Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Бијонс, ако некогаш се решиш да влагаш во политика, јас во твојата кампања би прифатил да бидам и плакатолепач, буквално. Заеби ветувања, државата има потреба од луѓе со капацитет.

Завидл'к.
Arni se i dvete .

Среќа Коронава колку и да е сериозна не е Ебола иначе досега касапница ќе беше. А и смирува што не секој починат од Матејче, Липково се дознава па да се води во статистика.
Море камо среќа да беше Ебола, ќе направеше касапница во Кина ама немаше да стигне до тука. Вирус со огромна стапка на смртност нема потенцијал да се шири, повеќето заболени би изумреле пред да можат да го пренесат вирусот.

Дали може некој да потврди дали е точно, дека од Кичево пратиле неколку сестри во Скопје да помогнат, нормално само Македонки а не рамковни?
Slikana e ekipata na Fb.....ja prepoznav Kristina od ginekologija. Ima i drugi...nemozam so maskite da gi prepoznam

IMG-5c52e894339739b9424bb4770d8e3a92-V.jpg

Греота за људи, прва линија ќе бидев у борбу против идиотизам, неписменост и класично планинско, узбрдно понашање на одредена група граѓани или како и да беше.
Господ да ве чува сестре!

https://lider.com.mk/makedonija/nov...vuvale-lugje-bliski-do-vladejachkata-partija/

Порталов е провмровски, земете ја информацијава со резерва... али ако е точно напишаново ондак.
:popce:
вика За оваа семејната веселба, која драстично го крена бројот на заболени во градот досега не е поднесена пријава.... ама за теретана и боемска се напиња до толку што ствара спротивен ефект...
Автоматски споено мислење:

Владата дозволи непречен транзит на странски државјани низ државата, ќе треба да ја поминат за најмногу 5 часа
важно ги зезнавме брача блгари, брача срби ќе идат кај брача грци директно, нема да плаќаат патарини и гориво во Блгарија :cool:

Последно уредено:
Се е хај хуј кај нас.
Оние дозволите за движење шо ги даваа, кој стигна изваде дозвола, со "повикај пријател".
Да не ме нападните пак дека само мрчам ама случкава морам да ја раскажам.

Комшивката ми се жали пред некој ден како и пишале казна за неносење на маска, мхм добро и викам па треба да носиш не е за дома таа маската ... абе се тоа во ред ми вика ама да ни пишеа барем на сите казна ...
Си седеле две другарки на кафе иди полицијата ги пиши овие двете и дури ги пиши девојчињата пред нив седат попој на маса исто без маски нив ништо, и девојчето му вели на полицаецот зошто нив не ги пишите,овој ни срам ни перде и вика за нив не важи тој закон, хахаха како бе не важи ? Потаму исто така двајца мандаци звонат на телефон, си се најдоја изгледа побратими од негде и нив ги заобиколија.
Не дека е нешто ново ова со казните, истото и сообраќајците тоа го прават од секогаш ама како сакаме да се средиме кога законот не важи подеднакво за сите ?
Ги начекаа овие девојчиња по 17 години ајде ќе ги репниме, јас да бев на лице место тера телевизија ако не ја викнев јас ја :) крвта нивна гнасна

Инаку од многу други градови се мобилизира медицински персонал за Скопје, а колку што разбрав наменети за ГОБ 8ми Септември. Дали во ГОБ 8ми Септември е проблематична состојбата од недостиг на персонал...ако е така може да загрижува работата.

Пола кадар на клиники се во самоизолација, пишав и прошлата недела, ако еден оддел има 20 луѓе, во просек останати се не повеќе од 7.
Зaвчерa пo грешкa улетaв у 8ми Септември,сестрите хaхaхaх хихихи сo кaфињaтa уoпште не делувaa зaгрижени или умoрни.Бaш делувaa кaкo вистински крaлици нa "кoвид центaрoт" или евентуaлнo aкo беa oд внaтрешнoстa пa дa ги живеaт нивните 5 минути издaвaјки инструкции нa секoј штo ке влезе.Инaку тaa бoлницa уште oд времетo кoгa беше ВБС,вaжи зa центaр нa блудoт и рaзврaтoт.

Инаку од многу други градови се мобилизира медицински персонал за Скопје, а колку што разбрав наменети за ГОБ 8ми Септември. Дали во ГОБ 8ми Септември е проблематична состојбата од недостиг на персонал...ако е така може да загрижува работата.
Vo 8mi Septemvri imase nad 15 zaboleni uste na pocetokot na nedelata. Sega e brojot verojatno zgolemen.

Зaвчерa пo грешкa улетaв у 8ми Септември,сестрите хaхaхaх хихихи сo кaфињaтa уoпште не делувaa зaгрижени или умoрни.Бaш делувaa кaкo вистински крaлици нa "кoвид центaрoт" или евентуaлнo aкo беa oд внaтрешнoстa пa дa ги живеaт нивните 5 минути издaвaјки инструкции нa секoј штo ке влезе.Инaку тaa бoлницa уште oд времетo кoгa беше ВБС,вaжи зa центaр нa блудoт и рaзврaтoт.
Minatiot direktor Saso Stojcev napravi seriozen red vo bolnicata. Imase i seriozni investicii i rekonstrukcii taka ne e ista sostojbata kako porano. Ne znam poslednive par godini kako funkcionira.

Vo 8mi Septemvri imase nad 15 zaboleni uste na pocetokot na nedelata. Sega e brojot verojatno zgolemen.

Minatiot direktor Saso Stojcev napravi seriozen red vo bolnicata. Imase i seriozni investicii i rekonstrukcii taka ne e ista sostojbata kako porano. Ne znam poslednive par godini kako funkcionira.
Пa еве ти кaжувaм.Хaххaхa хихихихи ечи пo хoдникoт.И не сaмo тaму,пo сите бoлници е тaкa дури и нa инфективнo.Имa еднa шипуркa нa шaлтер си се шетa сo пaнтoлoни у г,з нaпикaни без рaкaвици сo мaскaтa нa брaдa симнaтa.Кoлку штo се зaгрижени пo сoцијaлните мрежи тoлку се некaкo безгрижни нa рaбoтa,уствaри aј дa не звучи премнoгу грубo тoa безгрижни,ке кaжaм се oднесувaaт кao у стилу ништo стрaшнo.Не е време сегa зa критики пa ке прескoкнaм некoи рaбoти штo се дешaвaaт у тoa дувлo

Пa еве ти кaжувaм.Хaххaхa хихихихи ечи пo хoдникoт.И не сaмo тaму,пo сите бoлници е тaкa дури и нa инфективнo.Имa еднa шипуркa нa шaлтер си се шетa сo пaнтoлoни у г,з нaпикaни без рaкaвици сo мaскaтa нa брaдa симнaтa.Кoлку штo се зaгрижени пo сoцијaлните мрежи тoлку се некaкo безгрижни нa рaбoтa,уствaри aј дa не звучи премнoгу грубo тoa безгрижни,ке кaжaм се oднесувaaт кao у стилу ништo стрaшнo.Не е време сегa зa критики пa ке прескoкнaм некoи рaбoти штo се дешaвaaт у тoa дувлo
Iskreno ne osuduvam nieden zdravstven rabotnik.. Popustija vekje za greota. So idioti, agresivci, nepismeni, sutkani, bez odmor...
Da ne si im u koza. Namesto da nasetuvaat smiruvanje, nasetuvaat nekontroliran haos.

Сега Албанците се криви,народот кој замина во другите градови поради полициски,Реисот,Филипче,Спасовски овој оној...бла бла
Никој не ви е крив,сами сте си криви
Не те заразил шиптарот намерно
(Немал симптоми и не знаел,не верува у корона,не се придржува до мерките)
А ти си сам крив што не ги придржуваш,да придржуваш нема да има проблем,а он кога ќе киксне тогаш ќе се знае што е и до каде е.
Јасно треба да му е на секого
Во едно општество,во една држава,град/село итд итд...Промената не почнува од другите него од самиот себе.Ако некој сака промена треба да почне од себе,а тие што се изгубени во времето или се пак во 24та димензија тоа е голем минус за нив.
Вирусот постои и е вирус ко вирус,тоа од каде е и како е никој нема ниту пак може да ви каже.
Премногу фантазии,филмови лаги и сл. Има на нет,така да хаос настанува.
Има заболени,има починати,има не информирани,има се и сешто но највеќе луѓе кои играат расипан телефон и се се врти во круг.
Ќе се опамети народов некогаш,ама касно...
Кога можам дома да скапам седејќи,можете и сите вие.
Ниту кафани,ниту кафичи,шопинг центри,другари,биртии,родендени и се останато нема да избега.
Ако шиптарот не се придржува нека се влече по болници тоа ќе му биде лекција,ама затоа македонче седи мирно со газето и држи ја устата затворена,дистанца 2+ метра,ракавици,гел за дезинфекција,помалку збори повеќе нека работи мозокот и делувај како што треба.Секој за себе да се бори и така ќе се успее,а не албанец па албанец.

За жал, во мојата фамилија има позитивни.
Ќе сублимирам настани од овие 10 дена.

Она се заразува во канцеларија од колега албанец, кој одел со температура на работа. Пријавен е и во МВР. Пола канцеларија позитивни.
Се тестираше кај Жан. Од симптоми температура, кашлица, губење на вкус и мирис и голема малаксаност.
Маж и после 5 дена симптоми само губење на вкус и мирис, тестиран дури после 8 дена. Тестот негативен. :)

Мајка и татко и хоспитализирани, мајка и со наод на плуча, во стабилна состојба се. Исто, висока температура 7 дена, претерана малаксаност и кашлица.
Татко и позитивен, мајка и негативна. :) Сами носете заклучок.

За хаосот од овие 10 дена и организацијата на иституциите не би сега, а и не е дека не знаете.

“Среќа” е што бројките се вакви какви што се.

Pozzz

Почнува нова ера во уништување на човештвото. Ќе се проверува покрај риба и другото месо за присутност на ковид. А плус што можда и ќе го снема во продажба како што тргнало.

Ќути нешто позитивно и од коронава да искочи. Па уштe напишал уништување на човештвото бе, ROFL. Прво се сомневав дека си доктор, сега некако поубеден сум дека си.

Последно уредено:
Од трите компании кои имале најмногу шанси за развој на вакцина (AstraZeneca, Moderna, Pfizer)
ако AstraZeneca ја развијат до крај на годината, фирмава без профит ќе не снабдувала со вакцини.
Некои европски земји веќе потпишале договори

И повторно најинтересно, во приказната се споменува (през)името Геј, Бил & Мелинда Геј

Дали може некој да потврди дали е точно, дека од Кичево пратиле неколку сестри во Скопје да помогнат, нормално само Македонки а не рамковни?
Od cela MK se prateni po 5 sestri vo skopje.

Dopolnitelno, sestrite ke rabotat 24 casa smena.

RiUJeKI.png

Знам дека насекаде има партиски вработувања, ама ова не очекував да го прочитам.:mad:
Тешко на тие што мора да одат во болница. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom