Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.551
Поени од реакции
2.727
Еден, два изборни циклуси ќе се гласа така. И ќе добиеме власт со огромно апсолутно мнозинство. Ама после тоа луѓето ќе сфатат дека ако гласаат човек што ќе ги претставува стварно, тој може да уценува гласање на буџет со давање повеќе пари од истиот за неговото електорско место, без разлика од која партија доаѓа. И тоа ќе почне да се менува.
Уште македончето да имаше капацитет да го сфати тоа .. Ама...

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Го посрал у дуел џандар со десет заглавени куршуми у глава....уше да не го посере и да иде да се фрли у Вардар.

Ај зборете за конкретни работи.
Да расчистиме околу заблудите што се некакви фундаменти на политичкиов хаос овде. Не секоја, поточно, нема во светот социјалдемократска партија која е тотален предавник и нема никаков однос кон државност и национална историја. Ако ја земеме формално политички како лева партија (на хартија), Левица би требала да е поблиска идеолошки до сдс. Не се работи за десничарство на Левица, туку ненормална забеганост на сдс, до толку забеганост да Левица изгледа десна.
Второ, дпне=сдс во смер на заштита на национални интереси. Нивни пратеници го овозможија клучното мнозинство, а претходно генерираа криза со која ги компромитираа сите државни интереси, ги спуштија гаќите на државава.
Покрај гнаси како сдс и дпне, многу е лесно човек да биде патриот.

Децата не ти ги коментирам....логично е млад човек да е заведен. Сакам да те потсетам на армијата млади кои (да ми извиниш) стап ги заболе и за Левица и за гласање, најмалку за државава и што гледаат прв авион да фатат од овде. Тие се најмногу, ама не може чоек да добие претстава пошо не се собираат нели....за жал добар дел од нив се интелигентни и ќе си најдат живот негде надвор.

Еве јас ќе се обидам понатаму афирмативно да пишувам за Левица, иако мој личен впечаток е дека не научија некои важни лекции од порано. Апасиев и порано се изживљаваше со разноразни балвани од нашава политичка сцена....може кај мене и тебе да пројде пошо ја гаѓа поентата, ама има и многу луѓе што не сакаат арогантност, што чинот на страсно коментирање, жолчно расправање, го толкуваат како немоќ, фрустрација, можност понатаму да прерасне у дрзок авторитет исл.
Треба светла кошула да облече бе....не ко за на парастос да искача...Србија го гласаше Тадиќ пошо жени се трескаа по него, ако пепел напраија со крадење...сакам да кажам дека кога веќе пресликува иконографија, ораторски техники, нека седне малку и тој психолошки дел да го разработи.
Не можеш да го запреш тој тренд на иселување, тука не може ниеден политичар кои не е на власт да ги придобие тие гласови, тоа може да го направи тек кога ќе владее и ако навистина е тоа што се прeставувал че го препознаат останатите.А инаку најголемиот дел од младите не да не им чуе за партии, туку не им чуе за ништо и за шо треба и за шо не треба, им викам на многумина од мојата генерација, одете пе подржете го човеков, а они ае бе кур ме боли, си чекам визата да ми излезе кој го ебе тој Апасиев.Ок не можам да ги хејтам јас сум избегал така да немам право да сум против тоа ама пак човек треба да е свесен, тоа дека повеќето ќе успеат баш да се снајдат на запад малку потешко, не може ни да се споореди животот во твојата земја и животот надвор.

Ова со стилот, читам коментари од теткици како бил запуштен, како не го личело, искрено не те сметам тебе за таков, само затуцанатите луѓе кои како шо кажа гласале поради убавината на Тадиќ, можат да судат за некој нешто по стилот на облека.Нема потреба од светли кошули, црна е ситуацијата, државата е во почината и некој треба да ја воскресне, не ни требаат луѓе во костими и одела.Не може да не биде дрзок со такви луѓе, не може да биде поинаков во оваа ситуација кога е сам против сите.

Треба да му се даде шанса на човеков и не вреди барем ние кои размислуваме малку поинаку од другите да гледаме влакно во јајцето или па да се изразам како оние да го ситниме отпорот, сега е важно да влезе во Собрание а за тоа може да придонесеме само ние што сега го разбираме.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Не можеш да го запреш тој тренд на иселување, тука не може ниеден политичар кои не е на власт да ги придобие тие гласови, тоа може да го направи тек кога ќе владее и ако навистина е тоа што се прeставувал че го препознаат останатите.А инаку најголемиот дел од младите не да не им чуе за партии, туку не им чуе за ништо и за шо треба и за шо не треба, им викам на многумина од мојата генерација, одете пе подржете го човеков, а они ае бе кур ме боли, си чекам визата да ми излезе кој го ебе тој Апасиев.Ок не можам да ги хејтам јас сум избегал така да немам право да сум против тоа ама пак човек треба да е свесен, тоа дека повеќето ќе успеат баш да се снајдат на запад малку потешко, не може ни да се споореди животот во твојата земја и животот надвор.

Ова со стилот, читам коментари од теткици како бил запуштен, како не го личело, искрено не те сметам тебе за таков, само затуцанатите луѓе кои како шо кажа гласале поради убавината на Тадиќ, можат да судат за некој нешто по стилот на облека.Нема потреба од светли кошули, црна е ситуацијата, државата е во почината и некој треба да ја воскресне, не ни требаат луѓе во костими и одела.Не може да не биде дрзок со такви луѓе, не може да биде поинаков во оваа ситуација кога е сам против сите.

Треба да му се даде шанса на човеков и не вреди барем ние кои размислуваме малку поинаку од другите да гледаме влакно во јајцето или па да се изразам како оние да го ситниме отпорот, сега е важно да влезе во Собрание а за тоа може да придонесеме само ние што сега го разбираме.
Реков дека афирмативно ќе пишувам, а забелешките ми се прилично конструктивни. Не е битно на мене и на тебе да ни се допадне, ако ја контаме суштината, битно е на тој што гледа малку и формата да е како што треба.

Друго, најсериозно мене ме доживувале кога смирено сум ги пренесувал незадоволствата, од што и да е во животот: работа, приватен живот, љубов....кога хистеришеш, делуваш несигурно, без самодоверба, како да сакаш силеџиски да протнеш нешто.
Пак ќе повторам - му се вага секој слог, не секој збор. Муртинецон тресе по три тона глупости и лаги дневно, ама него ќе го полираат уште 300 твитерџии, експертутки, лајала....овој кога ќе каже нешто, па и да е позитивно од секој аспект, ќе му биде искривен контекстот и намалена популарноста со тоа.
И нешто што кај мене повторно стои со резерва е опортуната страна, односно, дали ќе останат доследни на политиките ако станат дел од парламентот. Штом ја испиеш првата чаша вода, одма забораваш колку си бил жеден претходно. Далеку од тоа дека ќе стане власт, ама првиот ден после изборите се случуваат најгнасните игри, коалиции, трансфери исл. Се изнагледавме солзи, лилиња, павлиња....ако влезе у таа неславна екипа, тешко и да се очекува понатаму да покаже конструктивност. Малку поинаку се интерпретира патриотизмот кога материјално ќе се сместиш. Се' ова зборам условно - многу ме интересира како ќе излезе...

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Се чудам на предрасудите за изгледот на Димче. Си фура свој стил човекот, за разлика од многу нас. Има и поуба жена од сите вас ако ви значи нешто. :icon_lol: Уствари Димче треба да биди сан сваке жене бре, дете за пример.

Кога сме кај Левица. Официјалната страна им експлодира и секој ден има по 500-1.000 нови лајка. Млади се, образовани, не се компримитирани и автентични. Апасиев си е приказна сама за себе која си влечи гласачи и е голема реклама. Го имаат најдобриот спот, работат на терен а активистите велат дека има преголема заинтересираност и љубопитност, посебно кај младите. Се на се, еве го резултатот:

1593810341554.png

P.s: Ова не е местена "анкета" која лажи и креира мислење. По релевантно од ова здравје.

#ЛевицаВоПарламент

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Го посрал у дуел џандар со десет заглавени куршуми у глава....уше да не го посере и да иде да се фрли у Вардар.

Ај зборете за конкретни работи.
Да расчистиме околу заблудите што се некакви фундаменти на политичкиов хаос овде. Не секоја, поточно, нема во светот социјалдемократска партија која е тотален предавник и нема никаков однос кон државност и национална историја. Ако ја земеме формално политички како лева партија (на хартија), Левица би требала да е поблиска идеолошки до сдс. Не се работи за десничарство на Левица, туку ненормална забеганост на сдс, до толку забеганост да Левица изгледа десна.
Второ, дпне=сдс во смер на заштита на национални интереси. Нивни пратеници го овозможија клучното мнозинство, а претходно генерираа криза со која ги компромитираа сите државни интереси, ги спуштија гаќите на државава.
Покрај гнаси како сдс и дпне, многу е лесно човек да биде патриот.

Децата не ти ги коментирам....логично е млад човек да е заведен. Сакам да те потсетам на армијата млади кои (да ми извиниш) стап ги заболе и за Левица и за гласање, најмалку за државава и што гледаат прв авион да фатат од овде. Тие се најмногу, ама не може чоек да добие претстава пошо не се собираат нели....за жал добар дел од нив се интелигентни и ќе си најдат живот негде надвор.

Еве јас ќе се обидам понатаму афирмативно да пишувам за Левица, иако мој личен впечаток е дека не научија некои важни лекции од порано. Апасиев и порано се изживљаваше со разноразни балвани од нашава политичка сцена....може кај мене и тебе да пројде пошо ја гаѓа поентата, ама има и многу луѓе што не сакаат арогантност, што чинот на страсно коментирање, жолчно расправање, го толкуваат како немоќ, фрустрација, можност понатаму да прерасне у дрзок авторитет исл.
Треба светла кошула да облече бе....не ко за на парастос да искача...Србија го гласаше Тадиќ пошо жени се трескаа по него, ако пепел напраија со крадење...сакам да кажам дека кога веќе пресликува иконографија, ораторски техники, нека седне малку и тој психолошки дел да го разработи.

Се чудам на предрасудите за изгледот на Димче. Си фура свој стил човекот, за разлика од многу нас. Има и поуба жена од сите вас ако ви значи нешто. :icon_lol: Уствари Димче треба да биди сан сваке жене бре, дете за пример.

Кога сме кај Левица. Официјалната страна им експлодира и секој ден има по 500-1.000 нови лајка. Млади се, образовани, не се компримитирани и автентични. Апасиев си е приказна сама за себе која си влечи гласачи и е голема реклама. Го имаат најдобриот спот, работат на терен а активистите велат дека има преголема заинтересираност и љубопитност, посебно кај младите. Се на се, еве го резултатот:

Прегледај го приврзокот 257640

P.s: Ова не е местена "анкета" која лажи и креира мислење. По релевантно од ова здравје.

#ЛевицаВоПарламент
Надвор од темата, жена му е исто професорка во УГД?
Ако е таа зо која го гледав низ Штип тогаш навистина има убава жена.

Последниве недели се заинтересирав баш за Левица и целава оваа фама околу нив, навистина младите се најмногу залетани(у позитивна смисла) за разлика од умс и оние на сдс.

M

Macedon1um

Гостин
Предходниве избори ги хејтав за приграмата на која очигледно не посветуваа многу внимание но сега гледам се подобриле, имаат доста конкретни мерки

Единствено ставот за надворешна политика им катастрофа, мали сме премногу како држава (а не пак они како партија) да се мешаваат во вакви работи. Ќе го отповикувале признавањето на Израел, Косово и Јужна Кореја а ќе ги признаеле Баскија, Каталонија и Палестина :ROFLMAO: многу несериозно делува ова. Друго го хејтаат Нато оти ќе сме трошеле десетина милиони за воена опрема и оружје, а не се сеќава тој Апасиев дека во 2001 таа итна набавка на хеликоптери и тенкови од Украина преку Грција на терен ја смени многу ситуацијата на терен во наша корист, веројатно и учките не очекуваа таква брза набавка од наша страна..

Ама како и да е, и покрај лошиот став за надворешна политика заслужуваат пратенички мандати да ги условуваат оние што формираат влада за да протнат и некои нивни делови од програмата како на пример следниве..

• Враќање на правото на исплата на патни трошоци и трошоци за исхрана за работниците (патарина + хранарина).
  • Намалување на старосната граница за одење во пензија: возраст од 60 години за жени и 62 – за мажи
  • Укинување на трајниот мандат на судиите и воведување ограничен мандат од девет години, без право на реизбор – освен во повисок суд.
  • Незастарување на кривичните дела поврзани со т.н. економски криминалитет и корупција извршени од страна на јавните функционери
  • Укинување на приватните извршители и воведување на судии-извршители, со цел спречување на грабежот на граѓаните при постапката на присилно извршување
  • Воведување на специјални црвени регистарски таблички за службените возила на државните органи, општините и јавните претпријатија, по кои тие ќе се разликуваат од обичните (со цел лесно следење на злоупотребите од страна на јавните функционери – особено со нивно ненаменско користење за приватни потреби, вон работно време).
  • Укинување на „министрите без ресор“, на „замениците министри“, на националните координатори во Владата, на замениците директори
  • Оданочување на религиозните институции, исто како деловните субјекти, преку воведување на т.н. парохијален данок
  • Ограничување на гласноста од верските објекти, во рамките на законската дозволена бучава во населените места.
  • Воведување двосменска јавна администрација со промена на почетокот на работното време за државната и општинската администрација (7:30–13:30 и 13:30–19:30 ч.) + шалтери без пауза во работењето на администрацијата,
  • Декриминализација и легализација на канабисот, преку укинување на глобите за користењето на марихуаната за лична употреба од страна на полнолетни лица.
  • Сведување на бројот на државни универзитети на четири (Скопје, Битола, Штип, Тетово) и укинување на дисперзираните студии на сите факултети.

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
  • Укинување на „министрите без ресор“, на „замениците министри“, на националните координатори во Владата, на замениците директори
  • Оданочување на религиозните институции, исто како деловните субјекти, преку воведување на т.н. парохијален данок
  • Ограничување на гласноста од верските објекти, во рамките на законската дозволена бучава во населените места.
Само за овие потточки, посебно третата би ги гласал.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Предходниве избори ги хејтав за приграмата на која очигледно не посветуваа многу внимание но сега гледам се подобриле, имаат доста конкретни мерки

Единствено ставот за надворешна политика им катастрофа, мали сме премногу како држава (а не пак они како партија) да се мешаваат во вакви работи. Ќе го отповикувале признавањето на Израел, Косово и Јужна Кореја а ќе ги признаеле Баскија, Каталонија и Палестина :ROFLMAO: многу несериозно делува ова.
Ха ха ха. Не знаев за ова. Ќе го отповикале признавањето на Израел. :lolzz: Тоа е напросто генијален надворешно политички чекор. Па можат и да им објават војна на САД, зошто да не? И што им смета Јужна Кореа?

Ццц, какви дебили, страшна работа.

Член од
18 јануари 2018
Мислења
334
Поени од реакции
246
Бадијала лаете како кучиња овде, ако немаат Левица 100к гласови и више, џабе лаете, Мицковски убедлива победа

Член од
14 август 2006
Мислења
45.484
Поени од реакции
84.923
Левица имаат многу проблеми, на сите нивоа. Зборат работи кои кога би дошле на власт, гарант не би ги напраиле.
Ја сум верник и никако не сум левичар, а Стаљин баш не го мирисам и се серам на сиот тој ревизионистички обид да му се испере газот.

Сепак, пак би гласал за Левица*, како некаков обид за трета страна, која "ќе го скрши тркалото"**. Ете до толку се штетни и лоши ВМРО и СДСМ.

Левица највеќе што може да се надева, е да се искичми од работа у наредниве циклуси и се повеќе да добива гласови, па ако ептен све е у реду, за едно три-четири циклуса, да победи.

* - кога би излегол да гласам
** - во случајов, пригоден израз од Game of Тhrones

Член од
24 март 2010
Мислења
15.352
Поени од реакции
26.358
Левица имаат многу проблеми, на сите нивоа. Зборат работи кои кога би дошле на власт, гарант не би ги напраиле.
Ја сум верник и никако не сум левичар, а Стаљин баш не го мирисам и се серам на сиот тој ревизионистички обид да му се испере газот.

Сепак, пак би гласал за Левица*, како некаков обид за трета страна, која "ќе го скрши тркалото"**. Ете до толку се штетни и лоши ВМРО и СДСМ.

Левица највеќе што може да се надева, е да се искичми од работа у наредниве циклуси и се повеќе да добива гласови, па ако ептен све е у реду, за едно три-четири циклуса, да победи.

* - кога би излегол да гласам
** - во случајов, пригоден израз од Game of Тhrones
Ако имаат добар резултат на било кои избори, ќе ги пикнат во некоја локална власт во која ќе може да ја покажат цела способност. Не ги оставаат 3-4 циклуси во опозиција. Како што не го оставија Трифун.

S

ski

Гостин
Дали е ова оксиморон или тролање кон рајата кога си против двојазичност а истовремено доброволно ја применуваш?

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.564
Поени од реакции
1.555
межаш баби и жаби. они зборат за укинување на нелегално донесен закон, а ти фаќаш рачка за тоа што пишале на фб. на социјална мрежа можат и на кинески да пишат ако сакаат.

секој закон што е нелегално донесен треба да се укине. Левица цело време се залагаат за почитување на Уставот и правото. тоа не си го сфатил.

Kajgana Shop

На врв Bottom