Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2015
Мислења
246
Поени од реакции
438
Солза Грчева, Јанко Бачев, овој од Интегра и уште неколку други сателит партии се дефинитивно победниците на овие избори..Како успеаја да одработат за СДС алал да им е.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.817
Поени од реакции
40.116
Види ја сликава во Paint на Windows 98 на пентиум тројка правена :pos:
Колку и да се заебаваме ние, пак се посимпатични одколку бугарон Колев, Бунтур или Најчевска. :D

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Мене ме воодушеви предизборната кампања на ДПМНЕ, се гледаше дека ја има смислено политички мастермајнд. Се запнаа со рекетот што Боки му го направил на Камчев. Пола Македонија леб нема да јаде, што очекуваа, дека Македонците ќе сочуствуваат со Камчев? Кои дебили мајко мила. А бомбите што ги пукаа, посебно нуклеарките на крајот беа посебна приказна. Никому повеќе не му е гајле за бомби, повеќето не ги ни приметија. Помина еднаш сеирот со бомбите за Ставревски и Гоца, сега беше скроз аут.

Наместо здрава политичка програма пак нудеа само страв. Овај пат беше федерализација и девалвација. Да не победиш против Заев, кој е најнеомилениот политичар во Македонија евер, треба навистина посебен талент.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Солза Грчева, Јанко Бачев, овој од Интегра и уште неколку други сателит партии се дефинитивно победниците на овие избори..Како успеаја да одработат за СДС алал да им е.
А се појави 3-та партија одма се сателити и после се чудите зашто ова ни се дешава? Па барем Интегра ќе го вратеше името за разлика од Мицко... Зашто не гласаше за Интегра или Левица, зашто тие 60-70% што бојкотираа референдум не гласаа за една од овие две партии?

Пак ќе кажам не ви е за името или за Македонија, за работно место во администрација ви е па макар работеле и во Федерална Илирида.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Зошто се убедени СДС дека во 3ка се пата-пата? 5.000 гласови води ВМРО...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Koлку што ѕирнав пред да им падне пак сајтов на дебиливе, разликата во ИЕ6 е 1500+ за СДСМ спроти ВМРО.

Обично ВМРО во претходниве победуваше со 3-4000.

Тоа индиректно значи дека од Беса добиле цирка 5000 гласови, кои ќе ги платат скапо со 3 пратенички места на Беса.

Сосе ИЕ1 и ИЕ5 ќе му дојдат 5-6 пратеници од Беса, што колку и овие да се прават пацифисти сепак е рулет, затоа што секогаш овие пратеници на Беса можат лесно да се отцепат.

Ја одбраа најслабата албанска опција и ќе им се покаже ова како лош потег...

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.994
Поени од реакции
11.634
Зошто се убедени СДС дека во 3ка се пата-пата? 5.000 гласови води ВМРО...
Таму е тесно, не е прашањето колку разлика има повеќе ДПМНЕ туку колку е разликата за 20-тиот пратеник. Таму чак има некакви шанси и Левица да земе 1 пратеник, тогаш би било 10 ДПМНЕ 9 СДСМ 1 Левица, ама мислам тешко.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
972
Поени од реакции
1.597
cestito pobeda na sdsm i pozdrav do site vmrovcinja so izgubija teski kladbi deka ke pobedat na izborive.

dolu gruevizam dolu diktatura dolu glasanje do 9 casot sabajle. reformirajte se.

napred zoki zaev, car na severna makedonija

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.817
Поени од реакции
40.116
cestito pobeda na sdsm i pozdrav do site vmrovcinja so izgubija teski kladbi deka ke pobedat na izborive.

dolu gruevizam dolu diktatura dolu glasanje do 9 casot sabajle. reformirajte se.

napred zoki zaev, car na severna makedonija
Ако се прашувате зашто сме на дното во Европа. :D

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Како што се обработуваат гласовите се поголема е разликата, сега сдс би имала 3 пратеници повеќе.

Левица не се знае колку ќе имаат, мене тоа ме интересира.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom