Кај си бе
@Toma те нема? Арен си ?
Гледам има луѓе што уште не ја разбираат стратегијава, со тома баш и проценти пресметувавме на почетокот колку ќе се поболат, колку ќе умрат, така да шо е чудењево сега не знам.
А ги гледам и овие што беа многу вокални оти сме имале карантини ова она, сега ќутат сите, е јебига нема грчка, нема море, ни опна цел свет карантин
Арен сум, неамам никакви симптоми, ниту пак сакаа да не тестираат, така да ако сум асимптоматски, дружељубиво го ширам вирусот.
Ви пишав дека близок роднина закачи корона од работа, не избегнуваше одкога се дозна дека се дувло за корона на работа, ама пак на ист улаз сме, близок контакт немавме пола месец пред тестот, симптоми никакви, не не тестираа поради тоа што не влегуваме во алгоритамот и така се тера.
Ама ај на сериозни теми да се префрлиме, Шведска не ја вадите од г'з ама таму состојбата е стабилизирана од јуни и без човек да ви нацрта не разбирате ништо.
Не сакав да го уништувам графикот со податоци од другите години, ама 2018 па и 2015 се над виолетовата линија во јуни и јули, пак ќе кажам состојбата на вкупно умрени во Шведска е стабилна многу долго време и не очекувам нешто посебно да се смени.
@teneke мојата прогноза за Северџистан беше 1000-2000 на годишно ниво, твојата беше над 4000,
Набрзинка сега пребројав (ако не сум утнал) во јули има 118 умрени, во јуни 168 мислам дека беше, што му доаѓа во рамки на мојата прогноза, а на вкупно умрените не сум сигурен дека има големо влијание,
за жал државниот завод за статистика има по крш системо од на ДИК-от, па ќе почекаме некој месец да видеме како било сега.