- Член од
- 6 април 2010
- Мислења
- 1.579
- Поени од реакции
- 10.607
Програмата на СДС се сведува на такви смешни предвидувања.....500 евра плата, зголемување пензии и уште по нешто. Толку се мрзи да не седнуваат барем една анализа да направат, се е од ракав. И во таа смисла иронично спомнав плата 600 евра и зголемување пензии.
Иначе програмите ми проаѓале низ раце секои избори.....книги од по стотина страници, ретко кој и ги читал.
Кога сме кај тонењето на економијата....тоа е, до 15 би сменил се што се денари на ваше место. Септември ќе почнат да ги враќаат кредитите луѓево и ќе бидеме бетер од Африка со минималциве од 14500 и голем % отпуштени од работа. Не се свесни луѓево какво време доаѓа.....3 год. на власт и 2 год. во опозиција кога беа се уназадуваме, да не зборам за коронава, ама и 2008 беше криза.
Абе еден инвеститор не донесоа, се фалат со милијарда евра потрошени на автопатишта.....идиоти неписмени, тоа ми е најкриво. Им го знам капацитетот на кадарот, се населија од Струмица тука на државна цицка па уште и ги утепаа од ебење овие простачки овде што мислат Господ за муда го фатиле што работат во ј. администрација, циркузи нек си ебе матер.
Икрено....може и со ВМРО не одиме никаде, ама овие се тоталка аут....се понашаат како деца на милионери што не пипнале ни лопата ни сл. во раце. Уствари таа им е и матрицата, бирократија и деца на бирократија од Југославија.
Тргни настрана тро преизборно агитирање и следи ми го муабетов. Не ВМРО, не СДС, странски експерти, кој сака нека дојде, ако се остварат предвидувањата за оваа година никој не не спасува. И едните и другите тераат тежок популизам и нивните програми имаат малку што со фактичката реалност. Ќе дојде време кога во најмала рака ќе бидат принудени сите понатамошни вработувања во јавна администрација да ги замрзнат или сведат на минимум, покачувањата на платите и пензиите исто, и тоа на долг рок.