама тешко да најдеш добар. Единствено кај што последниве години имам јадено добар пица бурек е Силбо.
На времето имаше најдобар пица бурек во Вегера на рекорд.
Не е сериозно, комбинирајте колку сакате! И самите италијани кои као ортодоксни во кујната имаат триста комбинации, зависно од регион до регион! Па и ние во детството комбиниравме солено благо. Јас леб, бело сирење и лубеница или грозје сум тепал ехеееј Италијаните шунка и диња, на Истра попара од црно вино и леб.........Не бидете робови на стереотипи,особено кога се работи за храна...)))))))
Незнам како кај вас, мене на двапати ме уништи киселина од пица бурек и од тогаш се разделивме спогодбеноНе сум сигурен, ќе пробам, ќе сликам и ќе кажам мислење.
Што се однесува до ересите поврзани со пица, сѐуште не сум се решил да пробам пица бурек. Тука има два ереса
Кумановци викаат за добар сараош нема лоша ракија, така и за лаком газ не важат правилаА, ересите? Како се справи со нив?