Кајгана готвач vol. 175 [гласање: Пица]

  • Креатор на темата Креатор на темата shumecha.tableta
  • Време на започнување Време на започнување

Гласам за:


  • Вкупно гласачи
    66
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Бене, Лу и Шумеча

А за оваа Франческана, колку и да сакав да ја гласам, а сакав најмногу на цел свет да гласам за неа, не можев и не можев :(
Извини шефкук и извини имењачка пица
 
Бене, Лу и Шумеча

А за оваа Франческана, колку и да сакав да ја гласам, а сакав најмногу на цел свет да гласам за неа, не можев и не можев :(
Извини шефкук и извини имењачка пица
Нема гајле,ја ја стаив да и боде очи на @коцка, не за гласови ))))))
 
Нема гајле,ја ја стаив да и боде очи на @коцка, не за гласови ))))))
Ма јас би ја пробал, секако. Сите состојки ги сакам посебно. Само да земам некое крувче од пазар
 
Какви ереси се тркалаат овде мајко мила :sramezliv: Ако не круша земи ананас, ама да не заборавиш цреша на средина:facepalm:
Вие торта или пица правите?
 
Крушка, па макар и свежа! Ќе шлапнам слика овде. А тоа кремот, е нешто како Creme fraiche?
Кремот е хопла 35%,у пицава најважна е комбинацијата на круша со горгонзола.Но за да осетиш максимален ефект,крушата треба да е ептен зрела и сладка.А пошто у Русија вкусни овошја се мисловна именка,ја користам конзервирана круша ))))
Горгонзолата измешај ја со кашкавал или мека моцарела 70-30% во полза на горгонзолата,али ако користиш мека моцарела,послем рендање убаво истискај ја водата,зашо ќе ти ја ебе пицата )))
Тип: -сукај/тегни ја пицата на семолина т.е гриз,не на брашно.
Ете на мојата на гриз е тегнета,ако и напраиш зум ќе приметиш..))))))
Автоматски споено мислење:

Какви ереси се тркалаат овде мајко мила :sramezliv: Ако не круша земи ананас, ама да не заборавиш цреша на средина:facepalm:
Вие торта или пица правите?
Не бидете робови на стереотипи,особено кога се работи за храна...)))))))
 
Какви ереси се тркалаат овде мајко мила :sramezliv: Ако не круша земи ананас, ама да не заборавиш цреша на средина:facepalm:
Вие торта или пица правите?
Не сум сигурен, ќе пробам, ќе сликам и ќе кажам мислење.
Што се однесува до ересите поврзани со пица, сѐуште не сум се решил да пробам пица бурек. Тука има два ереса
 
Не сум сигурен, ќе пробам, ќе сликам и ќе кажам мислење.
Што се однесува до ересите поврзани со пица, сѐуште не сум се решил да пробам пица бурек. Тука има два ереса
Пробај, нема боље бурек, ама тешко да најдеш добар. Единствено кај што последниве години имам јадено добар пица бурек е Силбо.
На времето имаше најдобар пица бурек во Вегера на рекорд.
 
Пробај, нема боље бурек, ама тешко да најдеш добар. Единствено кај што последниве години имам јадено добар пица бурек е Силбо.
На времето имаше најдобар пица бурек во Вегера на рекорд.
А, ересите? Како се справи со нив?
 
Не бидете робови на стереотипи,особено кога се работи за храна...)))))))
Не е сериозно, комбинирајте колку сакате! И самите италијани кои као ортодоксни во кујната имаат триста комбинации, зависно од регион до регион! Па и ние во детството комбиниравме солено благо. Јас леб, бело сирење и лубеница или грозје сум тепал ехеееј ;) Италијаните шунка и диња, на Истра попара од црно вино и леб.........
Не сум сигурен, ќе пробам, ќе сликам и ќе кажам мислење.
Што се однесува до ересите поврзани со пица, сѐуште не сум се решил да пробам пица бурек. Тука има два ереса

Незнам како кај вас, мене на двапати ме уништи киселина од пица бурек и од тогаш се разделивме спогодбено:D
Автоматски споено мислење:

А, ересите? Како се справи со нив?
Кумановци викаат за добар сараош нема лоша ракија, така и за лаком газ не важат правила:D
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom