Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
што знам ова не е негова повлечена изјава, сумњиво ми нешто таков авторитет да каже нешто такво па после пу пу неважи.
Монтагњер е стварно многу контроверзен, и ова тврдење дека само заради една секвенца му личи на ХИВ е глупост од негова страна. Мислам тој си има многу 'интерсни' тези, како на пример дека бактериите се реплицираат со квантна телепортација или дека комуницираат со електромагнетни бранови :)

Но, од друга страна секој посериозен научник, вика дека вирусот најверојатно е природно настанат. Тоа најверојатно значи дека и тие си знаат дека некоја будала може да креира ваков вирус во лабораторија, затоа што вирусов е премногу 'совршен'.

Така да вирусов може да е настанат во лабораторија.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.593
Играат на картата дека нешто ќе се смени ама чувствувам дека од 14 на 30 може само да се смени :icon_lol: јбг, таму нема да ги молат, директ в кафез ќе ги турнат.
Зависи во кој кош ќе нѐ стават. Ако работите се влошат, можно е целосно да го забранат влезот од МК. Како што се нагодени Бајрамот и Изборите, можно е да има бајаги плачки.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Значи крајот не се гледа со заразава....

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Значи крајот не се гледа со заразава....
Ако излези ова вистина, иако мислам дека е некоја грешка, тогаш нема друг начин да се спречи вирусов освен цел свет во карантин 30 дена.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.328
Поени од реакции
7.686
Ако нешто му треба на Гејтс тоа е повеќе кеш, да.
Гејтс сам тоа го има кажано, ама штом ти така викаш, сигурно не знае што сака.
Секако дека на Гејтс му треба повеќе кеш, како што многу побогати и помоќни фамилии исто работат за повеќе кеш.
Гејтс не е сам, тој е само лице позади кого стојат други луѓе и институции.
Ти слободно верувај дека е интелигентен и хуман човек, фактите покажуваат спротивно.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ако излези ова вистина, иако мислам дека е некоја грешка, тогаш нема друг начин да се спречи вирусов освен цел свет во карантин 30 дена.
Не знам зошто се запрепастени кога и порано имаше случаеви на повторно заразување. Не сум сигурна дали конкретно кај нас, ама имаше и на форумов постирани текстови.
Автоматски споено мислење:

Мене ми е позагрижувачки што се смени трендот на намален број на заболени за викенди..Штом почнавме и во недела со големи бројки кога голем број се враќа и не работат нормално, не е на арно.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.546
Поени од реакции
22.229
Монтагњер е стварно многу контроверзен, и ова тврдење дека само заради една секвенца му личи на ХИВ е глупост од негова страна. Мислам тој си има многу 'интерсни' тези, како на пример дека бактериите комуницираат квантна телепортација или дека комуницираат со електромагнетни бранови :)

Но, од друга страна секој посериозен научник, вика дека вирусот најверојатно е природно настанат. Тоа најверојатно значи дека и тие си знаат дека некоја будала може да креира ваков вирус во лабораторија, затоа што вирусов е премногу 'совршен'.

Така да вирусов може да е настанат во лабораторија.
Od toa sto citav, kako sto vikas, skoro site naucnici od taa oblast koi se izjasnile rekle, deka virusot ne e laboratoriski napraven. Do nekade mora da imame i doverba vo niv oti sami ne moze da odkrieme. Virusov e daleku od sovrsen ama moze da ima nekoi gadni posledici od zavisnost na covekot sto se zarazil. A toj nobelecov odnosno negovite tezi isto taka bea otfrleni od naucnicite koi momentalno rabotat na i so koronava.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Od toa sto citav, kako sto vikas, skoro site naucnici od taa oblast koi se izjasnile rekle, deka virusot ne e laboratoriski napraven. Do nekade mora da imame i doverba vo niv oti sami ne moze da odkrieme. Virusov e daleku od sovrsen ama moze da ima nekoi gadni posledici od zavisnost na covekot sto se zarazil. A toj nobelecov odnosno negovite tezi isto taka bea otfrleni od naucnicite koi momentalno rabotat na i so koronava.
Досега немам прочитано или слушнато сериозен научник да тврди 100% дека вирусов е природно настанат. Сите викаат најверојатно.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Уште колку време треба да помине за да се помирите дека нема начин да се спречи вирусот? :D

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Не знам зошто се запрепастени кога и порано имаше случаеви на повторно заразување. Не сум сигурна дали конкретно кај нас, ама имаше и на форумов постирани текстови.

Мене ми е позагрижувачки што се смени трендот на намален број на заболени за викенди..Штом почнавме и во недела со големи бројки кога голем број се враќа и не работат нормално, не е на арно.
Немаше такво нешто, во Јужна Кореа се зборуваше, ама излезе дека не биле до излечени.

Уште колку време треба да помине за да се помирите дека нема начин да се спречи вирусот? :D
Јас сум помирен.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.328
Поени од реакции
7.686
Епа другите претходници како ги спречиле ...:toe:
Трпение и послушност само, ќе биде и тоа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.546
Поени од реакции
22.229
Досега немам прочитано или слушнато сериозен научник да тврди 100% дека вирусов е природно настанат. Сите викаат најверојатно.
Vidi sega takva e naukata. Ne e seriozno istrazuvano a naucnicite se takvi, ne kazuvaat deka nesto e taka ako ne e dokazano. Ama za mene silna izjava e deka skoro site vikaat najverovatno od toa sto vidoa i sto znaat kako eksperti.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Епа другите претходници како ги спречиле ...:toe:
Трпение и послушност само, ќе биде и тоа.
На истиот начин на кој го спречиле шпанскиот грип ќе го спречат и овој. Со среќна околност што овој не е толку смртоносен.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Немаше такво нешто, во Јужна Кореа се зборуваше, ама излезе дека не биле до излечени.

Јас сум помирен.
Можеби сум грешка дека на форумот читав ама има доста тектови на оваа тема.

Убав текст со повеќе различни аспекти на проблемот...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.328
Поени од реакции
7.686
На истиот начин на кој го спречиле шпанскиот грип ќе го спречат и овој. Со среќна околност што овој не е толку смртоносен.
Дај му фора на овој, сега моментално е во фаза на учење, би требало нареден период поголема смртност да имаме.

Kajgana Shop

На врв Bottom