Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.611
Поени од реакции
7.737
wtf Јове успеал да добие 10к гласови?? Ова сериозно?
Кекеноски беше заедно со Павле Трајанов и МОРО.
Автоматски споено мислење:

Упс кога зумирав 7 било.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Исто како што и ти знаеш дека оваа е од 10 јуни.

Е да одеше на линкот ќе можеше да прочиташ од кога е и немаше да се глупираш, ама тебе не те интересира тоа како и оној милогорецот кој оди по тебе и јаде ....
На кој линк да одам бе, ограничен еден?
Уште да беше ова некако релевантно со она што јас го пишувам.
Ти го имаш проблемот со она што пријател го нарекува(ше) „ехо“.
Ти се причинува нешто дека мислам/сум пишал и ми контраш на тоа, а уствари не постои.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.213
Да има барем грам патриотизам во ДПМНЕ ќе поддржат малцинска влада на СДСМ без ДУИ. Но антагонизмот е пуштен на најјако.
значи ДУИ не може, а Беса може :yid:
Која е разликата помеѓу ДУИ и Беса, сериозно?

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Не верувам дека условот ќе им биде тој, и ја одам на варијантата дека беше тоа глумење лудило пред избори, на крај јенките ќе притиснат ако треба ќе се добие влада. У глобала статус кво е на политички план, нештата во земјава ќе продолжат да функционираат ко и до пред техничкава влада, со тоа што једина промена е што ги добивме Левица у Парламент.
Премиер албанец не верувам дека некој би им доставил, вмро дефинитивно не, за сдс можеби еден ден, не се исклучува и тоа од оваа партија, али не сега.
Шо мислиш искрено, кого ќе притиснат полесно јенките, Заев да го прифати Зибери, или Ахмети покрај цела кампања за албанец премиер, да каже еве не мора да имаме премиер? Ама биди неутрален :D

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Вакво нешто да се случеше со ДИК, во време на Груевски, ќе имаше пискотници до Вашингтон, споредби со Северна Кореја, хистеришење по социјални мрежи, траќање од земја..

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Шо мислиш искрено, кого ќе притиснат полесно јенките, Заев да го прифати Зибери, или Ахмети покрај цела кампања за албанец премиер, да каже еве не мора да имаме премиер? Ама биди неутрален :D
Јас мислам дека ќе си се договорат за Албанец премиер. Одстапката што ќе ја направи ДУИ е албанецот да не биде од нивните редови, како што планираа, Зибери, туку да биде од СДСМ, најверојатно Зекири.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.213
На кој линк да одам бе, ограничен еден?
Уште да беше ова некако релевантно со она што јас го пишувам.
Ти го имаш проблемот со она што пријател го нарекува(ше) „ехо“.
Ти се причинува нешто дека мислам/сум пишал и ми контраш на тоа, а уствари не постои.
Ај малку олади Копитаревиќу!
На овој линк каде точно говори од кога е видеото и колку е старо.
(.... Сега во живо е -за компјутерски сксперти, Старо е 15 тина години... за писмени)

Престани твојата подкапицтираност да ја рефлектираш кон другите, не сум ти јас виновен што имаш лимитиран IQ, или мислиш дека за се треба да ти цртам за да ти и твоите другарчиња разберете.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Ај малку олади Копитаревиќу!
На овој линк каде точно говори од кога е видеото и колку е старо.
(.... Сега во живо е -за компјутерски сксперти, Старо е 15 тина години... за писмени)

Престани твојата подкапицтираност да ја рефлектираш кон другите, не сум ти јас виновен што имаш лимитиран IQ, или мислиш дека за се треба да ти цртам за да ти и твоите другарчиња разберете.
lol сеа го менува линкот бе, која легенда си, па уште зa IQ ми збори
ај провери уште еднаш кој линк го стаи првиот пат
hint
1594930787194.png

Како и да е, излишно е повеќе да се дебатира со тебе поради ехо проблемот.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.611
Поени од реакции
7.737
Љупчо Балкоски од ВМРО Народна влегува во Собрание.

1594931144711.png

Член од
12 март 2009
Мислења
20.235
Поени од реакции
16.381
Вакво нешто да се случеше со ДИК, во време на Груевски, ќе имаше пискотници до Вашингтон, споредби со Северна Кореја, хистеришење по социјални мрежи, траќање од земја..
не мора да има влада...Белгија повеќе од година немаше влада, само некоја техничка а собрание имаше...

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.611
Поени од реакции
7.737
Уствари ДПМНЕ со кртовите Балкоски и Панчо Минов можат да направат мнозинство со ДУИ.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.042
Поени од реакции
45.711
Premier na zemja ne se stanuva so 15 pratenici nasproti 46 osvoeni mandati.
Na koja osnova bi go pritisnale zaev, i onaka gubat glasovi sds na ovie izbori, u minus se 100 000 ako ne se lazam, i poveke t.e., zaev idese na toa da bide mandatar, zatoa e i glasan od svoeto glasacko telo. Svesen li si kolku ke izgubi vaka ako prifati takvo edno scenario kakvo sto navede ti, eden micko edvaj pobedi, ne pa nekoe reformirano vmro vo idnina, ako voopsto i se sluci toa, a i da ne se sluci, ke izgubat pak ...
A u momentov a i u idnina na amerikancite tuka podobar igrac im e sds, da ne ti se objasnue zasto e toa taka, so albanec premier definitvno gi gubat slednite izbori koi moze i da se predvremeni.

Na kraj situacijata ke e ista ko i pred izborive odnosno tehnickava vlada, koga e vo prasanje kolaicijata na sds so albanskite partii, go zabole kur ahmeti dali ke ima premier albanec ili ne, na strana ke si se bogatat ko i do sea, (pre)lesno manipulativno im e glasackoto telo i onaka taka da nema da e kraj na svet za niv ako ziberi ne e sea premier. Kako i da e ovaa uslovno recena karta so ziberi ke gledaat da ja iskoristat za nekoj drug uslov, ko sto bese zakonot za jazici prethodno, onoj '' so evropskoto znamence ''.

p.s. Ne isklucuvam eden den takvo scenario so albanec premier, ama sega mi e tesko izvodlivo, se sluci li toa na dolg rok ( pomal od 4 godini ) ke e definitivno neisplatlivo scenario za sds, zasto ke izgubat glatko makar i od vakvo mrtvo dpmne.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Ќе има некоја скромна награда за нас што точно го погодивме резултатот во анкетата погоре? Барем по едно киндер јајце ако не друго? :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom