Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Заврши за мене битката за титулата после ремито со Сасуоло. Лесен распоред имаше Интер после корона паузата, од првите 5 текми 4 им беа дома, а они изгубија бодови од Сасуоло и Болоња, вкупно 5. Ете сега со тие 5 бода ќе бевме на бод од Јувентус, а ако ја тепавме и Верона и 2 бода пред нив. Али што е тука е, сами се криви, да не утињаше ушлено Гаљардини празни голови и да не утнеше Лаутаро пенал можда друга песна ќе се пееше...

Џабе е сеа што ќе дојдат утре на 6 бода, 3 кикса треба да напраи Јуве што е малце потешка работа, нема и они вечно да играат лошо. Да беа 2 ајде се јадеше некако, вака ептен ептен тешко.
Автоматски споено мислење:

Ја пак ќе кажам, дај Боже да го пројдете Лион, Сити има 50 гола да ви начука.
ma kaki Lion, onde sasuolo i atalanta po milion sansi ni pravea ne pa lion na kontri.. Eden gol im treba samo na Lion, kaj ke dae Juve 3 ...

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Шансиве на Сасуоло на крајов :eek:

Као да се цркнати сите делуваат.

Наполи 3-0(4-3)
Атлетико 0-2(2-2)
Милан 0-2(4-2)
Сасуоло 0-2(3-3)

Не ми е јасно како се повлекува и дозволува на вакви екипи да играат со топка. Да ги пушта на 5-6 мин, па да превземе игра е ок, ама ова?
Нека се преиспитаат, ова не е у ред.
Последни 3 натпревари според тоа каков беше текот, имаа минимум 7 бода, а со ужасот кој го прикажаа потоа, само 2 освоија.
Кој им дозволува?
Толку е капацитетот на средниот ред со Матуди, Рабиот и мртвите Пјанич и Рабио, гревовиве топка неможат да задржат повеќе од 10 секунди.

Кога ќе го видам како Матуиди трча по топка ми се плаче.

А Сари со фитил од Југославија во уста мисли дека има способни средњаци и тера негов филм. :pos:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.981
Поени од реакции
116.677
Чисто да се спомене, не дека го правдам Интер или некој од Лацио и Аталанта, на крај клучни ќе испаднат бодовите кои Јувентус ги освои поради судии, иако претежно беа во првиот дел од сезоната. :) Толку од муабетот дека судењето не е битно пошо Јувентус бич најјак. Повраќаница од екипа семката да им ја ебам.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.388
Поени од реакции
19.847
Јувентус имаат среќа шо Лион се три месеци на пауза имаат заборавено да играат :)
Инаку бруки ќе паднеа, не дека и сега не можи да ги усрамат ама потешко.

И да го поминат Лион тешко да се носат со Сити/Реал.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Чисто да се спомене, не дека го правдам Интер или некој од Лацио и Аталанта, на крај клучни ќе испаднат бодовите кои Јувентус ги освои поради судии, иако претежно беа во првиот дел од сезоната. :) Толку од муабетот дека судењето не е битно пошо Јувентус бич најјак. Повраќаница од екипа семката да им ја ебам.
Или клучни ќе бидат утакмиците каде бевте издоминирани од Јуве каде едната од нив беше без публика,кога беше најбитно изгубивте и тука судиите немаат врска.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.473
Поени од реакции
7.810
Или клучни ќе бидат утакмиците каде бевте издоминирани од Јуве каде едната од нив беше без публика,кога беше најбитно изгубивте и тука судиите немаат врска.
Добро не мислеше само на Интер, реално ако гледаме сезонава само Аталанта заслужува да биде шампион, преку 100 гола, убедливо најдобра гол разлика, 0 судиска помош односно се изгазија пред себе а со Јувентус беа видно оштетени, сакале тоа да го признаете или не...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.981
Поени од реакции
116.677
Што е тоа битно кога од судии имате минимум 8 бода? И Јуве беше издоминиран од Сасуоло па не гледам тоа да им шкоди на местото на табелата, if you know what I mean. :)

Член од
19 февруари 2015
Мислења
54
Поени од реакции
61
Zasho edncka ne si poglednete u vasiot dvor .. 2 pati izgubivte od Juve i najbitni bile nekoi si sudiski greski vo korist na juve (pa i 8 boda...wtf) ... ne mi e jasno kako funkcionira vasiot mozok na navivacite na inter najozbilno .. protiv vas ima se na se 4 penali dosudeno ovaa sezona , protiv juve 10 ( i ne pravam maabet tuka lautaro sho trebase crveni suspenzii i cuda so atalanta) i juve imale +8 od sudii .. juve mozda bese izdominiran na poslednite 3 sredbi , vie ste na 23 u cela sezona pa nikomu nisto.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.944
Поени од реакции
8.843
Тренерот на Фиорентина: "да не заборавиме, Фиорентина беше еден од клубовите кои беа највеќе погодени од Коронава"

Епа Аталанта и Самдорија од што беа погодени бе друже, од гром ли??

Еве Самдорија на 5 утакмици, 4ри победи, а Аталанта е*е не ваде...

[/URL]

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Добро не мислеше само на Интер, реално ако гледаме сезонава само Аталанта заслужува да биде шампион, преку 100 гола, убедливо најдобра гол разлика, 0 судиска помош односно се изгазија пред себе а со Јувентус беа видно оштетени, сакале тоа да го признаете или не...
Ако ги глеаме последниве 10 кола Аталанта заслужи титула да само што сезоната трае 38 кола и до паузата Аталанта беше на -15 бода од Јуве а и на почетокот на сезоната Аталанта изгуби доста бодови,они никад не ни биле во трка за скудетото.
Автоматски споено мислење:

Што е тоа битно кога од судии имате минимум 8 бода? И Јуве беше издоминиран од Сасуоло па не гледам тоа да им шкоди на местото на табелата, if you know what I mean. :)
Ќути брат МИНИМУМ 8 бода:D на краева ич не ми паѓа на памет да ви менувам мислење,муабетиве со судиите ви се подосадни и од муабетите со Џони и местењето.Као фан на Јуве ми одговара да си мислите дека разликата меѓу Јуве и Интер се судиите ама во ваш фан клуб други муабети терате,i wonder why.

Еден вика Аталанта заслужиле,други Лацио заслужија иако чудно не спомна ништо дека Лацио добија 15 пенали сезонава а и после паузава судиите не им се криви што се -7 од Јуве моментално. Ти викаш дека Интер заслужи као да не гледам како игра Интер после декември и пак имаш храброст да пишеш дека ради судиите не се борите за скудето.

Последно уредено:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Јас мислам дека и фактор треба да се земи дека тимовите играат на секои 2 дена пред да се збора за местење. Играчите се сигурно уморни.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.388
Поени од реакции
19.847
Сасуоло везат на теренот,везат.
Против Јуве изиграа многу добра партија, Шчезни како октопод беше, све му фати, а овие од сегде како се распуцаа леле мори мајко, да ти е милина да ги гледаш, е сега одбраната им е чорба, да се стегнат во одбрана можи да се докопат барем квалификации да играт за ЛЕ.

Берарди јас го мислам 30 години тој во цутот на младоста да ти бил :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.701
Поени од реакции
88.714
Лече ќе испаѓа :( Саучешче Шики :popce:
Не куди, уште не е готово... :mad: Сега играат Лече-Џенова, дуел за опстанок, а ги видов и распоредите на двата тима, Џенова имаат потешки натпревари до крај.

Ако испадне Лече идна сезона ќе немам за кого да навивам од помаливе екипи :( . Киево одамна го нема, а сигурно нема да ги бодрам мртвите Беневенто и Кротоне

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Не куди, уште не е готово... :mad: Сега играат Лече-Џенова, дуел за опстанок, а ги видов и распоредите на двата тима, Џенова имаат потешки натпревари до крај.

Ако испадне Лече идна сезона ќе немам за кого да навивам од помаливе екипи :( . Киево одамна го нема, а сигурно нема да ги бодрам мртвите Беневенто и Кротоне
Добро не ја научи лекцијата за Џенова? Ќе зареди се победи до крај сега, ќе изгледаат како Алфа и Омега и нема да испаднат. Ќе испоместат се до крај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom