Македонско фудбалско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Ја можам само да ти кажам дека ја зема Шкендија за да има албански клуб во Македонија кој ќе биде конкурентен на Вардар.

Тоа е дека цела држава се уклучила за Вардар не е точно, Град Скопје го зема Вардар а не владата.
Не може да биде заради Шкендија, вие до тогаш имавте само една титула и не ни бевте сериозна конкуренција додека Дестани не беше приморан да инвестира во клубот.Ние со тој Русин игравме Лига Европа, направи комплекси, тренинг центри а што направи Еколог ако веќе толку ја сакал Шкендија?

Prvo ne mozesh da znaesh poveke od mene zash ja zemal Shkendija.. Ni politikata na Shkendija ne ja znaesh ni na Ecolog. Ecolog ne bill nikogash zainteresiran za Shkendija..

nie bevme shampioni na Makedonia a Vardar padnashe od liga, ti vikash ne bevte konkurencija (normallo ne mozhe da vi bideme konkurencija koga ne sme vo ista liga). I za da go stopirate zaletot na Shkendija vo 2011-2012, se aktiviravte, prvo so fuzijata, posle so invensticite.
Автоматски споено мислење:

Од кога Балисти станаа филмски режисери? Тарантино и Спилберг не ви се рамни, али убаво е да имате фантазија.
se shto ne ti odgovara e Film.

Prvo ne mozesh da znaesh poveke od mene zash ja zemal Shkendija.. Ni politikata na Shkendija ne ja znaesh ni na Ecolog. Ecolog ne bill nikogash zainteresiran za Shkendija..

nie bevme shampioni na Makedonia a Vardar padnashe od liga, ti vikash ne bevte konkurencija (normallo ne mozhe da vi bideme konkurencija koga ne sme vo ista liga). I za da go stopirate zaletot na Shkendija vo 2011-2012, se aktiviravte, prvo so fuzijata, posle so invensticite.

se shto ne ti odgovara e Film.
Кој залет бе друже, каков залет сте имале вие при една освоена титула.Ако Дестани имал навистина желба да направи нешто немаше да купува играчи колку да игра предкола во Европа, битките за титула ви беа изгубени три години по ред затоа што и сами знаевте дека имаме пресилен ростер за вас.

Вие постоите само за да му контрирате на Вардар, тргни од фан клубот на форумот, вас ве одржува омразата кон Вардар а не љубовта кон Шкендија и тоа е факт кој нема како да го смениш.

ПС:Еве го едниот од комплексашите се јави.

Последно уредено:
ne sme slucajno prvi na svetot za lazhni vesti..
ti imas nasednato na lazni vesti ako mislis deka ne izgradil infrastruktura bidejki nekoj go koci. toa boldiranoto e vistinata. destani ne se zamara so fudbal, ja prezema shkendija kolku da se pokazi pred javnosta i da go zadovoli baranjeto na kup albanci koi ja sakaat shkendija. destani ako frli denar vo nesto saka utre dva da mu se vratat, a toa demek filantrop itn e samo film za javnosta kako i kaj skoro site drugi bogatasi. destani iskreno da saka ke izgradi ultra moderen stadion vo tetovo i trening kompleks so nekolku tereni itn. i nema nikoj da go koci, ama ne saka da frla pari vo bunar i glumat kao demek drugi se krivi i ne im dozvoluvaat da rabotat kako sto sakaat. zar ozbilno veruvas deka nego nekoj vo tetovo bi go sprecil da izgradi nov stadion za na primer 20 milioni evra? site bi zastanale pokraj nego da se slikaat, a ne pa da go kocat.

ti imas nasednato na lazni vesti ako mislis deka ne izgradil infrastruktura bidejki nekoj go koci. toa boldiranoto e vistinata. destani ne se zamara so fudbal, ja prezema shkendija kolku da se pokazi pred javnosta i da go zadovoli baranjeto na kup albanci koi ja sakaat shkendija. destani ako frli denar vo nesto saka utre dva da mu se vratat, a toa demek filantrop itn e samo film za javnosta kako i kaj skoro site drugi bogatasi. destani iskreno da saka ke izgradi ultra moderen stadion vo tetovo i trening kompleks so nekolku tereni itn. i nema nikoj da go koci, ama ne saka da frla pari vo bunar i glumat kao demek drugi se krivi i ne im dozvoluvaat da rabotat kako sto sakaat. zar ozbilno veruvas deka nego nekoj vo tetovo bi go sprecil da izgradi nov stadion za na primer 20 milioni evra? site bi zastanale pokraj nego da se slikaat, a ne pa da go kocat.
vidi, vie zboruvate shto mislite (i veruvate vo toa kako da znaete, jas vi kazuem informacii od prva raka :) i zatoa ne moze da se razbereme.. nema da naprae stadion 20 mil, no podobar od ovoj i stadion vo koj Shkendija bi mozel da igra Evropa vo Tetovo. Stvarno ne ja znaete poltikata i Ecolog zatoa vaka mislete, deka sekogash ste imale raboti so lokallni raboti... Situaciava so stadionot ne e cist, veruvajte mi.

vidi, vie zboruvate shto mislite (i veruvate vo toa kako da znaete), jas vi kazuem informacii od prva raka :) i zatoa ne moze da se razbereme.. nema da naprae stadion 20 mil, no podobar od ovoj i stadion vo koj Shkendija bi mozel da igra Evropa vo Tetovo. Stvarno ne ja znaete poltikata i Ecolog zatoa vaka mislete, deka sekogash ste imale raboti so lokallni raboti... Situaciava so stadionot ne e cist, veruvajte mi.
Кој залет бе друже, каков залет сте имале вие при една освоена титула.Ако Дестани имал навистина желба да направи нешто немаше да купува играчи колку да игра предкола во Европа, битките за титула ви беа изгубени три години по ред затоа што и сами знаевте дека имаме пресилен ростер за вас.

Вие постоите само за да му контрирате на Вардар, тргни од фан клубот на форумот, вас ве одржува омразата кон Вардар а не љубовта кон Шкендија и тоа е факт кој нема како да го смениш.

ПС:Еве го едниот од комплексашите се јави.

Izvini ama stvarno nemash poima.. nie bash ovie godini koga imame rivalstvo so vas ni pagal gledanosta... Pa nie poveke lubov sme imale vo vtora i vo treta liga be koga nikogash ne sme igrale so Vardar.. Glej gi slikive podole edna e vo treta liga edna vo vtora..

P.S. plus vie ne ste ni prv rival, nash omrazen i prv rival ni e Teteks, i sekogash toj ke ni bide!

Attachments

• 20200615_162220.jpg
    20200615_162220.jpg
    516,7 KB · Прегледи: 16
  • 20200615_162208.jpg
    20200615_162208.jpg
    467,1 KB · Прегледи: 16
Последно уредено:

Дечко, да сакаа да го прават Вардар шампион секоја година со прљави игри, ќе го направеа. Колку пати само ФФМ ви опрости кратење поени или па ви прогледа кроз прсти заради однесувањето на фановите...
Вардар освои титула следната година, а после тоа Работнички. Шкендија тие години само фрлаа пари, а ништо не направија.
Еве ако сериозно сметаш дека нешто и некој работел против вас, зашто никогаш не бевте ниту близу до пласман во групна фаза ЛШ или ЛЕ?
Последнава сезона да не збориме...имавте посакувана ждрепка и ви се отвори пат до групи од ЛЕ, вие бевте надиграни од Номе Каљу.
Да не збориме за почетоците и како бевте избацени од Партизан, Портадаун, па и Зимбру ве отепа.
Едноставно никогаш не сте работеле паметно. Фрлаа пари на камерунци, тие доаѓаа тука да си го ладат стапот, а не да гинат за Шкендија.
За разлика од вас, Вардар имаше засилувања како Барсегјан, Хамбарџујман, Којашевиќ, па и Балотели кои им се погодија и со нив направија нешто. Вие ги собравте Алими, Хасани, Ибраими, фрлавте пари на Радевски и остали, ама не ви се погоди, па сега политиката ве јебела.

Али еве ти и хајлајтс од најголемата судска неправда, па иди смисли некоја нова глупост за Шкендија и како вас ве кочи некој увек.

@SK-92 Ne beshe muabetot koj bil pojak... nikade ne rekov deka ne ste imale dobra ekipa.

Videovo ti e od 2013 godina.. Shkendija nemashe sponzor, plus posle edna nedela ve eliminiravme od kupot taa godina, a vie mnogu se bunivte za nameshtallki vo ovie dve meca, ne znam dali si gleall togash futball.

vidi, vie zboruvate shto mislite (i veruvate vo toa kako da znaete), jas vi kazuem informacii od prva raka :) i zatoa ne moze da se razbereme.. nema da naprae stadion 20 mil, no podobar od ovoj i stadion vo koj Shkendija bi mozel da igra Evropa vo Tetovo. Stvarno ne ja znaete poltikata i Ecolog zatoa vaka mislete, deka sekogash ste imale raboti so lokallni raboti... Situaciava so stadionot ne e cist, veruvajte mi.
poznavam ljuge koi vodele biznisi so nego, a i dobro znam od kade pocnal i kako stignal do toa sto e sega. poznavam i ljuge koi dobro go znaat uste od negovite pocetoci. kolku se zamara so shkendija se gleda po toa sto poslednite godini postojano go krati budgetot, zar mislis deka politicarite mu zabranuvaat da nosi fudbaleri koi pecalat 20.000€ mesecno? malku si naiven ako ne si go procital. mozda nekogas ke vi izgradi stadion, ama onaka kapka po kapka za 10+ godini i gledajki sto pomalku od svoite pari da potrosi. zaradi toa se muabetite kao demek go kocele, teatar za javnosta, fintata e sto ne saka da frli kup od svoite pari i igra na vreme so nadez troskovite da gi podeli na povise ramena (drzava/opstina/FFM/UEFA/FIFA itn). ne deka ne moze nego ednostavno deka mu se mnogu mili parite.

ubavo ti kazav, covekot denar ako dade saka utre dva da mu se vratat, mnogu e na parite fokusiran i ako frli nekoja para go pravi toa od licen interes. ne go kazuvam toa deka e albanec nego go kazuvam deka e tipicen bogatas. glumat filantropi kolku da si go kacat rejtingot, ke vlozat vo sportski klub, ke delat podaroci za praznici, ke organiziraat let za bolen vraboten itn. no se toa e za sobiranje poeni a ne deka se dobri ljuge. da mu bese bitno navivacite na shkendija da se srekni i parite da ne go interesiraat shkendija ke imase budget od 5 milioni godisno i do sega ke imase sreden stadion i gotov trening kompleks.

до сега не прочитав ниту една информација да кажа. еве кажи кои се причините кои го кочат за стадионот и кои се луѓето кои го кочат. тоа е информација.

типот е тежок милијардер, кој во Тетово може него да го кочи? тој може цел Полог да го купи, а не па некои локални политичари и бандити.

vidi, vie zboruvate shto mislite (i veruvate vo toa kako da znaete, jas vi kazuem informacii od prva raka :) i zatoa ne moze da se razbereme.. nema da naprae stadion 20 mil, no podobar od ovoj i stadion vo koj Shkendija bi mozel da igra Evropa vo Tetovo. Stvarno ne ja znaete poltikata i Ecolog zatoa vaka mislete, deka sekogash ste imale raboti so lokallni raboti... Situaciava so stadionot ne e cist, veruvajte mi.

Izvini ama stvarno nemash poima.. nie bash ovie godini koga imame rivalstvo so vas ni pagal gledanosta... Pa nie poveke lubov sme imale vo vtora i vo treta liga be koga nikogash ne sme igrale so Vardar.. Glej gi slikive podole edna e vo treta liga edna vo vtora..

P.S. plus vie ne ste ni prv rival, nash omrazen i prv rival ni e Teteks, i sekogash toj ke ni bide!
Јас никогаш не кажав дека вие сте немале публика или заинтересираност за фудбал.Па Шкендија е тим за кој навива секој Албанец во РМ.Поентата ми беше дека сето тоа инвестирање и водење инат е поради успехот на Вардар(како македонски бренд или ако сакаш и како општо македонска екипа)

Да не влезеше град Скопје во Вардар и Самс, ниту Дестани ќе инвестираше(ок дојде година и нешто пред него, но немој да мислиш дека таа информација не била позната од порано, дека ќе влезеше и во фудбалот)

Пак ќе кажам ако сакаше Дестани да направи нешто повеќе, знаеме сите дека има средства да инвестира и да постигнеше поголем успех, па на тие лесни екипи шо ви се паѓаа можевте да влезете во група како што влезе и Вардар а и сам знаеш дека никогаш не сте имале добра екипа за во куповите, а константо се палевте дека оваагодина влегувате.

@nsan Normallno e negoviot biznis da e prva cell, go krati bugetot mislejki na stadionov, i normallno mnogu vllozhall i nema nishto feedback, i ke go smeni malku politikata, no Shkendija nema da go ostavi.

@Harry Potter neli site se palevte deka Destani ke go ostavi Shkendija vo leto, gledaj mi gi postovete kade ve osigurev deka toa nema da se sluci.

Да не влезеше град Скопје во Вардар и Самс, ниту Дестани ќе инвестираше(ок дојде година и нешто пред него, но немој да мислиш дека таа информација не била позната од порано, дека ќе влезеше и во фудбалот)

izvini am mnogu be si vo greshka, barem drugive vo tema se... Destani vlese pred Sams i odma pocna da invenstira. Posle edna godina VMRO go stavi Samsonenko na celo na Vardar i zaedno go voodea klubot. Sega analiziraj koj e vlezen od inaet.

Boldot ne ti go razbiram ic

@nsan Normallno e negoviot biznis da e prva cell, go krati bugetot mislejki na stadionov, i normallno mnogu vllozhall i nema nishto feedback, i ke go smeni malku politikata, no Shkendija nema da go ostavi.

@Harry Potter neli site se palevte deka Destani ke go ostavi Shkendija vo leto, gledaj mi gi postovete kade ve osigurev deka toa nema da se sluci.

izvini am mnogu be si vo greshka, barem drugive vo tema se... Destani vlese pred Sams i odma pocna da invenstira. Posle edna godina VMRO go stavi Samsonenko na celo na Vardar i zaedno go voodea klubot. Sega analiziraj koj e vlezen od inaet.

Boldot ne ti go razbiram ic
Тоa ti kazuvam, znam deka Ekolog vleguva pred Sams, no spored mene imal informacija deka toa ke se sluci, zatoa i vleguva vo Skendija, najverojatno so naredba od nekoi od krugovite od zapadna Evropa, po cena da mora da ima albanska ekipa koja ke parira na Vardar i opsto vo makedonskiot fudbal.

Vo sprotivno ako Destani vlezese od ljubov kon Tetovo i Skendija, nemase da napravi vakov "uspeh".

Последно уредено:
Тоa ti kazuvam, znam deka Ekolog vleguva pred Sams, no spored mene imal informacija deka toa ke se sluci, zatoa i vleguva vo Skendija, najverojatno so naredba od nekoi od krugovite od zapadna Evropa, po cena da mora da ima albanska ekipa koja ke parira na Vardar i opsto vo makedonskiot fudbal.

Vo sprotivno ako Destani vlezese od ljubov kon Tetovo i Skendija, nemase da napravi vakov "uspeh".

Vidi, ova ovde si go pisuel i te molam nemoj poveke da go spomnevuash ili da go kazhesh na drugo mesto :)) Barem samo nie ovde shto citame da go gledame ovoj glupost :D

Vidi, ova ovde si go pisuel i te molam nemoj poveke da go spomnevuash ili da go kazhesh na drugo mesto :)) Barem samo nie ovde shto citame da go gledame ovoj glupost :D
Сега за тебе може е глупост ама јас баш мислам дека е така.Дестани влегува само поради тоа да фигурира една албанска екипа која ќе прави конкуренција на македонската(Вардар)

Ете пред две години Вардар доживува криза, паѓа на неколку скалила под дотогашниот просек и Еколог не ја искористува шансата да инвестира повеќе,бидејќи знаеше дека ќе ја освои титулата лани, еве и сега Вардар не е во некоја поволна ситуација, што го спречува во цела оваа моментална состојба во РМ да инвестира, почнуваќи од стадионот, на кој не е удрена ни една шајка од кога е дојден, никаков напредок во инфрастрктурата, ни блиску немање на условите кои ги има Вардар, а не е дека не може да си ги дозволи.
Потоа следува купувањето на Фелипе, потег кој е направен чисто од комплекси и докажување дека сте помоќни, за на крај да се заебете.

Извини ама сите овие работи мене ме тераат да мислам дека ова што го зборам е вистина.
Сеа знам дека ти е глупо дека никогаш нема да играте во европските купови, дека оваа сезона ја изгубивте титулата од деца, ама барем си се самопрогласивте себеси за "европска" Шкендија после победите со Краковија.

ama tuka e problemot, on zar mora da go skrati budgetot za igracite za nekogas da vlozi vo stadionot? jas ne ni rekov deka ke ja ostavi shkendija, naprotiv bev ubeden deka ke ostane i verojatno ke ostane uste dolgo vreme, no fakt e deka finansiski potcenuvacki gleda kon shkendija. on bi mozel ko od shega da izdvoi 10-20 milioni i od temel da izgradi nov stadion (ili barem 5-10 da frli za da go renovira stadionot na prav nacin) i dodatno barem uste 3 milioni godisno da pusta kako budget, a toa sto ne go pravi toa pokazuva kolku navistina se zamara so klubot.

од каде па сега дека јас сум се палел? и пак ќе ти кажам: ги прочитав сите постови и никаде не видов каде било кого осигуруваш во нешто. ако репликите од типот „верувајте јас ви кажувам“ или „знам јас, ми имаат кажано“ се осигурување, тогаш не се разбираме.

еве пак ќе те прашам зошто го кочат за стадионот и кои се тие кои наводно го кочат? ме интересира не за да се палам дека не се гради стадионот, туку затоа што се надевав дека конечно и Тетово ќе добие стадион.

Сега за тебе може е глупост ама јас баш мислам дека е така.Дестани влегува само поради тоа да фигурира една албанска екипа која ќе прави конкуренција на македонската(Вардар)

го заболе Дестани за Вардар.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom