- Член од
- 24 мај 2020
- Мислења
- 16
- Поени од реакции
- 42
Само што не те приморува да носиш маска на отворено? Исклучок е кога не може да се држи дистанца помеѓу лица кои не се дел од семејството?нормално, а при тоа негативните ефекти на отворено со маска што те приморува оваа банана држава да носиш никој не ги гледа...
Вчера ме опоменаа на улица без маска бев, доаѓа полицајац и ми вели маска да ставам инаку 20 еврона казна, на улица која што бев без друштво и си одев по моја работа.Само што не те приморува да носиш маска на отворено? Исклучок е кога не може да се држи дистанца помеѓу лица кои не се дел од семејството?
Ако има и други пешаци и се разминуваш без доволно растојание, опоменуваат. Во ред е да опоменуваат само да не се селективни во однос на населбитеВчера ме опоменаа на улица без маска бев, доаѓа полицајац и ми вели маска да ставам инаку 20 еврона казна, на улица која што бев без друштво и си одев по моја работа.
незнам како да објаснам но дебилнно е да носиш маска на улица, незнам како стана нормално маска да се носи на улица кога нема ефект никаков (освен оние н95), јас со девојками се возам и немам намера да ставам маски затоа што ми вреѓа интелигенција па нека ме казнат колку сакаат, едностано нема додир со здрав разум.Ако има и други пешаци и се разминуваш без доволно растојание, опоменуваат. Во ред е да опоменуваат само да не се селективни во однос на населбите
Инаку, пред некој ден ме застана полиција со колата, сама бев, да знаете дека треба да имате маска кога зборувате преку прозорец
,,,,tochno e deka maskata go opteretuva i maliot i golemiot krvotok,,,i da nie sme banana drzhava pa sme ete popametni za nenosenje maska iako epten banani drzhavi ko Japinija, Juzhna Korea i nanimi slichni nosat maski em nadvor em cela godina, abe ostai tie se glupsoni a ete nie pametnite,,,нормално, а при тоа негативните ефекти на отворено со маска што те приморува оваа банана држава да носиш никој не ги гледа...
https://www.facebook.com/turama.es/videos/890694538075082/,,,,tochno e deka maskata go opreretuva i maliot i golemiot krvotok,,,i da nie sme banana drzhava pa sme ete popametni za nenosenje maska iako epten banani drzhavi ko Japinija, Juzhna Korea i nanimi slichni nosat maski em nadvor em cela godina, abe ostai tie se glupsoni a ete nie pametnite,,,
,,,ne si ni samiot svesen kolku si vo pravo,,,https://www.facebook.com/turama.es/videos/890694538075082/
Еве ти Парис пред 12 дена, сигурно и тие се банана земји како нас, некогаш добивам впечаток и покрај интернет доступноста во секое село луѓето се помалку се информирани и делуваат врз основа на паника без мозок да се вклучува.
Уште да ми кажеш дека живееш во Чаир и ептен ќе ми го разубавиш денотВчера сите кои ги носеа маските под уста беа застанувани од полицијата и опоменувани, слушам дека некои и казни си кркале.
Сигурно така и на Бит-Пазар.Кај Зелено Пазарче шетаат со велосипеди и предупредуваат само, посебно оние кои маските ги носат на врат, али не им пишуваат казни ако видат дека имаш маска.