Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Знам дека многу фанови има, ама врвен сељак испадна.
Ова е фелерот на денешницата - некој знае да лупа со рекет и оди "следи го" и за мода и за медицина и за геополитика. 0,000000000000000001% од светска популација има проблем со глутен и сите ја ги знам? Не ме јеби жити се.
На Балканов не знам, од бромот у ЈНА, од ураниумот на Нато, ХААРП ли е (!?) ама непоправливо глупа багра хара. Алал нека му се трофеите.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.772
Знам дека многу фанови има, ама врвен сељак испадна.
Ова е фелерот на денешницата - некој знае да лупа со рекет и оди "следи го" и за мода и за медицина и за геополитика. 0,000000000000000001% од светска популација има проблем со глутен и сите ја ги знам? Не ме јеби жити се.
На Балканов не знам, од бромот у ЈНА, од ураниумот на Нато, ХААРП ли е (!?) ама непоправливо глупа багра хара. Алал нека му се трофеите.
Епа тоа е проблемот во денешницата, шо милиони фанови ќе следат некој спортист или глумец небитно и во очите нивни тој е совршен, го гледаат како идол, и се шо ќе изјави тој за нив е тоа правилно.
Ако изјавам јас нешто на твитер моето мислење не е важно, ќе го видат стотина луѓе а неговото мислење ќе го прочитаат милиони и голем процент ќе се сложат со него само затоа што тој го изјавил тоа.
Мене ми е глупо спортист како него да се замара со вакви ствари, а ги има се повеќе како него, или со политика трујат или за некои црни завери.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Tocno li e deka od 26juni se otvaraat granicite i moze slobodno da se patuva bez testovi i samo izolacija? Vidov na fb nekoj objavil od nekoj portal ali ne mozam nisto oficijalno da najdam.

B

Beginner

Гостин
Tocno li e deka od 26juni se otvaraat granicite i moze slobodno da se patuva bez testovi i samo izolacija? Vidov na fb nekoj objavil od nekoj portal ali ne mozam nisto oficijalno da najdam.
Да еве го текстот од фб страната на Оливер Спасовски
Врз основа на препораките на Комисијата за заразни болести, Владата денеска донесе одлука од петок, 26 јуни 2020 година, целосно да бидат отворени сите гранични премини за непречено движење на патници и возила без приложување на PCR тестови, и без упатување до домашна изолација или спроведување во задолжителен државен карантин.

Владата денеска донесе Одлука од 1 јули 2020 година, да бидат отворени за сообраќај и Меѓународниот аеродром Скопје и на Аеродромот „Св. Апостол Павле“ во Охрид.

Согласно овие одлуки Владата денеска донесе одлука да биде укината забраната за организиран превоз, која исто така стартува од 26 јуни.

На денешната седница Владата донесе одлука, исто така од петок, 26 јуни, угостителските објекти да можат да работат и во внатрешноста на објектите преку соодветен протокол за работа.

Од петок, 26 јуни 2020 година, се дозволува и работата на теретаните и вежбалните, а моловите, од истиот датум, ќе можат да работат и во неделите.

За сите овие одлуки до петок, 26 јуни 2020 година, кога започнува нивната важност, ќе бидат подготвени протоколи кои ќе бидат задолжителни за сите економски оператори и институции во чија надлежност се овие одлуки.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Овде влада тотална паника и дубиоза, дојде време јас да треба да го бранам Новак иако не сум негов најголем подржувач, човекот кажа дека кога би дошло до вакцинација би сакал да има право на избор ништо повеќе и помалку, денеска позитивен и наравно меин стрим медиуми плукаље одма како одраз на истото и овде на форум како бил сељак, неписмен, необразуван... па бил антиваксер, не верувал во корона, верувал во 5г чипување и што уште не мј закачија на човекот а си нема благе везе со реалноста, а како да ги сите мрзи да проверат што кажал дека само би сакал да има избор што секој здраворазумен човек би го посакал... додека за организацијата на турнирот се пљука и фрла и дрва и камења, никој не спомнува дека ги тераат да играат ус опен или таму нема корона, никој не спомнува дека фудбал скоро па секаде се игра некаде без некаде со публика...
Шта речи а не заплакати, многу глуп народ опстојува на овие простори, им пушташ видео од париз кафе шема преполно али тие се французи напредни нив корона не ги фаќа, а на друга страна се лае за локалите на широк сокак во Битола, организирале тенис во србија сељаци организираат турни а мук за ус опен и останати спортски случувања.
И да, во Скопје да се организира турнир со такви тениски звезди преполно ке е, ке се бара карта повеќе, а тенисерите ке се виспеваа.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Епа тоа е проблемот во денешницата, шо милиони фанови ќе следат некој спортист или глумец небитно и во очите нивни тој е совршен, го гледаат како идол, и се шо ќе изјави тој за нив е тоа правилно.
Ако изјавам јас нешто на твитер моето мислење не е важно, ќе го видат стотина луѓе а неговото мислење ќе го прочитаат милиони и голем процент ќе се сложат со него само затоа што тој го изјавил тоа.
Мене ми е глупо спортист како него да се замара со вакви ствари, а ги има се повеќе како него, или со политика трујат или за некои црни завери.
Главно се мрсоли, надувани, напувани ова глумци, пејачи и спортисти. За мене лично еден пицар, мајстор на занатот го почитувам исто или дури повеќе од Ноле, тоа беше порано, а од пред 2 месеца го сменив мислењето и Ноле е поголем во моите очи од ова пицарот, у смисол прави нешто важно за сите нас, и не е тоа тенисот.
Порано било јасно, циркус група шутови, го занимаваат малку царот или на вашар, голтаат оган, се тркалаат, и тоа била една многу долно пробна професија.
Интересно ми е денеска сите ова мрсоливе 98%, од Роберт Дениро, Мадона , спортисти, кловнови се за Covid мафијата, а во исто време и за шарената револуција во САД и против Трамп. Примерот со ова фудбалерот што го поддржа Трамп за полицијата и против црнците терористи, за помалку од 24 часа му раскинаа договор.

Проблем е Либерал Фашизмот, слобода да, за се што ќе каже партијата, за мислење различно од нивното, може да останеш без работа, да заглавиш затвор, или да те тролат во форуми...

Сосема сум сериозен, ако ја победиме ова Кабала Корона мафијата, ќе има споменици на некој борци против корона ропството. Ако не плоштад барем еден 20-30 метра споменик за Ноле и булевар во Скопје, Лукашенко и другите борци.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Сосема сум сериозен, ако ја победиме ова Кабала Корона мафијата, ќе има споменици на
Тука успеа Кабала, Корона и мафија у едно да ги стаиш. Свака част. Скидам капа.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
...допрва ќе има игранка, као викендов ќе се состанеле да решат дали да се продолжи со одлуката за влез во „нашата земја“ со валиден 72 часовен ПЦР тест и изјава за самоизилација од 14 дена? ... нисам одавде :cool:
...па после као дежаву, као не било тоа политичко решение, па се знае што побарале граѓаните од посебната група уште пред три дена (17.06.) и богами дадоа до знање БЕЗУСЛОВНО - „ да нема тестирање ПЦР при влез“ и НЕМА да има!
... а тоа кон народот оправдување ќе биде нормалишт од медицинска гледна точка, а богами и пример дека ги следиме соседните држави кои имаат токму пљот такви граѓани од посебна група!
...знаев дека нема да има! има да има иди ми дојди ми короновирусче!:facepalm:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352

„...страдал од депресија предизвикана од самоизолацијата за време на пандемијата на коронавирусот, што е и причина за овој трагичен настан....„

прашање, што ќе се земе за пресудно за смртта, причината или последицата?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.154
Поени од реакции
10.152

„...страдал од депресија предизвикана од самоизолацијата за време на пандемијата на коронавирусот, што е и причина за овој трагичен настан....„

прашање, што ќе се земе за пресудно за смртта, причината или последицата?
Македонците одма ќе го пишат дека починал од корона, причината значи:)

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
...знаев дека нема да има! има да има иди ми дојди ми короновирусче!:facepalm:
A според тебе како дел од медицинската фела, што предлагаш да направат ....
Само немој како оваа од СЗО, биди искрена и прецизна

Kajgana Shop

На врв Bottom