Апликација е, од официјален сервис на VW.Со која веб страна или апликација е оваа проверка? Ептен малце вратена, скоро па реална километража![]()
![]()
Ова е единствен начин да дознаеш дали е враќана или не.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Апликација е, од официјален сервис на VW.Со која веб страна или апликација е оваа проверка? Ептен малце вратена, скоро па реална километража![]()
![]()
Oва работи само ако е цело време сервисирана во овластен сервис на VW, така?Апликација е, од официјален сервис на VW.
Ова е единствен начин да дознаеш дали е враќана или не.
Да да, овоа е централен систем на VW низ цел свет.Oва работи само ако е цело време сервисирана во овластен сервис на VW, така?
Точно, генерално земени од официјални партнери во Германија, односно коли оставени старо за ново.Отворете ја страната на AUTOWELT Кочани,вечином од колите му се со реална километража и ке видите како стојат работите.Пред неколку месеци имаше Пасат од 2018та година со 150.000км поминато.Има и други возила од 2017та и 2016та сите беа со преку 150.000 км поминато.Тоа се реални километражи
Поентата ми беше да видат тие со голфовите 2009та од пријатели со реални 120.000Точно, генерално земени од официјални партнери во Германија, односно коли оставени старо за ново.
Има коли 2к19, 20 со 80, 100к.
Site koli doneseni od gore se so standardna kilometraza 150 000 do 170 000 pa ti bidi maz i poznaj koja e vrqtena.Отворете ја страната на AUTOWELT Кочани,вечином од колите му се со реална километража и ке видите како стојат работите.Пред неколку месеци имаше Пасат од 2018та година со 150.000км поминато.Има и други возила од 2017та и 2016та сите беа со преку 150.000 км поминато.Тоа се реални километражи
Сите се вратени, нема што тука да познаваSite koli doneseni od gore se so standardna kilometraza 150 000 do 170 000 pa ti bidi maz i poznaj koja e vrqtena.
I vo CH gi vrakjaat ???Сите се вратени, нема што тука да познава
Не.Кaј нaс ги врaќaaтI vo CH gi vrakjaat ???
Само на основ на последен овластен сервис и моментална километража, сликата што ја ставив пред некој пост(таа слика е од Порше Македонија).У Пoрше знaм декa мoже дa се утврди тoчнa килoметрaжa,aмa сaмo aкo имaш пoзнaт.
Има начин,има скриено место на самиот компјутер кој ги отчитува импулсите од давачот и си креира своја сопствена километража,исто како што си мери на шалт табла километр саатот.Не е 100% точна,ама на 200.000 км може да згреши за околу 40-50 км и таа разлика е само поради слаб акумулаторот кога бил,по линија на тој што е поблиску на кабелот од алтернаторот,тој отчитува правилно.За да се пристапи до таа меморија треба соодветна опрема за соодветниот бренд да имаш,јас знам човек што има за ВолвоСамо на основ на последен овластен сервис и моментална километража, сликата што ја ставив пред некој пост(таа слика е од Порше Македонија).
Инаку нема друг начин.
So VCDS(after market dijagnostika za vw grupacija koja site garazi ja koristat) mislam moze da se procita direktno od ECU. Ako e vrakjana ke bide razlicna od taa na odometar. Ja imam VCDS i go nosam so mene koa idam nakaj Mk, pa ako nekoj ima kola od vw grupacija moze da testirame negde sredina na Avgust koa ke doagjam(ako ne zatvorat granici pak). Ili pa ke odam da vidam nekoa od ovie sho gi prodavat i ke prasam ako moze prvo da ja stavam na dijagnostika.Има начин,има скриено место на самиот компјутер кој ги отчитува импулсите од давачот и си креира своја сопствена километража.Не е 100% точна,ама на 200.000 км може да згреши за околу 40-50 км и таа разлика е само поради слаб акумулаторот кога бил,по линија на тој што е поблиску на кабелот од алтернаторот,тој отчитува правилно