Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.863
Нити Албанец премиер ќе има, ниту кантонизација. Ќе продложат СДСМ и ДУИ да си владеат по старо, Апасиев ќе лае во Сообрание а Мицковски ќе глуми увреѓен дури не го набркаат од партијата.
Исто ко што немаше да има двојазичност и промена на име.Се беше тоа во главите на вмроните,нели Ставро?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ахмети има моќ колку сакаш. Таква, од тој тип. Во последниве години не бара повеќе луѓе. Туку бара симболика. Проекција на моќта. Претседател на Собрание беше прво. Двојазичност во Пехчево наредно. Што корист има ДУИ од двојазичност со Пехчево реално? Нели можеше да го компензира тоа за повеќе вработување? Сега дојде на ред премиер.
Можеби, ќе видиме. Според мене, на овие избори се „загрева“ подлогата за албанец премиер. Ќе се ценка за овие ствари што ги реков, дур у умот на Албанците не се зајакне уште повеќе таа идеја. Владава ќе биде стаклена, следните избори ќе бидат за брзо, таму уште појако ќе настапи со реторикава.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Античкиот бугар? Скраја да е.

Не гледам како Мицкоски би станал премиер. Не го стануваш Заев од тоа столче за ништо на светот. Мислам дека Мицкоски е завршена приказна во политиката. Мизрахи не ми изгледа како некој кој има кој знае колку грб или авторитет во партијата, ама не сум баш упатен. Да не те чуди да се вратат некои од отпишаните.
За грб, еврејка е ќе има и тоа каков, само прашање е што удба намерила со дпмне. Ако планираат да ги дигнат за 2-3 години тогаш најарен кандидат им е оваа.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.407
И? Името беше сменето по налог на сили за кои не можеме ни да си замислиме каква моќ имаат. Македонија мораше во НАТО, не можеше таму без промена на името. Крај на приказната.
Ете ти сега Сорос-морос теории на заговор :) кај се мигрантите

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Исто ко што немаше да има двојазичност и промена на име.Се беше тоа во главите на вмроните,нели Ставро?
Не знам јас што има во главата на еден просечен вморон, и не сакам да знам. Мора малку ментална хигиена да одржувам.
Автоматски споено мислење:

Ете ти сега Сорос-морос теории на заговор :) кај се мигрантите
??

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.968
Поени од реакции
73.935
Zasto mora be nekoj da se dogovori so dui? Ednostavno fak of mu prais i si furas tehnicka vlada do lokalni izbori koi bi bile so parlamentarni
Затоа што ќе ги возат во гепек. ДУИ пука со калаш сред Центар, ако сака утре ќе прогласи независни територии на територија на Македонија. Не се решаваат на таков потег, затоа што ни во своја држава не би имале толку привилегии.
Не знам како уште не се расчу во темата за КРИМИНАЛЦИТЕ, ама најзпознатитр кримоси во државава од последниве години, вршеле огромно агитирање и заплашување на населението по селава. Испозапалиле еден куп автомобили, како потсетување за кого треба да се гласа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.056
Поени од реакции
23.501
И? Името беше сменето по налог на сили за кои не можеме ни да си замислиме каква моќ имаат. Македонија мораше во НАТО, не можеше таму без промена на името. Крај на приказната.
Taka de, samo sto togas drugo velese, toest isto kako sega onaka siguren poln so sebe kako i obicno. Zatoa prasav dali znaes deka e smeneto, da ne ne si vo tek slucajno.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.476
Поени од реакции
114.357
Нити Албанец премиер ќе има, ниту кантонизација. Ќе продложат СДСМ и ДУИ да си владеат по старо, Апасиев ќе лае во Сообрание а Мицковски ќе глуми увреѓен дури не го набркаат од партијата.
Така зборуваа некои и за името, идентитетот и пар други работи па видовме што се случи. На Заев не треба да му се верува буквално ни добро утро кога ќе каже.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Taka de, samo sto togas drugo velese, toest isto kako sega onaka siguren poln so sebe kako i obicno. Zatoa prasav dali znaes deka e smeneto, da ne ne si vo tek slucajno.
Што друго велев? Никогаш во животот не сум рекол дека името нема да биде сменето. Секому со коефициент на интелигенција поголем од 65, кој само површно прати политика му беше јасно дека кога тогаш до тоа ќе дојде.

Така зборуваа некои и за името, идентитетот и пар други работи па видовме што се случи. На Заев не треба да му се верува буквално ни добро утро кога ќе каже.
Ме боли мене за Заев, ама никој на форумот не успеа да објасни што е тоа идентитет и како е сменет. Само повторувате празни флоскули.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.042
Поени од реакции
45.710
Ама ти гледаш од перспектива на СДСМ. Јас гледам од перспектива на Ахмети. И математиката ми е ваква:

- не попуштам премиер Албанец по ниедна цена
- ако двете не ми прифатат одам на нови избори
- на тие избори Апасиев на бранот на овие два мандати ќе добие уште бар 5-6, и ќе ги стави и СДСМ и ВМРО во уште понезавидна позиција
- апсолутен победник сум кај Албанците, ако има нови избори, и тие што не ми веруваа дека сум искрен за премиер Албанец, ќе ме гласаат, ете ми 20 пратеници

Зошто би попуштил?
Математикиве лесно поминуваат само на форумов, а истите само за овие избори се поокажаа катастрофални на темава, така да батали, далеку од тоа дека така ќе биде ко што напиша сеа, овој 20, оној плус 5-6, овие минус толку, кур се тресе у ладна вода.

Ја спомнав и таа албанска перспектива, дека све тоа беше глумење лудило у пакет со " недоразбирањата '' контра сдс, слични сценарија правеа и со дпмне на времето па ја редеа после со грујо и мијалков ко ништо да не било.
Ахмети повторно е во игра да условува дебело, зашто мислиш дека милион % ќе остане само на варијантата Зибери која ниту една македонска партија не би му ја доставила.

Нови избори у моментов се sci fi сценарио според мене, нит пак за истото амин ќе стигне од Кале каде и сам знаеш дека се решава скоро све во земјава. Али еве да речеме дека и тоа би било случај, веројатноста такви бројки да има ко што ти си кажал сеа е мала, пак нештата all in all би останале на статус кво состојба.

Паѓа ете муабетов у вода ако сдс попушти, али ако е другото сценарио на тапет, ќе ја наредат пак, ко многу пати до сеа што ја ределе, на бизнис план секад се слагале дуи и со дпмне и со сдс, ќе си билдаат сопствено финансиско конто 4 години, јакиот курац што нема за тој период албанец премиер кога и онака го имаат најлесноманипулативното гласачко тело кое на милион други начини можат да го придобијат, и ќе го придобијат.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.407
Нема врска бе ставро биднало... мада јас мислам дека ако издржевме уште некоја година кривини да им фаќаме на тие сили, ќе беше веќе ирелевантно името... Ние ако го мењававме името требаше уште 91 да го смениме, да видиме некој бенефит, па ние да ги дупиме Бугарија и Албанија за влез, а не вака, по свадба тапани...

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.056
Поени од реакции
23.501
Што друго велев? Никогаш во животот не сум рекол дека името нема да биде сменето. Секому со коефициент на интелигенција поголем од 65, кој само површно прати политика му беше јасно дека кога тогаш до тоа ќе дојде.
Aj nema veze, batali.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.407
Ме боли мене за Заев, ама никој на форумот не успеа да објасни што е тоа идентитет и како е сменет. Само повторувате празни флоскули.
... секој се идентификува некако...

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Нема врска бе ставро биднало... мада јас мислам дека ако издржевме уште некоја година кривини да им фаќаме на тие сили, ќе беше веќе ирелевантно името... Ние ако го мењававме името требаше уште 91 да го смениме, да видиме некој бенефит, па ние да ги дупиме Бугарија и Албанија за влез, а не вака, по свадба тапани...
Не знам како ќе фаќавме кривини уште неколку години, и што ќе се променеше во меѓувреме.

Aj nema veze, batali.
Не бе, има везе, кажи ми што сум велел порано. Јас се држам до своите ставови и ретко ги менувам.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.288
Поени од реакции
26.168
Математикиве лесно поминуваат само на форумов, а истите само за овие избори се поокажаа катастрофални на темава, така да батали, далеку од тоа дека така ќе биде ко што напиша сеа, овој 20, оној плус 5-6, овие минус толку, кур се тресе у ладна вода.

Ја спомнав и таа албанска перспектива, дека све тоа беше глумење лудило у пакет со " недоразбирањата '' контра сдс, слични сценарија правеа и со дпмне на времето па ја редеа после со грујо и мијалков ко ништо да не било.
Ахмети повторно е во игра да условува дебело, зашто мислиш дека милион % ќе остане само на варијантата Зибери која ниту една македонска партија не би му ја доставила.

Нови избори у моментов се sci fi сценарио според мене, нит пак за истото амин ќе стигне од Кале каде и сам знаеш дека се решава скоро све во земјава. Али еве да речеме дека и тоа би било случај, веројатноста такви бројки да има ко што ти си кажал сеа е мала, пак нештата all in all би останале на статус кво состојба.

Паѓа ете муабетов у вода ако сдс попушти, али ако е другото сценарио на тапет, ќе ја наредат пак, ко многу пати до сеа што ја ределе, на бизнис план секад се слагале дуи и со дпмне и со сдс, ќе си билдаат сопствено финансиско конто 4 години, јакиот курац што нема за тој период албанец премиер кога и онака го имаат најлесноманипулативното гласачко тело кое на милион други начини можат да го придобијат, и ќе го придобијат.
ДУИ откако е основана во 2002ра, два пати се има доведено во ситуација да одлучува која од македонските партии ќе формира влада. Првиот пат го наплати тоа со срамна амнестија, што ВМРО-ДПМНЕ мораше да ја испорача во првите две недели. Вториот пат со двојазичност. Зошто мислиш дека би се повлекле третиот пат? Што од нивната досегашно делување ти укажува на тоа?

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom