Русија - смена во надворешната политика?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми е другарче, можеби ти е татко што вака се возбуди. Не те паметам нит по ник нит по аватар, аморфно све, да не имаш некој butthurt по темиве па вака клизачи?
Автоматски споено мислење:

Која војна бе антички северен фиромјанец, хунза,
коммуналки питера

Еве ти ги и ден денес живи и здрави, каква црна војна.
Сериозно мислиш дека можеш да протнеш такви ефтини лаги коа на два клика ти е реалноста?
Ооо самозвани велики влав, барем земи отвори тоа линкот што си го постирал, вака изгледаш ко да си си брцнал со прст у чмар и се чудиш на парфемот, :facepalm:!

Да, точно е, имаш и тазе видеа за визуелна потврда, не мора само текст. Или лепени и монтирани се? И јас бев изненаден на кое реално ниво е Русија, мислев дека е на многу повисоко, али пошто иам работено и работам со руси меѓу други, кажуваат што е и како е, а имаш погоре и официјален извор за минимална плата во русија која лично Путин за наголемил за цели 11 евра за 2020 година, туѓ срам ме изеде коа видов, 155 евра минималец, помалку од Босна, Македонија, Србија, со Албанија нешто тука е. Тоа ти се 9500 денари. Сфаќам до некаде луѓе што величаат Америка, макар да и тоа е безвеза, ама Русија...

Aj po psilogija sto ne si ne si, si kaza sam, ama gledam sega i ekonomija mnogu ne razbiras. Iskreno mi e gajle mene za minimalecot, toa spored mene ne bi trebalo ni da posoti, toa e najsocijalisticka tocka vo edna ekonomija.

Ako te biva ke zarabotuvas ako ne i minimalec ti e mnogu. Eve tvoja taktika 2 klika napravi za prosecna plata, mene mi iskaca 43 000 rublji ili 550e... Za moskva vika 102 000 rublji ili 1300e... Pak ke kazam, tvoja taktika 2 klika ne moja.

Neznam sto rabotis i so kakvi luge se druzis, ali so tie jas sto rabotam i se druzam od krevet ne bi stanale za takva "prosecna" plata a minimalecot sto mi go spomna go trosea na eden rucek vo moskva dur bevme tamu.

Ооо самозвани велики влав, барем земи отвори тоа линкот што си го постирал, вака изгледаш ко да си си брцнал со прст у чмар и се чудиш на парфемот, :facepalm:!

Расипана плоча, но од досадните, ефтини, влав та влав, што те боли тоа тебе толку, што те погаѓа па по сиве теми ме бркаш со тоа влав, видов и во ПЛ темата си серуцкал, глупо е за возрасен човек, јас не можам да ти помогнам, вакви ко тебе го будат еугеничарот во мене а тоа не е добро.
:D власи=луѓе ко и сите други.

Aj po psilogija sto ne si ne si, si kaza sam, ama gledam sega i ekonomija mnogu ne razbiras. Iskreno mi e gajle mene za minimalecot, toa spored mene ne bi trebalo ni da posoti, toa e najsocijalisticka tocka vo edna ekonomija.

Ako te biva ke zarabotuvas ako ne i minimalec ti e mnogu. Eve tvoja taktika 2 klika napravi za prosecna plata, mene mi iskaca 43 000 rublji ili 550e... Za moskva vika 102 000 rublji ili 1300e... Pak ke kazam, tvoja taktika 2 klika ne moja.

Neznam sto rabotis i so kakvi luge se druzis, ali so tie jas sto rabotam i se druzam od krevet ne bi stanale za takva "prosecna" plata a minimalecot sto mi go spomna go trosea na eden rucek vo moskva dur bevme tamu.

Кому му е гајле дали ти е тебе гајле :)
Што ми се обраќаш мене со теории за минималец, тоа бачушка Путин, кој лично и персонално го наголемил истиот во РФ за цели 11 евра, него обрати му се, соопшти му дека е комуњара и издајица.
Тоа е руската реалност, што да правиме. Дај да видиме со два клика што пишува, баш ме интересира кој е тој извор порелевантен од Владимир Путин.

Знам ти си јак фактор, не за еден ручек, за едно кафе трошиш поеќе него што просечен жител на Драчево или Краснојарск троши за година, ти си виртуелна машина, да не постоиш треба да те измислат :D Кажи сеа во Бајконур коа беше и си купи место на Сајуз, не криј такви моменти и ние сиромавите да научиме нешто.

Расипана плоча, но од досадните, ефтини, влав та влав, што те боли тоа тебе толку, што те погаѓа па по сиве теми ме бркаш со тоа влав, видов и во ПЛ темата си серуцкал, глупо е за возрасен човек, јас не можам да ти помогнам, вакви ко тебе го будат еугеничарот во мене а тоа не е добро.

Што ми се обраќаш мене со теории за минималец, тоа бачушка Путин, кој лично и персонално го наголемил истиот во РФ за цели 11 евра, него обрати му се, соопшти му дека е комуњара и издајица.
Тоа е руската реалност, што да правиме. Дај да видиме со два клика што пишува, баш ме интересира кој е тој извор порелевантен од Владимир Путин.

Знам ти си јак фактор, не за еден ручек, за едно кафе трошиш поеќе него што просечен жител на Драчево или Краснојарск троши за година, ти си виртуелна машина, да не постоиш треба да те измислат :D Кажи сеа во Бајконур коа беше и си купи место на Сајуз, не криј такви моменти и ние сиромавите да научиме нешто.
Ако некогаш се решиш да ја посетиш Русија,би ми било драго да ти бидам домаќин.

Не се лути, јас не со лоша намера! Напротив колешката ми е влаинка и можам да кажам дека супер сме си, Ок со по некој штос на рачун на економичноста на власите ;) Плус сум од крај каде има едно чудо власи! Кон тебе почнав така оти ми залепи етикета на русофил, из прве и ничим изазван, а и сам не знаеш колку не си прав! А за темата за WW2, муабет да не правам!
И за ПЛ незнам кој се занесува на кривини, ама тоа таму нека си остане!

ohhhh vo red e, ke mu se obratam na putin sledniot pat i ke go iskaram, definitivno treba da e po hardcore komunjara od bosancite, sipta rite i red random drzavi po tvoja zelba posto neli nemalo smisla toa...

ne sum jas jak faktor, nego ako uklucis malku mozok i ako prestanes da veruvas u gluposite koj gi citas ke sfstis deka i vo mk ima luge sto realno odlicno ziveat i zarabotuvaat, sto imaat vili, avioni, jahti i red drugi sranja a sme grst narod, edno predgradje u moskva, a ne pa tamu. ali vo red e, so 2 klika tolku e, sekogas ke bides limitiran, zatoa i rekov nikogas diskusijata nema da moze da se svedi na isto nivo.

dosta zamaras, ti se obrna vnimanie mnogu poveke od sto zasluzuvas.

Цел свет ги исполни тие директиви за затвор, но нешто не им одат работиве како што сакаат. Да не пукнат од глад се отворија повеќето држави.Локалните бегови, вазали видоа дека се у говна до гуша, многу се смешни, па вирусов веќе не е опасен, да пред недела дена беше страшно убиствен, од денеска не е....
Некакви приказни за идиоти, но дел по неинтелигентни се уште им веруваат, зависи во која држава живееш и каков е локалниот матрикс.
Фактите се дека ова е малку потежок корона вирус, неможеш да се заштитиш од него, мора да помине, имунитет како и секој друг грип и корона скоро да нема, така или иначе за година мутира и да речеме ако си прележал грип прошлата година , оваа може пак пак да фатиш, исто е и со ковидов.
Нема никаков смисол од никакви мерки, овие евросодоиве кај мене, се осетиа дека ги работат како бавча и отварат се, не бројат толку, но несмеат да признаат дека карантинот нема ништо општо со короните.

Давам едно видео од кабалистот Михаил Лајтман од 2013 година, целото е страшно интересно, особено на 18'07''
Лајтман е единствениот кабалист што збори јавно, во нивните свети книги има запишано дека знаењето треба да се отвори, другите му се лутат.
Многу е актуелно целото видео, така да Covid може да се смета за борба на финансиската кабала, и како метод за дресура на стоката.
Пример го фатиш коњот со ласо, го пуштиш да шета во дворот, го врзеш со јаже со стожерот, и се врти во круг, на крај скоро се задавува. После му ставаш седло, па седло со товар, на крај го јаваш.
Така да и целото ова затварање и запушување на устите со маски е тип дресура за тоа што следува, со тоа што уште не е определено кој од трите сценарија ќе победи, но тоа што било повеќе нема да биде. Многу убаво е објаснето во целото ова видео, јаки книги има овој Михаил Хазин.

Баче, да не бидеме оффтопик во другата тема, па тука подобро.
Гледав од овој Михаил некои видеа со англиски превод што беа. Типот јасно му е на каде иде целата работа, има реални објаснувања, ама многу манипулира, т.е. причините за проблемите ги препишува на капитализмот без потврда, а претходно ги обвинува властите. :sakasuste:

Видеото што му го гледав (во телевизија некоја сам беше) за капитализмот што збори, од една страна кажуваше дека сите мерки Русите што ги имале биле лоши за нив, контрапродуктивни, нели фактички во право е. Ама како за тоа го обвинува капитализмот, знаеме Русите никогаш немале капитализам, плус едно време кажува дека СССР биле пред САД па после почнале да губат трката.
Исто и Америка, тие одамна немаат капитализам како што имале да речеме пред 60год, сега е хибрид на социјализам со олигархија, кој дефинитивно нема шанси да опстане, па затоа неизбежно е западот да крахира.
Исто кажува дека Путин на почеток бил со либералите, на почеток, елитата морал да ја смирува, т.е. да воспостават правила на игра (ама не ги уништил или земал парите, освен тие што не прифатиле).
Е сега прогнозира индустриски дека ќе се вратиме во 60те, што нема логика, технологијата е тука, без разлика што потрошувачката ќе се намали, сепак до толку назад не ми е веројатно. Два напред, еден назад, (сега моментално сме на почеток од тој назад :()

Проблемите произлегуваат како што и самиот тој кажа од државните институции.

Баче, да не бидеме оффтопик во другата тема, па тука подобро.
Гледав од овој Михаил некои видеа со англиски превод што беа. Типот јасно му е на каде иде целата работа, има реални објаснувања, ама многу манипулира, т.е. причините за проблемите ги препишува на капитализмот без потврда, а претходно ги обвинува властите. :sakasuste:

Видеото што му го гледав (во телевизија некоја сам беше) за капитализмот што збори, од една страна кажуваше дека сите мерки Русите што ги имале биле лоши за нив, контрапродуктивни, нели фактички во право е. Ама како за тоа го обвинува капитализмот, знаеме Русите никогаш немале капитализам, плус едно време кажува дека СССР биле пред САД па после почнале да губат трката.
Исто и Америка, тие одамна немаат капитализам како што имале да речеме пред 60год, сега е хибрид на социјализам со олигархија, кој дефинитивно нема шанси да опстане, па затоа неизбежно е западот да крахира.
Исто кажува дека Путин на почеток бил со либералите, на почеток, елитата морал да ја смирува, т.е. да воспостават правила на игра (ама не ги уништил или земал парите, освен тие што не прифатиле).
Е сега прогнозира индустриски дека ќе се вратиме во 60те, што нема логика, технологијата е тука, без разлика што потрошувачката ќе се намали, сепак до толку назад не ми е веројатно. Два напред, еден назад, (сега моментално сме на почеток од тој назад :()

Проблемите произлегуваат како што и самиот тој кажа од државните институции.

Хазин лаже ;), но тоа не е важно, за дел од проблемите е доста посветен, не верувам дека е од само себеси, а за решението што го предлага е на Родшилската група и не е баш правилно:).
Дугин дава не лоша алтернатива.
Зашто да се смета Канибализамот за нешто правилно или целиот Постмодерн?
Една од тезите на древните филозофи е дека било која ствар можеш да ја докажеш, во смисол градиш цела конструкција околу неа и на крај краишта ја докажуваш, истото важи и за постмодернот.

Што е толпоелитаризам, до каде води, од тука потекнува се. Дел сакат да имат слуги, јахти, 77 девици... како и да вртиш доаѓа до ропство, капиталистичко, феудално, робовладелско /и во социализмот имало црвена буржоазија/ .
Од таа алчност еден дел се групира, презема власт и тоа се предава во наследство, произволен систем со над 500 члена има веројатност да премине во толпоелитарен.

Денеска, 7% произведуваат храна за сите, и околу 20% важни потреби за живот и производство. Останатите се клатику*, ку* се тресе професии, седиш на пешачки и помагаш децата да поминуваат тоа ти е тип работа - собраќаец, или дула - психолошки советник на бремени жени...
Целата оваа консумација, не е нормална, како ќе расте БВП вечно, по 3 кила месо ли треба да јадеме на ден, секој ден нов фрижидер, телефон да купуваме. Нормалната консумација била 50-и години, ова денеска е форсирано, само некој превари, прво е во главата дека треба да си модерен да купиш од супер новиот модел, башка и со замисла го намалуваат експлоатациониот рок на се, од кола, шпорет, куќа, патики ..., те уценуваат со резервни делови, или се скапи или не се поддржуваат.

Може и поинаков тип на општество да биде, тип идила, место да идам у теретана петпати неделно, со разни вмирисани и со тетоважи сомнителни типови, ја би орал нива, онака рачно со два вола, би косел...
Големо чудо ако сум инженер, пишувам софтвер и фримвер, што има големо и интересно во тоа, ниту сум го фатил бог за муда, ниту пак така се осеќам. Она курчење, да си ги мериме алиштата или колите, чија била поголема, нема потреба од тоа, да има здраво општество, за тебе и за децата, убава медицина, еднаш годишно на одмор да отидеш, и кола не ми треба, можеш и со коњ отидеш до селската коперација да си купиш брашно...

Еве едно култово видео на Александар Дугин, не е баш се по КОБ-ДОТУ но е во правилна насока.

Не се лути, јас не со лоша намера! Напротив колешката ми е влаинка и можам да кажам дека супер сме си, Ок со по некој штос на рачун на економичноста на власите ;) Плус сум од крај каде има едно чудо власи! Кон тебе почнав така оти ми залепи етикета на русофил, из прве и ничим изазван, а и сам не знаеш колку не си прав! А за темата за WW2, муабет да не правам!
И за ПЛ незнам кој се занесува на кривини, ама тоа таму нека си остане!

Што темата за ЊЊ-2? Бујрум таму, видовме колку не знаеш на таа тема.

ohhhh vo red e, ke mu se obratam na putin sledniot pat i ke go iskaram, definitivno treba da e po hardcore komunjara od bosancite, sipta rite i red random drzavi po tvoja zelba posto neli nemalo smisla toa...

ne sum jas jak faktor, nego ako uklucis malku mozok i ako prestanes da veruvas u gluposite koj gi citas ke sfstis deka i vo mk ima luge sto realno odlicno ziveat i zarabotuvaat, sto imaat vili, avioni, jahti i red drugi sranja a sme grst narod, edno predgradje u moskva, a ne pa tamu. ali vo red e, so 2 klika tolku e, sekogas ke bides limitiran, zatoa i rekov nikogas diskusijata nema da moze da se svedi na isto nivo.

dosta zamaras, ti se obrna vnimanie mnogu poveke od sto zasluzuvas.

Дурак, имаш луѓе кои одлично живеат и заработуваат во секоја земја, од Хаити до Конго-Киншаса, ама тоа се мал процент. Муабетот е за мнозинство раја. Исто е и со Русија, каде што лично Владимир Путин потпиша указ за наголемување на минималецот месечно од 850 рубљи или 11 евра. Да не си чул колку е падната рубљата, неконвертибилна, инфлација пука, русите викаат валута за долари, евра, франци, па една Швицарска со шака народ и територија колку езеро Ладога има неспоредливо побарана валута од Русија, кои бламови. Тоа ти е одличен показател, колку е барана валутата на една земја на меѓународниот пазар. Пример да имаш во Радовиш миљон рубљи ќе умреш од глад. Подобро е да имаш 1000 франка. Е до толку е небитна Русија.
Настрана тоа што Русија е докажан историски непријател и крвник на македонскиот народ.

Последно уредено:
Што темата за ЊЊ-2? Бујрум таму, видовме колку не знаеш на таа тема.
Што конкретно? Се сеќаваш или тргнуваш од тоа дека ти се знаеш, па другите појма немаат!
Мојата полемика со тебе таму е дека си ситен оправдувач на Хитлер и фашизмот, ради фактот што Романија така можела да си ги врати Молдавија и Бесарабија! Толку, чисто манипулирање од твоја страна, како и овде! Како и во темата за ПЛ и воопшто во секоја тема!
Летај си авиончињата и не се качувај секаде!

...

Настрана тоа што Русија е докажан историски непријател и крвник на македонскиот народ.

Батали сега ти што Русија била во историјата на македонскиот народ, ние сега се фативме за НАТО орото на САД, па ме интересира, на која држава се кладиш дека ќе ја "ослободуваме" и ќе и` "увезуваме демократија" во сојузништво на САД ?

Нешто ептен им фрлиле око на Иран и на Венецуела во последно време, па ме интересира што мислиш, која држава ќе биде првата воена авантура на северенфиромистан како полноправна држава членка на НАТО ?

Или па ќе одиме да и` помагаме на Украина да се брани од клетите руски сепаратисти во Донбас ?

Не за нешто друго, туку бидејќи Иран е во некаков квази-сојуз со Русија, во Венецуела наводно има(ло) руски и ирански војски кои ја штитат/штителе венецуелската социјалистичка влада на чело со Николас Мадуро, а Украина е најновата жртва на руските крвници од 2014 година па наваму, па кој знае, можеби конечно ќе им вратиме на клетите Руси за вековите кога биле наши докажани историски непријатели и крвници.

Што велиш, на која држава би се кладел ти ?

Што конкретно? Се сеќаваш или тргнуваш од тоа дека ти се знаеш, па другите појма немаат!
Мојата полемика со тебе таму е дека си ситен оправдувач на Хитлер и фашизмот, ради фактот што Романија така можела да си ги врати Молдавија и Бесарабија! Толку, чисто манипулирање од твоја страна, како и овде! Како и во темата за ПЛ и воопшто во секоја тема!
Летај си авиончињата и не се качувај секаде!

Оф-топик е тука, оди на соодветна тема, ваљда до толку можеш, или треба линк?
Каде тоа сум оправдувал Хитлер, да видиме да се увериме, убаво си стои дека Романија била на погрешната страна, вакви лаги и сериозни обвинувања бараат доказ, срамота е возрасен човек вака да лаже, или не си многу бистар или си злобен, нажалост нема лек и за двете состојби :)
Автоматски споено мислење:

Батали сега ти што Русија била во историјата на македонскиот народ, ние сега се фативме за НАТО орото на САД, па ме интересира, на која држава се кладиш дека ќе ја "ослободуваме" и ќе и` "увезуваме демократија" во сојузништво на САД ?

Нешто ептен им фрлиле око на Иран и на Венецуела во последно време, па ме интересира што мислиш, која држава ќе биде првата воена авантура на северенфиромистан како полноправна држава членка на НАТО ?

Или па ќе одиме да и` помагаме на Украина да се брани од клетите руски сепаратисти во Донбас ?

Не за нешто друго, туку бидејќи Иран е во некаков квази-сојуз со Русија, во Венецуела наводно има(ло) руски и ирански војски кои ја штитат/штителе венецуелската социјалистичка влада на чело со Николас Мадуро, а Украина е најновата жртва на руските крвници од 2014 година па наваму, па кој знае, можеби конечно ќе им вратиме на клетите Руси за вековите кога биле наши докажани историски непријатели и крвници.

Што велиш, на која држава би се кладел ти ?

Дури е Трамп очигледно нема да има интервенција, ако дојдат демократи на есен, ќе видиме, врска неам, Иран е преголем залак и за една Америка, Венецуела можно е, нит имам увид во нивните планови за иднина нит се правам дека можам да предвидам. А Русија имаше ете 28,5 години да покаже некаков интерес за Македонија, али шипак. Повеќе од 1/4 век ти е тоа, пази.

Дури е Трамп очигледно нема да има интервенција, ако дојдат демократи на есен, ќе видиме, врска неам, Иран е преголем залак и за една Америка, Венецуела можно е, нит имам увид во нивните планови за иднина нит се правам дека можам да предвидам. А Русија имаше ете 28,5 години да покаже некаков интерес за Македонија, али шипак. Повеќе од 1/4 век ти е тоа, пази.

Па токму Доналд Трамп се обиде да им изврши државен удар во Венецуела со признавање на Хуан Гуаидо како легитимен претседател на Венецуела во 2019 година, ама не му успеа.

Бог знае дали навистина се обидоа да го киднапираат Николас Мадуро минатава пролет 2020, како што и самиот Мадуро изјави, но ако е вистина, тогаш дефинитивно беше многу глупав обид, се обидуваат да киднапираат претседател на држава, а притоа ги носат со себеси своите вистински пасоши.

Не треба човек да биде генијалец за да знае дека претседател кој го ангажира крвникот Џон Болтон за свој советник за безбедност, може да биде се`, само не пацифист. Настрана тоа што Болтон сега си ги има вкрстено копјата со плавиот Трамп, но останува фактот дека добар период овој крвник имаше - за волја на вистината, сеуште има - огромно влијание врз надворешната политика на САД.

А кога сме кај шипакот во текот на тие 28.5 години односи помеѓу Македонија и Русија, треба да земеш во предвид некои факти, како на пример фактот дека Македонија е таа која се кандидираше за полноправно членство во НАТО, а не за некакво - било какво - воено сојузништво со Русија, како и фактот дека Русија ја призна Република Македонија под уставно име без никакви политички игранки во позадина, за разлика од признавањето на Република Македонија под уставно име од страна на САД во 2004 година, што и тоа како само имаше политички игранки и прикриени цели во позадина.

Немој да очекуваш од Русија нешто ако воопшто не си побарал нешто.

Само направи си пресметка колку посети имале македонските премиери и претседатели на Москва, наспроти нивните посети на Брисел и Вашингтон, па ќе видиш кој на кого му покажал шипак.

Па токму Доналд Трамп се обиде да им изврши државен удар во Венецуела со признавање на Хуан Гуаидо како легитимен претседател на Венецуела во 2019 година, ама не му успеа.

Бог знае дали навистина се обидоа да го киднапираат Николас Мадуро минатава пролет 2020, како што и самиот Мадуро изјави, но ако е вистина, тогаш дефинитивно беше многу глупав обид, се обидуваат да киднапираат претседател на држава, а притоа ги носат со себеси своите вистински пасоши.

Не треба човек да биде генијалец за да знае дека претседател кој го ангажира крвникот Џон Болтон за свој советник за безбедност, може да биде се`, само не пацифист. Настрана тоа што Болтон сега си ги има вкрстено копјата со плавиот Трамп, но останува фактот дека добар период овој крвник имаше - за волја на вистината, сеуште има - огромно влијание врз надворешната политика на САД.

А кога сме кај шипакот во текот на тие 28.5 години односи помеѓу Македонија и Русија, треба да земеш во предвид некои факти, како на пример фактот дека Македонија е таа која се кандидираше за полноправно членство во НАТО, а не за некакво - било какво - воено сојузништво со Русија, како и фактот дека Русија ја призна Република Македонија под уставно име без никакви политички игранки во позадина, за разлика од признавањето на Република Македонија под уставно име од страна на САД во 2004 година, што и тоа како само имаше политички игранки и прикриени цели во позадина.

Немој да очекуваш од Русија нешто ако воопшто не си побарал нешто.

Само направи си пресметка колку посети имале македонските премиери и претседатели на Москва, наспроти нивните посети на Брисел и Вашингтон, па ќе видиш кој на кого му покажал шипак.

Не сум некој специјалист за америчка надворешна политика, така да што и да кажам, ќе биде 90% погрешно :)

Што требаше да бара РСМ од РФ не знам, не беш покажан интерес од нивна страна никогаш, но фактот дека РФ во секој момент побрзо ќе ја подржи Грција, Србија и Бугарија отколку РСМ е факт од кој не може да се побегне. Можеа барем нешто да повлечат околу црковниот спор, али ништо. Признавање под уставно име, голема работа, Бугарија беше прва и што со тоа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom