D
Deleted member 12196
Гостин
На погрешно место бараш одговор!Jas pobarav pomos ama bas i ne ja dobiv
Moze li sekoj od Vas koj se smeta za strucen i saka da mi pomogne ne samo na mene tuku na sekoj neuk a potencijalen kupec
realno bez razlika koj brend go zastapuva bez nikakvi predrasudi
da gi naredi top 5 najdobri 5kw invertori sto gi ima vo Mk od najdobro na prvo mesto pa do 5 mesto a da se vo cenoven rang
od 60.000 - 120.000 mkd
So ogled deka ce se subvencionira kupuvanjeto na invertori na mnogumina bi im bilo od korist Vaseto ceneto mislenje
vo odbirot na Inverter so najdobri karakteristiki a sepak i smetkite koj ce se dobivaat da bidat podobri od konkurentskiot
pod pretpostavka deka site bi rabotele vo ist idealen prostor.
Ne sekoj e strucen kako Vas i gi razbira oznakite i ne sekoj znae da gi procita i sto vo realnost znacat tehnickite karakteristiki
koj se deklarirani i da mu gi stavis pred nos ga gi gleda cel den sepak nema da znae sto kupil.
Osven idealniot prostor vo koj site bi rabotele , parametri za da donesete odluka za da gi rangirate gi zemate tehnickite karakteristiki
koj proizvoditelot gi navel , ce iskopate koj kade ima potvrden sertifikat ( eurovent ili nekoj drug ednakvo cenet ) dali toa sto e navedeno
e navistina i pri testiranjata taka i togas ce ja sporedite cenata megju niv. Ako se so mnogu bliski skoro zanemarlivi razliki vo
rezultatite koj se i potvrdeni ja sporeduvate cenata i ako i tuka se bliski so cena gi gledate i ostanatite karakteristiki koj gi ima inverterot
vo plus od konkurentskiot ( dali procistuval vozduh, ubival bakterii i virusi, imal nekakva termokamera za detekcija i neznam uste sto )
Site sakaat da vozat Mercedes i toj megju drugoto ima i navigacija a go vozis samo od doma do rabota i realno navigacijata ne ti treba.
Taka i za klimata imala uste eden kup nasminkani karakteristiki koj istata gi izvrsuva a vo praksata dali navistina toa go pravi i dali ima
potreba da go pravi odnosno dali ima potreba da se odvojat plus 100,200...500evra za funkcii koj se pozelni ama i bez niv se dobiva osnovnoto
poekonomicno zatopluvanje vo zimski uslovi koga ce padnat temperaturite pod nula bez da se baraat dopolnitelni grejni tela.
Sega znam deka ova sto go pobarav vo ime na mnogumina koj postojat kako mene e GOLEMA DOMASNA ZADACA
no vo ime na site bi vi bil blagodaren dokolku poveceto od vas i si ja zavrsat zadacata i dadat svoja rang lista
pa i vo idnina pravite update ednas vo 3 meseci zatoa sto izleguvaat novi modeli, pagjaat ceni.
Goleminata kako covek na sekoj od Vas ce se vidi koga ce smogne sekoj sila da napravi sto porealna rang lista pa duri i ce go stavi svojot brend
zad konkurentskiot. So toa ne priznal deka konkurencijata e podobra tuku dokazal deka e strucen realno da gi sogleduva i ocenuva rabotite
i uste povece utre koga ce dade mislenje i ce forsira nekoj negov Nov ured ce dobie na vaznost negovoto mislenje kaj mnogumina koj gi citaat
i redovno pratat objavite na ovoj forum.
Јас (и таквите како мене) не можам да направам ранг листа затоа што користам еден климатизер, не ги знам карактеристиките на другите. Можам да напишам практично искуство само за него (иако веднаш ќе се појави некој СЕЉАК, НЕБАЊАТ, ПАЦИЕНТ со навреди), неговите добри и лоши страни (голем удел тука има и монтажата, не мора сè да биде до климатизерот).
Овие што имаат некакви познавања нема никогаш да направат реална ранг листа бидејќи постојано на прво место го ставаат она што го застапуваат, сè останато е втора лига. Нивна основна задача е да продатат повеќе, ги заболе за корисниците.
Затоа мораш сам да се потрудиш, да бараш по интернет, а и тука по форумов барај искуства на корисниците, занемари ги оние неколкумина што постојано промовираат еден бренд, ако треба и со навреди кон другите кои се со поинакво мислење. За да ги препознаеш, погледај кои се три-четворица кои постојано меѓусебно си ставаат допаѓања на постовите (ретко од други ги добиваат), а кога некој ќе напише нешто лошо за нивниот бренд некогаш наизменично, друг пат колективно удираат провокации и навреди.